Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για αύξηση ΦΠΑ

κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) Επιμελητήρια της Χώρας
3) ΜΜΕ   
4)  Συλλόγους & Σωματεία  
Χαλκιδικής


Θέμα : Αναπροσαρμογή Φ.Π.Α. στον κλάδο εστίασης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και τον μεγάλο προβληματισμό των μελών μας στον κλάδο εστίασης,
σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% η οποία θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου 2011.


κλικ για μεγέθυνση

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιπλέον επιβάρυνση του Έλληνα επιχειρηματία και ιδιαίτερα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στους έμμεσους φόρους, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της χώρας μας όπου πλήττονται από οικονομική δυσπραγία,  θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Δεν είναι λογικό να παίρνονται μέτρα για την τόνωση του τουρισμού μειώνοντας η κυβέρνηση από τη μια μεριά το ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις των καταλυμάτων από 11% σε 6,5% και από την άλλη μεριά να αυξάνει τον ΦΠΑ στα επισιτιστικά επαγγέλματα.

Ιδιαίτερα στην Χαλκιδική όπου είναι καθαρά τουριστικός νομός και οι επισιτιστικές  επιχειρήσεις είναι πάρα πολλές,  η επιπλέον αύξηση στις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν θα πλήξει τις επιχειρήσεις αυτές, με αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση του τζίρου τους και κατά συνέπεια την μείωση του προσωπικού που απασχολούν , την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των καταβεβλημένων ασφαλιστικών εισφορών προς ταμεία κτλ.


Κύριε Υπουργέ,

κατανοούμε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα μας, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται να εξευρεθούν πόροι που θα ενισχύσουν την εθνική οικονομία.

 Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την στήριξή της σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, ωστόσο η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου πιστεύουμε ότι δεν είναι στη σωστή βάση και σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μην προβείτε στην εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: