Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μοναδικό εύρημα: Σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή ανακαλύφθηκε στην Κρήτη


Πρόκειται για μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, η οποία φέρει εγχάρακτα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής και στις τέσσερις επιφάνειές της. Το εύρημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αποτελεί τη μοναδική έως τώρα απόδειξη της παρουσίας της αρχαιότερης γραφής των μινωιτών στη δυτική Κρήτη.

Η σφραγίδα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο μινωικό ιερό κορυφής του όρους Βρύσινα, που υψώνεται νότια της πόλης του Ρεθύμνου, η οποία διήρκεσε από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου του 2011.

Η συγκεκριμένη ανασκαφή ξεκίνησε το 2004 και διεξάγεται από την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό την ευθύνη της αρχαιολόγου Ελένης Παπαδοπούλου,

Αναστηλώνεται το διατείχισμα της Κασσανδρείας


Έναν αρχαιολογικό περίπατο στο διατείχισμα της Κασσανδρείας (φωτ.), ενός από τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα της Χαλκιδικής, θα... προσφέρει στον επισκέπτη της Χαλκιδικής η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που έχει συντάξει το έργο.

Στόχος της δημιουργίας του αρχαιολογικού περιπάτου είναι ο επισκέπτης να αποκτήσει τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το μνημείο σε όλο το μήκος του, αλλά και να ενταχθεί το μνημείο στα δρώμενα του σύγχρονου οικισμού.

Το διατείχισμα της Κασσανδρείας, που βρίσκεται στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, εντάσσεται στα μεγάλα έργα του Ιουστινιανού Α’.

Στην τελική ευθεία το αστεροσκοπείο στα Γρεβενά


“Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα”. Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης την επικείμενη υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας του δήμου με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του “Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα” Γρεβενών.

Της Μαρίας Καραούλη

Η προσπάθεια για την ίδρυση αστεροσκοπείου στην περιοχή (του δεύτερου μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός από τα σημαντικότερα της Ευρώπης) ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια, με πρωτοβουλία του γρεβενιώτη αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου, συνεργάτη της ΝΑΣΑ, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια για τον νομό Γρεβενών, τη Δυτική Μακεδονία και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τα έργα του ΕΣΠΑ

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.

Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.

Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία,  ένα ποσό 18 δις ευρώ, παρέμεινε έτσι  προκλητικά ανενεργό.

“Ακάνθιος τέττιξ” Θερινό φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, “Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια”

Η αυλαία του Ακάνθιου Τέττιξ έπεσε… η παράσταση τελείωσε… με ένα καταπληκτικό έργο που μας συγκίνησε όλους. “Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια” του Αλεχάνδρο Κασόνε από την θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Το χειροκρότημα παρατεταμένο και τα μπράβο ατελείωτα.

Ανεβήκαμε στο σανίδι σαν «καινούριοι και άπειροι  ηθοποιοί»… παλέψαμε με ατέλειες και λάθη… όμως τα καταφέραμε… ανεβάσαμε μια αξιόλογη και αξιοπρεπή «παράσταση».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους οικονομικούς χορηγούς μας που πίστεψαν στο όνειρο μας και βοήθησαν να το κάνουμε πραγματικότητα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας "Η Ελπίς" - Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ «Η ΕΛΠΙΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 στις 8.00 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Παλαιοχώρας προκειμένου να παρακολουθήσετε το 1ο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων απ όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος των εμφανίσεων των χορευτικών θα ακολουθήσει λαικό γλέντι.

ΤΟ Δ . Σ.

Συνέχεια για το Φεστιβάλ Πολυγύρου με το 4ο Teenwave

κλικ για μεγέθυνση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,

αυτή τη φορά με τη διοργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου,

νεανικά συγκροτήματα συμμετέχουν και rockάρουν

στη συνάντηση νεανικών συγκροτημάτων στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.

Είσοδος με αναψυκτικό ή μπύρα για τους ενήλικες 5 ευρώ για την ενίσχυση του Ομίλου.

Θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”

την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. 
στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της ΣΙΒΗΡΗΣ
-
την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. 
στο ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΙΘΡΙΟ» στο ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
-
το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. 
στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για αύξηση ΦΠΑ

κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) Επιμελητήρια της Χώρας
3) ΜΜΕ   
4)  Συλλόγους & Σωματεία  
Χαλκιδικής


Θέμα : Αναπροσαρμογή Φ.Π.Α. στον κλάδο εστίασης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και τον μεγάλο προβληματισμό των μελών μας στον κλάδο εστίασης,