Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την απολογία Κάντα

Έντονη αντιπαραθέση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απολογία του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη πως «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε» ο κ. Κάντας.

«Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός;» σημείωνε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος έχει θέσει σειρά «αμείλικτων» ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με αφορμή τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων».
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιοπολίτευσης ρωτούσε χαρακτηριστικά αν «το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται».

ΝΔ: Σε νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου και του Κάντα

Απαντώντας, η ΝΔ πέρασε στη αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για υποκρισία:

«Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΔ και προσθέτει: «Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...».

Θ. Δρίτσας: Αποφεύγουν τα ερωτήματα

Επανερχόμενος ο κ. Δρίτσας, κατηγόρησε τη ΝΔ πως εξακολουθεί να αποφεύγει τα ερωτήματα: «Καταπληκτικό! Πέντε μέρες μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προφανώς και η Κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν...».

«Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;»
κατέληξε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: