Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Video από τη βύθιση της βάρκας με τον παπά στον Μακρύγιαλο Πιερίας

Δικογραφίες για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Κάρολου Παπούλια (Video)


Συνολικά έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας
για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια. Σε βάρος των έξι σχηματίζεται δικογραφία για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εισαγγελέας της Χαλκίδας και οι αστυνομικοί αναμένουν εντολή για το εάν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ορισμένοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας,

Πιερία: Αναποδογύρισε η βάρκα μαζί με τον παπά στην Σκάλα Ελευθεροχωρίου


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στον Μακρύγιαλο.

Η παράδοση που θέλει τον ιερέα να ρίχνει το σταυρό μέσα από το βάρκα λίγο έλειψε να στοιχίσει σοβαρά στον κληρικό και τους 6 πιστούς.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων το σκάφος αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρεθούν στην θάλασσα ο παπάς μαζί με τους πολίτες. Την τελευταία στιγμή τους έσωσαν οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε διπλανό πλοιάριο.

Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου;

Τα Θεοφάνια: μια αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα»

γράφει ο Δημήτριος Μόσχος, Λέκτορα Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου: την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο.

Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Ο μπουρλοτιέρης Παπανδρέου

Σαν μπουρλοτιέρη, που κατάφερε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy!

Στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε, δείχνει στο εξώφυλλό του τον Γ. Παπανδρέου να κρατά στο ένα χέρι το iPad και στο άλλο ένα σπίρτο, στο οποίο βάζει φωτιά σε ένα σπίτι από το οποίο τρέχουν να ξεφύγουν πανικόβλητοι διάφοροι ηγέτες, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και η Μέρκελ.

Μάλιστα, στην φωτογραφία εμφανίζεται και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κρατά έναν πυροσβεστήρα.

Πηγή: The Insider

Αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια στη Χαλκίδα


Στον Αγιασμό των Υδάτων


Τις αποδοκιμασίες δεκάδων πολιτών δέχτηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την διάρκεια της Τελετής Αγιασμού των Υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβένησης αλλά και κατά του του ίδιου του προέδρου τη Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά, ο Κάρολος Παπούλιας αλλά και σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, παρακολουθούν την τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προβληματισμός στη ΝΔ από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ


Ο Αντώνης άρχισε τον προβληματισμό. Σε λίγο θα ασχοληθεί και με διαλογισμό ...
Μέχρι η Νέα Δημοκρατία να πέσει κάτω από το 25% ...
Το ΠΑΣΟΚ και τα μάτια σας! ...


Επισήμως δεν σχολιάζει τη μάχη διαδοχής στο πράσινο στρατόπεδο, αλλά…

Σπύρος Γκουτζάνης

Με ιδιαίτερη  προσοχή παρακολουθεί η ηγεσία της  ΝΔ τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που όμως προκαλούν κραδασμούς στο ευρύτερο πολιτικό και εκδοτικό σύστημα ενώ επηρεάζουν και το κυβερνητικό έργο. 

Το γαλάζιο  επιτελείο επισήμως απέφυγε οποιοδήποτε  σχόλιο για τη μάχη της διαδοχής στο πράσινο στρατόπεδο.

Εμμέσως μόνο ο  κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχθεί κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια που να έχουν επίπτωση στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών». 

Σε εξέγερση καλεί ο Καμμένος!

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση" πριν είναι όπως λέει αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.

Μιλώντας σήμερα στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστκά : "Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα" και συμπλήρωσε.

"Όλα  είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές.

Σήμερα τα Φώτα