Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Ήρθε η πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, εκπρόσωπο τη γερμανικής εταιρείας Wegmann ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τουλάχιστον ακόμα ένα πρόσωπο.

Η εμπλοκή του φαίνεται πως έρχεται σχετικα με τη δικογραφία που εκκρεμούσε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου σχετικά με την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και άλλου περιφερειακού υλικού.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5-7-2001 όταν υπουργός Εθνικής Αμύνης ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και αφορούσε τη σύμπραξη του δημοσίου με την εταιρεία Wegmann έναντι 195.709.774 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την απολογία του Αντώνη Κάντα, για ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας κοντά στο σπίτι του ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην οικία του και το γραφείο του.

Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα που χρεώθηκε την υπόθεση.

Την ίδια ώρα στον ανακριτή Μαλλή λόγω συνάφειας βρίσκεται και η υπόθεση των 54 συστημάτων Κ/Β Stinger. Η σύμβαση υπεγράφη στις 3-8-2000 επί Τσοχατζόπουλου μεταξύ δημοσίου και της εταιρείας Stn atlas electronic έναντι 142.731.079 ευρώ.

Στη δικογραφία αυτή εμπλέκεται ο Παναγιώτης Ευσταθίου ο οποίος έχει κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιανουαρίου.

Αντ. Ξ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: