Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μια σπάνια συνέντευξη του μεγάλου Κωστή Παλαμά το 1936

Μια σπάνια και αναμφισβήτητα σημαντική συνέντευξη του σπουδαίου Κωστή Παλαμά "ανακάλυψε" το εξαιρετικό μπλογκ  "Παλιά Αθήνα" του συγγραφέα Θωμά Σιταρά:

Συνεχίζοντας την αναδημοσίευση των συνεντεύξεων που πήραν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αθηναϊκά Νέα» το 1936 από προσωπικότητες της Αθήνας μας, σας παρουσιάζω σήμερα τον μεγάλο μας ποιητή, πεζογράφο και θεατρικό συγγραφέα Κωστή Παλαμά (1859-1943) σε μια ανθρώπινη εξομολόγηση.

-Τι γράφετε τώρα;

Οδός Φαλήρου και αρχαιοτήτων γωνία

Σφηνωμένες ανάμεσα στις πολυκατοικίες οι αρχαιότητες στο οικόπεδο επί της οδού Φαλήρου 5

Η οδός Φαλήρου στο Κουκάκι «γεννάει» αρχαιότητες. Πριν από λίγα χρόνια στο νούμερο 7 βρέθηκαν κατάλοιπα ρωμαϊκής έπαυλης, ήδη επισκέψιμα, και τώρα στον αριθμό 5 εντοπίστηκαν κατάλοιπα διαφόρων εποχών, τα οποία επίσης θα αναδειχθούν και θα είναι επισκέψιμα.

Ένας μικρός, έκτασης 40 τ.μ., χώρος με αρχαιότητες θα δημιουργηθεί εντός του ιδιωτικού οικοπέδου, αλλά με ξεχωριστή είσοδο για τους επισκέπτες, επί της οδού Φαλήρου 5. Στο σημείο αυτό έχουν εντοπιστεί κατάλοιπα διαφόρων εποχών, από τη γεωμετρική ως την υστερορωμαϊκή εποχή.

Ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωση του Θ. Δρίτσα για τα εξοπλιστικά

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα για τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για όλα τα θέματα που σχετίζονται με συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου,
τις απαντήσεις τις έχει πλέον ο κ. Τσίπρας.
Ας τον ρωτήσει».

Γιώργος Πιπερόπουλος - Ιταλία: τζόγος και ‘κοινωνική αποσύνθεση’…


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Μαζί με ευχές για καλή εβδομάδα και από Τετάρτη Καλή χρονιά και αφού ευχαριστήσω τους φίλους και φίλες bloggers για τη φιλοξενία του άρθρου μου με τίτλο
‘η καυτή επικαιρότητα του τζόγου’

     θέλω να κοινοποιήσω και μια σοβαρή άποψη των διεθνών ΜΜΕ που αναφέρονται στη γειτονική μας Ιταλία και στα προβλήματα που προξενεί η εκρηκτική, όπως την χαρακτηρίζουν αύξηση του…Τζόγου!

      Ήδη η Ιταλία κατέχει την 4η διεθνώς θέση ως ‘χώρα του τζόγου’ καθώς προηγούνται κατά σειρά οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το Μακάο.

Σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την απολογία Κάντα

Έντονη αντιπαραθέση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απολογία του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη πως «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε» ο κ. Κάντας.

«Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός;» σημείωνε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος έχει θέσει σειρά «αμείλικτων» ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με αφορμή τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Ήρθε η πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, εκπρόσωπο τη γερμανικής εταιρείας Wegmann ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τουλάχιστον ακόμα ένα πρόσωπο.

Η εμπλοκή του φαίνεται πως έρχεται σχετικα με τη δικογραφία που εκκρεμούσε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου σχετικά με την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και άλλου περιφερειακού υλικού.

Προσχώρηση στους ΑΝΕΛ από τη ΝΔ

Πρώην υποψήφιος Βουλευτής συστρατεύεται με τον Καμμένο

Ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με την οποία ανακοίνωσαν την προσχώρηση στο κόμμα τους πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Ανακοινώνεται η προσχώρηση στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του γιατρού Θανάση Παπαχριστόπουλου,

Γιώργος Πιπερόπουλος: Η καυτή επικαιρότητα του τζόγου

Γράφει ο Καθηγητής  Γιώργος Πιπερόπουλος

Χρονιάρες μέρες και  κάποιοι από μας θα προκαλέσουμε, σε φιλικά σπίτια ή σε γειτονικά ΠΡΟ-ΠΟτζίδικα για το καλό της χρονιάς και το γούρι, τη θεά Τύχη.

