Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Spiegel: «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα»


Νέα βόμβα από Spiegel

Νέο άρθρο - βόμβα για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Στο άρθρο το οποίο έχει τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και υπότιτλο «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα», αναφέρεται ότι η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η καταβολή της δόσης ήταν αναγκαία μόνο για να κερδηθεί χρόνος και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος. «Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία.

"Κρανίου τόπος"..ή κρανίο άνευ εγκεφάλου;

Στις 16 Φεβρουαρίου κάποιοι συγχωριανοί μας συνέταξαν και μοίρασαν στην Ορμύλια ένα κείμενο διαμαρτυρίας (θα το βρείτε εδώ), ζητώντας ευθύνες για την κοπή δύο άρρωστων αιωνόβιων δέντρων στο εξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, μετά από απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

   Οι κύριοι αυτοί έβγαλαν όση χολή είχαν προς το πρόσωπο του εφημέριου, κατηγόρησαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο για εγκληματική ενέργεια και χρησιμοποίησαν βαρύγδουπες εκφράσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων όπως  "κρανίου τόπος", "να μη μείνει τίποτα σε αυτό τον τόπο", "να κόψουν τα πέυκα", κ.α.

  Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να απορρίπτουν σαν πιστοί του διαλεκτικού υλισμού κάθε μεταφυσικό και υπαρξιακό ερώτημα αλλά δεν δεχόμαστε να καταργούν την πιστοποιημένη από τις αισθήσεις μας, αντίληψη.

Πέντε στρατηγοί συνελήφθησαν στην Τουρκία!


Πέντε στρατηγοί και ένας συνταγματάρχης συνελήφθησαν σήμερα εν όψει της δίκης τους που αφορά στη σχεδιαζόμενη ανατροπή της συντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας το 2003, με το σχέδιο "Βαριοπούλα" όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι έξι στρατιωτικοί παραδόθηκαν μόνοι τους σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ήδη οδηγήσει ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης σχεδόν 200 υψηλόβαθμους στρατιωτικούς.

Συνολικά 28 στρατιωτικοί θα δικαστούν στις 15 Αυγούστου για την υπόθεση της «Βαριοπούλας»,

Εισβολή Αγανακτισμένων σε τηλεοπτικό στούντιο με στόχο τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη


Ομάδα Αγανακτισμένων από τα Τρίκαλα, εισέβαλε σήμερα αργά το μεσημέρι σε στούντιο τοπικού τηλεοπτικού καναλιού και, φωνάζοντας συνθήματα, διέκοψαν την εκπομπή, τη χρονική στιγμή κατά την οποία παραχωρούσε συνέντευξη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Οι Αγανακτισμένοι εξαπέλυσαν και φραστική επίθεση στη βουλευτή, καθώς την κατηγόρησαν ότι εκλέχτηκε βάση ρουσφετιών που έκανε. Η βουλευτής αποχώρησε μισή ώρα αργότερα με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ ένας από τους Αγανακτισμένους διάβασε κείμενο με τις θέσεις της ομάδας

Έφαγαν τα ψάρια απο την πιατέλα του Πάγκαλου επειδή "μαζί τα φάγανε"

Συνέβη σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, όπου ο Πάγκαλος πήγε με παρέα φίλων. Ο ταβερνιάρης του έδωσε το... καλύτερο τραπέζι και η παρέα παρήγγειλε φρέσκα ψάρια.

Μετά από μισή ώρα ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια. Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώθηκε ένας, καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πήγε στο τραπέζι του Πάγκαλου.

«Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;» Ο αντιπρόεδρος απάντησε ξερά "ναι".