Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα πρόταση Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων

Αναμένονται εξελίξεις μετά το Πάσχα

O προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ανακοίνωσε, μετά την κοινή συνάντηση που είχε στην έδρα του ΟΗΕ, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ότι επέδωσε νέα πρόταση προς τις δύο πλευρές για το θέμα της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ή αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Μέσα σε δύο χρόνια έφυγαν 120.000 έλληνες επιστήμονες

Από το 2010 κι έπειτα υπολογίζεται η μετανάστευση περίπου 120.000 Ελλήνων επιστημόνων σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου.

Όλοι τους κατέχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, καθώς και διδακτορικά από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ επιλέγουν κυρίως ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, σε μεγάλες εταιρείες που σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λόης Λαμπριανίδης παρουσιάζει σε ημερίδα που διοργανώνεται την Πέμπτη στο ΑΠΘ με θέμα "Η μετανάστευση τότε - Η μετανάστευση τώρα" το προφίλ των νέων επιστημών που μεταναστεύουν, το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που έχει αυτή η μετανάστευση για τη χώρα μας.

Στο Βατικανό "κατέβαζαν" ροζ ταινίες από το διαδίκτυο


Η ιστοσελίδα torrentfreak έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα για τις ταινίες που «κατέβηκαν» το 2012 μέσα από το Βατικανό.

Και ποια είναι, λοιπόν, η είδηση που προκύπτει; Ότι κάποιος μέσα από το Βατικανό κατεβάζει ροζ ταινίες.

Οι τίτλοι είναι ενδεικτικοί: «TS Pussy Hunters», «Whipped Ass» και «Russian Slaves».

Εκτός από ροζ ταινίες υπήρξαν και ρομαντικοί οι οποίοι κατέβασαν επεισόδια των Chicago Fire, Touch, και The Americans, ενώ κάποιος άλλος προτίμησε να δει την ταινία «Love Actually»!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:

Στις 17 Απριλίου, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, η κηδεία της Θάτσερ

Τελετουργική κηδεία με στρατιωτικές τιμές, όπως συμβαίνει συνήθως με μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα έχει η Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο. Η κηδεία θα γίνει στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου την Τετάρτη 17 Απριλίου και έπειτα θα ακολουθήσει σε στενό κύκλο η αποτέφρωση της σορού. Η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας θα τελεστεί παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ιδιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ από το ξενοδοχείο Ριτζ, όπου η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες νωρίτερα, και στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.