Αυτό ΔΕΝ είναι «πρόβλημα»…

Δυστυχώς, όμως, διαπιστωμένα σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης ο ΤΖΟΓΟΣ γνωρίζει κατακόρυφη άνοδο!... 

Σε ολάκερο τον πλανήτη μας το κυνηγητό της Τύχης έχει καθιερωθεί, επίσημα και ανεπίσημα σε φοβερά επικερδή απασχόληση τόσο για τα Κράτη ( λαχεία, ιπποδρομίες, καζίνα, ΠΡΟ-ΠΟ,  Λόττο κλπ ), για ιδιώτες και για οργανωμένα συμφέροντα που σε καθημερινή βάση διακινούν μυθώδη ποσά από το περίσσεμα των ευπόρων ή το υστέρημα των σχετικά απόρων.

Με δύο καλάσνικοφ και 60 σφαίρες η επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη


Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Τέσσερις δράστες με ομάδα υποστήριξης, όπως εκτιμά η Αντιτρομοκρατική  που χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ και πυροβόλησαν τουλάχιστον 60 φορές αναζητούνται από την Αστυνομία για το τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Απο το σημείο η ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξε 60 κάλυκες των 7,62mm που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και όπως προέκυψε οι δράστες είχαν πάνω τους δύο καλάσνικοφ με 30 φυσίγγια το καθένα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ενέργεια.

Έξι προσαγωγές υπόπτων έγιναν νωρίς το πρωί από την περιοχή του Χαλανδρίου για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα,

Τέσσερα χρόνια με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον Μιχάλη Λιάπη

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

 Ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης, όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι

Ο «ανθρώπινος» χάρτης της Σελήνης

Ένα νέο χάρτη της Σελήνης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η επιστημονική επιθεώρηση «New Scientist».

Ο χάρτης δημιουργήθηκε με αφορμή την επιτυχή προσεδάφιση στη Σελήνη της κινεζικής αποστολής Chang'e-3.

Σε αυτόν τον χάρτη σημειώνονται τα σημεία στον φυσικό μας δορυφόρο όπου έχουν προσεδαφιστεί κάποιες από τις παλαιότερες αποστολές εκεί αλλά και τα σημεία που έχουν επιλεχθεί για να προσεδαφιστούν εκείνες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία από «μαύρη χήρα»

Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί από έκρηξη σε τρόλεϊ

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 23 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από

Πυροβόλησαν το σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι στις 03.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές την οικία του γερμανού πρέσβη, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ, "έπεσε σε κώμα" επιβεβαιώνει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ νοσηλεύεται ο Μίχαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον μεγάλο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Σουμάχερ έπεσε σε κώμα: "Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση".

Στο πλευρό του βρίσκονται η οικογένεια του, η σύζυγος του, Κορίνα και τα δύο παιδιά τους, η 15χρονη Τζίνα-Μαρία και ο 13χρονος Μικ που ασχολείται και εκείνος με τους αγώνες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση πως ο έφηβος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του την τραγική στιγμή.

Αυτή είναι η «μαύρη χήρα» που έσπειρε τον θάνατο στη Ρωσία - Video και φωτό



«ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ»

Την Οκσάνα Ασλάνοβα ταυτοποιήσε η ρωσική αστυνομία ως την γυναίκα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ, σύμφωνα με το Russian Today. Η Οκσάνα φέρεται να είχε παντρευτεί δυο φορές με στρατιωτικούς που δεν είναι πλέον στη ζωή. Οι αρχές την καταζητούν από τον Ιούλιο του '12, ενώ φέρεται να ήταν καλή φίλη με γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε λεωφορείο της περιοχής τον περασμένο Οκτώβριο.

Το χρονικό της επίθεσης αυτοκτονίας

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ, κοντά στην ασταθή περιοχή του Βορείου Καυκάσου,

2013 (ΤΡ) ΕΛΛΑΣ: Οι κορυφαίες ατάκες σε μια χώρα που έχει "ξεφύγει"

Η χώρα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της και ο καθένας έχει την ανάγκη να πει τον...πόνο του. Δεκτόν. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η ακρότητα στις δηλώσεις αγγίζει ή και ξεπερνάει τα όρια του  φαιδρού.

Τις καλύτερες πολιτικές ατάκες του 2013 συγκέντρωσε και παραθέτει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» υπενθυμίζοντας σε όλους στιγμές που έμειναν στη δημοσιότητα για το χιούμορ, τη γραφικότητα, την οξύτητα, την ειρωνία, την αμηχανία αλλά και την ευφυία με τις οποίες ειπώθηκαν:

Ναόμι Κλάιν: «Λυπάμαι που σας απογοήτευσα κύριε Τσίπρα αλλά δεν είμαι η Ναόμι Κάμπελ».