Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ, "έπεσε σε κώμα" επιβεβαιώνει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ νοσηλεύεται ο Μίχαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον μεγάλο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Σουμάχερ έπεσε σε κώμα: "Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση".

Στο πλευρό του βρίσκονται η οικογένεια του, η σύζυγος του, Κορίνα και τα δύο παιδιά τους, η 15χρονη Τζίνα-Μαρία και ο 13χρονος Μικ που ασχολείται και εκείνος με τους αγώνες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση πως ο έφηβος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του την τραγική στιγμή.

Από το Παρίσι κατέφτασε εσπευσμένα και ο καθηγητής Ζεράρ Σαϊλάν, προσωπικός φίλος του Σουμάχερ και του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ. Ο Σαϊλάν είχε αναλάβει την ιατρική φροντίδα του Σουμάχερ, όταν ο τελευταίος είχε σπάσει το πόδι του στο Σίλβερστοουν το 1999, το μοναδικό σοβαρό τραυματισμό του στη Φόρμουλα 1.

Αρχικά είχε γίνει λόγος για ένα χτύπημα στο κεφάλι, όχι ιδιαίτερα σοβαρό, όπως δήλωσε και ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Ζερνινιόν-Λακόμτ,: «... το ατύχημα έγινε στις 11:07 εκτός πίστας. Φορούσε κράνος και χτύπησε σε έναν βράχο. Στις 11:15 ήρθαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Ήταν σε κατάσταση σοκ, αναστατωμένος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Ίσως να έχει μια διάσειση, αλλά όχι κάτι σοβαρό».

Στη συνέχεια όμως, οι πληροφορίες που έρχονταν στο φως της δημοσιότητας ανέφεραν επιδείνωση της κατάστασης, γεγονός που ενδεχομένως πυροδοτήθηκε από το ταξίδι αστραπή που έκανε ο κορυφαίος νευροχειρουργός Ζεράρ Σαϊλάν  προκειμένου να τον εξετάσει.

Το twitter έχει κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, ενώ αναμένεται και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ώστε να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν οι φήμες.

Tweets από άλλους πιλότους

Τη στήριξή τους στον Μίκαελ Σουμάχερ εξέφρασαν μέσω του twitter αρκετοί οδηγοί της Formula 1.

Φελίπε Μάσα: "Προσεύχομαι για σένα αδερφέ μου. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα. Ο Θεός να σε ευλογεί Μίκαελ"

Άντριαν Σούτιλ: "Ελπίζω ο Μίκαελ Σουμάχερ να γίνει γρήγορα καλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε αυτόν και την οικογένειά του"

Ρομάν Γκροζάν: "Όλες οι σκέψεις μας στον Σούμι και την οικογένειά του. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα"

Ζαν-Ερίκ Βερν: "Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Μίκαελ, ελπίζω όλα να πάνε καλά"

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: