Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος μύκητας απειλεί τα πλατάνια

Μετά τον μύκητα Ceratocystis, ο οποίος ευθύνεται για το μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια και την νέκρωση πολλών από αυτά σε Πελοπόννησο και Ήπειρο ένας νέος μύκητας κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη με τις πρώτες αναφορές να έρχονται κατά κύριο λόγο από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Ο λόγος για τον ασκομύκητα Masaria ή Splanchnonema platani.

Τα συμπτώματα του μύκητα εμφανίζονται κυρίως σε κλαδίσκους διαμέτρου 10 έως 20 εκατοστών χωρίς όμως να αποκλείεται η προσβολή μεγαλύτερων κλαδιών. Οπτικά εμφανίζεται ως μια λωρίδα νεκρού φλοιού που ξεκινάει από το περιλαίμιο κι επεκτείνεται κατά μήκος του κλαδιού.

Τους φακέλους των 36 πολιτικών ζητά ο Μεϊμαράκης από τον Ρουπακιώτη

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την οποία του ζητά να μεριμνήσει, ώστε να δημοσιοποιηθεί η λίστα του ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι «λόγω των συνθηκών, τις οποίες η χώρα αντιμετωπίζει και της ευρείας δημοσιότητας των πρόσφατων περιστατικών που σχετίζονται με τα φερόμενα -από διαρροές- ως εμπλεκόμενα σε ελέγχους του ΣΔΟΕ πολιτικά πρόσωπα, παρακαλούμε, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που σας διαβιβάζεται, να μεριμνήσετε, ώστε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τις ως άνω υποθέσεις».

Πέραν αυτών, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής σχολιάζουν πως

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

κλικ για μεγέθυνση

Ολοκληρώθηκε το 8ο debate της ΟΝΝΕΔ


Καλαμάτα, 28 Σεπτεμβρίου  2012

Ολοκληρώθηκε το 8ο debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα:

«Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο OpenPlace (Μεσογείων 15).

Το θέμα του debate ήταν «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;». Για να συζητήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους κλήθηκαν οι κκ. Ιωαννίδης Γιάννης, Υφυπουργός Αθλητισμού – βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Πανούτσος Αντώνης - δημοσιογράφος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιαστής του Debate ήταν ο νεαρός δικηγόρος από το Πεταλίδι και Τομεάρχης Αθλητισμού της ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Στραβόλαιμος.

Δήμος Πολυγύρου: Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση έργων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:
•    ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
•    ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ:
•    ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ
•    ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5 ΚΡΗΜΝΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝ

Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των έργων 1. Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση οικισμού Ορμύλιας και 2. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές – αναβάθμιση δημοτικού θεάτρου Πολυγύρου, με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, όπως αυτά συντάχθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου.