Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τι συζήτησαν Νταβούτογλου-Οικουμενικός Πατριάρχης (video)

Κωνσταντινούπολη, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ.Νταβούτογλου έφτασε στο Φανάρι, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, λίγο μετά τις τις 16:40 το απόγευμα και παρέμεινε περισσότερο από μια ώρα.

Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελεύων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το Πατριαρχικό Γραφείο.

Public Issue: Βουλή με εννέα κόμματα

Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν...εννέα κόμματα και σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.

 Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως απώλειες τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, κι ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%.

Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.

Ο κ.Αβραμόπουλος θέλει συνεργασία και μετά τις εκλογές!

Όταν βγαίνει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και δηλώνει στο ΒΗΜΑ οτι είναι υπέρ της συνεργασίας των κομμάτων μετά τις εκλογές, τι μήνυμα στέλνει στο εκλογικό σώμα;

- Αυτοί τα έχουν βρει!

- Αφού θα συνεργαστούν είναι ίδιοι, άρα είτε ΝΔ ψηφίσεις είτε ΠΑΣΟΚ το ίδιον και το αυτόν!

- Ότι ουσιαστικά η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι άπιαστο όνειρο, καλού κακού ας προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα!

Τέλος, κλείνει το μάτι προς τις φυγόκεντρες δυνάμεις της ΝΔ.

Μαίνεται η φωτιά πάνω από το Στρατώνι Χαλκιδικής


Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι (14:49) σε ορεινή περιοχή πάνω από το Στρατώνι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση (δάσος δρυός) ανάμεσα στα χωριά Στρατώνι και Στρατονίκη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα (19:59) 13 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Αριστοτέλη. Ακόμα στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι και βοηθούν στην κατάσβεση 2 υδροφόρες της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Νέο ανδραγάθημα Μπουτάρη...

- Ζήτησε να επιστρέψουν στην ονοματοθεσία δρόμων της Θεσσαλονίκης τα παλιά τούρκικα ονόματα!

Σας έχω φρέσκα νέα: πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης μπήκε φουριόζος στη συνεδρίαση της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε το εξής ηλίθιο: "θέλω να σας προτείνω να σκεφτείτε ώστε να ξαναβάλουμε τις παλιές τούρκικες ονομασίες στους δρόμους που τις είχαν μέχρι την απελευθέρωση.

Δηλαδή κάτω από το "Εθνικής Αμύνης" να βάλουμε το "Χαμιντιέ" και...
πάει λέγοντας"...

Μετά το αρχικό σοκ, το λόγο πήρε η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του Θεοδώρα Λυψειστινού και πρόεδρος της επιτροπής, η οποία (προς τιμή της),

Έκαναν σύναξη μυστική τα ...παιδιά στη Λαμία!


Τις ημέρες αυτές λένε, έκαναν στο μεγάλο στέκι κάπου κοντά στον ανδριάντα του Διάκου  σύναξη μυστική τα παιδιά του Γιωργάκη και λάβανε την απόφαση.

Επειδή τα κακά μαντάτα πλήθαιναν στην  πρωτεύουσα, να βγουν σε σπίτια και συναγωγές με το μόνο  πράγμα που τους είχε απομείνει .

Μια παλάμη ανοιχτή με τις μαύρες τρίχες και το ραγισμένο σηματάκι του πράσινου ήλιου που είχε κράτος πάλαι ποτές το κόμμα του μεγάλου Αρχηγού.

Να στηρίξουμε Παπουτσή ,αυτόν που είχε μυστικά  την ευλογία και τη χάρη του απελθόντος.

Παραιτήθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ. ο Καραθάνος

Ο Μπάμπης Καραθάνος μαζί με τον Μάκη Βορίδη κατά την προεκλογική εκστρατεία του πρώτου στις Περιφερειακές εκλογές του 2010.

Την παραίτησή του από το ΛΑ.Ο.Σ. κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπέβαλε ο κ. Μπάμπης Καραθάνος, αναπληρωτής ευρωβουλευτής του κόμματος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο οποίος είχε προσχωρήσει το 2009 παραιτούμενος από την Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένταση και σκηνές απείρου κάλλους.

Ο κ. Καραθάνος μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα για την μεγάλη συμβολή τους στην ανάδειξη των εθνικών ζητημάτων, αλλά διευκρίνισε ότι διαφωνεί κάθετα με την τρέχουσα πολιτική του κόμματος και ότι βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις των Βορίδη – Γεωργιάδη. Κατέκρινε μάλιστα τον Πρόεδρο ότι ο ίδιος ουσιαστικά έδειξε την έξοδο στους δύο προαναφερθέντες, μη δίνοντάς στην κοινοβουλευτική του ομάδα την δυνατότητα να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Γρηγόρης Αυξεντίου (video)

Γρηγόρης Αυξεντίου - Κυριακή 3 Μαρτίου 1957. Ήταν 28 χρόνων…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Κυριακή 3 Μαρτίου 1957. Ήταν 28 χρόνων…


Ο θρυλικός τομεάρχης της ΕΟΚΑ, ο αϊτός του Μαχαιρά. Από την κατεχόμενη σήμερα Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου. Από τα εφηβικά του χρόνια, εκδηλώνει με τη μαθητική του δράση την παθολογική του αγάπη προς την Ελλάδα, αφήνοντας να διαφανεί από τότε τι θα επακολουθούσε.

Στα 21 του, βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει εξετάσεις στη σχολή Ευελπίδων, χωρίς επιτυχία. Μπαίνει τότε, στη σχολή εφέδρων αξιωματικών της Κορίνθου, αποφοιτεί και υπηρετεί ως ανθυπολοχαγός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το 1952, γυρίζει πίσω στο νησί. Μυείται στην ΕΟΚΑ και με το ξέσπασμα του αγώνα, παίρνει τα όπλα από τους πρώτους.

Υπόγειο μουσείο, η σήραγγα του μετρό κάτω από την Εγνατία


Της Γιωτας Mυρτσιωτη

ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Χρήματα από το δημόσιο ταμείο για ανασκαφές δεν υπάρχουν, οι αρχαιολογικές έρευνες όμως στον βορειοελλαδικό χώρο δεν σταματούν. Καλύπτονται είτε με φοιτητές Ελληνες και ξένους, όπως στην περίπτωση της Βεργίνας, είτε μέσα από τα δημόσια έργα, όπως το φράγμα του Ιλαρίωνα στον Αλιάκμονα με δαπάνες της ΔΕΗ Α. Ε., ακόμη και με ιδιωτικά έξοδα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση οικοπεδούχου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ο οποίος προκειμένου να μην εμπλακεί σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα καθυστερούσαν την ανέγερση της οικοδομής του, διέθεσε 30.000 περίπου ευρώ για την ανασκαφή στο οικόπεδό του που έφερε στο φως 35 βρεφικές ταφές -ακτέριστους εγχυτρισμούς- αρχαϊκών χρόνων (6ου π. Χ. αιώνα) ενός εκτεταμένου νεκροταφείου κοντά στην κλασσική αρχαία πόλη Δίκαια (έρευνα της Αρτ. Μπιλούκα).

Βαβέλ!

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το πολιτικό σκηνικό την επομένη των επικείμενων εκλογών δεν θα μοιάζει με ότι έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κατακερματιστεί. Η αντίσταση, η αμφισβήτηση, τα νέα ιδεολογικά ρεύματα, ο σοσιαλισμός, ο αντιαυταρχισμός, τα παλιά αντάρτικα, η αίγλη των τριτοκοσμικών επαναστατικών κινημάτων, οι εναλλακτικές θεωρίες, οι ανικανοποίητοι σεβντάδες, αποτελούν παρελθόν για το κόμμα του ιδρυτή του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το φαβορί. Ένας φιλόδοξος αυταρχικός πολιτικός, που θα επιχειρήσει να καθίσει στην ίδια καρέκλα που καθόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σε άλλο… κόμμα όμως!

Ο Χρήστος Παπουτσής, το αουτσάιντερ. Ένας νεοέλληνας ρομαντικός που ζει ακόμα στην εποχή όπου η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ αποτελούσαν το ίδιο συνδικάτο,

Ανοίγει έπειτα από τριάντα χρόνια ο όροφος στη Στοά του Αττάλου

Η Στοά του Αττάλου

ΜΕ 52 ΓΛΥΠΤΑ

Eνας νέος μουσειακός χώρος στην καρδιά της Αθήνας -αρχαίας και σύγχρονης- αποδίδεται στο κοινό εν μέσω της κρίσης. Ο επισκέπτης του ορόφου στη Στοά του Αττάλου (στο κέντρο της Αρχαίας Αγοράς) θα μπορεί να δει αγάλματα, προπλάσματα, και την αποθήκη με τα ευρήματα ανασκαφών της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Παραλλήλως θα ταυτίζει μνημεία όπως η Πνύκα βλέποντάς τα από το παράθυρο και έχοντας μπροστά του μακέτα τους κατά την αρχαιότητα.

Η Στοά του Αττάλου αποτελούσε δώρο από τον βασιλιά της Περγάμου Ατταλλο Β' (159-138 π.Χ.) στην πόλη των Αθηνών. Τον χώρο ανασκάπτει η Αμερικανική Σχολή από το 1931. Εκείνη ανακατασκεύασε και τη Στοά δίνοντάς της τη σημερινή μορφή.

Από τον Εισαγγελέα στη Βουλή, δικογραφίες κατά Παπουτσή - Παπακωνσταντίνου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εντοπίζει ευθύνες πολιτικών προσώπων με βάση όσα ανέφεραν οι Θεοδ.Πελεγρίνης και Γ.Στεφανίδης, για την αστυνόμευση στα Προπύλαια και τις πρακτικές που ακολούθησαν οι υπουργοί

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σε βάρος του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η πρώτη σχηματίστηκε μετά από αίτημα του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά «την εγκληματικότητα γύρω από τα Προπύλαια».

Κομοτηνή: για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 52χρονος

Αστυνομικός συνομιλεί με υπάλληλο έξω από το εργοστάσιο της HELESI (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ)
Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον άνεργο που πυροβόλησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helesi

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς, άσκησε το απόγευμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης εναντίον του 52χρονου που εισέβαλε χθες στο εργοστάσιο Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και, αφού άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου και ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια κρατούσε επί δώδεκα ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους.

Η δικηγόρος του, Σοφία Σαριπανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει. Αυτό, πρόσθεσε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Το ΚΚΕ ενάντια στο κίνημα της φθηνής πατάτας

Έτρωγε ο σύντροφος Στάλιν πατάτες μεγαλοτσιφλικάδων και μπουρζουάδων καπιταλιστών του Νευροκοπίου;;;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις φθηνές πατάτες


02/03/12

Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η Βουλή στο ντιβάνι του ψυχιάτρου

Παθολογικός ναρκισσισμός, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας είναι γνωρίσματα των πολιτικών

Κόλλια Ελευθερία

Στην οθόνη, πίσω από τη στρογγυλή τράπεζα, προβαλλόταν η στιχομυθία μεταξύ δημοσιογράφου και υπουργού σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας:

- Κύριε Χ, κάποιοι λένε ότι ο Χ λάλησε. Ο κόσμος ρωτάει: Εχασε το μέτρο ο Χ; Σαλτάρισε;

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον εαυτό μου ποιος λάλησε πρώτα, ο Χ (ο ίδιος) που αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει στους πολίτες της χώρας ή αυτοί που (…). Αντιλαμβάνομαι ότι κάπου σπάμε κάποια ταμπού και κάποιες βιτρίνες και δεν είμαστε Μεσσίες. Θέλω να λογοδοτήσω και αυτό απευθύνεται σε όλο το πολιτικό σύστημα».

Διαμαρτυρία Δήμου Θήρας για το Ακρωτήρι: Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει

Εκκρεμότητες διάφορων μορφών, ανάμεσα στις οποίες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και γραφειοκρατικά εμπόδια, παραμένουν και δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας. Αν και οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου έχουν ολοκληρωθεί, αν και η ανασκαφική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς, ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία παραμένει μη ορατός.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει γίνει η παράδοσή του, καθώς υπάρχουν κάποιες διαφωνίες ως προς μικρά σημεία ανάμεσα στους κατασκευαστές και την Αρχαιολογική Εταιρεία. Οταν θα γίνουν όσα απαιτούνται (και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες καλύπτουν δεκάδες σελίδες παρατηρήσεων), τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστοποιητικά για στατική επάρκεια και ασφαλή συστήματα πυρόσβεσης. Το τελευταίο είναι σημαντικό, καθώς οι αρχαιότητες είναι από πηλό και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί νερό αφού θα τις κατέστρεφε.