Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβόλησαν το σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι στις 03.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές την οικία του γερμανού πρέσβη, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Από τους πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ήδη με τον γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον γερμανό διπλωμάτη.

Σημειώνεται πως η οικία του γερμανού πρέσβη είχε αποτελέσει στόχο και της 17Ν. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 16 Μαΐου 1999, στις 22.55, εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη (τότε ήταν ο Καρλ Χάινς Κούνα) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: