Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ένα γεράκι θα προστατεύει τα περιστέρια του Πάπα Φραγκίσκου

ROMFEA.GR | Ένα γεράκι αγόρασε το Βατικανό, προκειμένου να προστατεύσει τα περιστέρια του Πάπα, δύο εκ των οποίων πέθαναν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από επιθέσεις που δέχθηκαν από κοράκια και γλάρους.

Η απόφαση για την αγορά ελήφθη από τον ίδιο τον Ποντίφικα, προκειμένου το γεράκι να «αποκρούει» τις επιθέσεις άλλων πουλιών στα ιερά περιστέρια.

Το γεράκι ονομάζεται «Sylvia» και είναι ειδικά εκπαιδευμένο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των φτερών του φτάνει στο 1,2 μέτρα.

Ιαπωνία: Νεογέννητο νησί δεν σταματά να μεγαλώνει

To νεογέννητο νησί έχει συγχωνευτεί με το διπλανό. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το Μάρτιο από την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Ένα νησάκι που αναδύθηκε το 2013 από τον Ειρηνικό στη διάρκεια υποθαλάσσιας ηφαιστειακής έκρηξης συνεχίζει να μεγαλώνει και έχει πλέον ενωθεί με ένα διπλανό ηφαιστειογενές νησί, ανακοίνωσε η NASA.

 Το νησάκι ξεπήδησε από τα νερά το Νοέμβριο του 2013 στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ογκασαβάρα (γνωστού και ως Μπενίν) περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Δήλωση Ανδρέα Παπαγιάννη, υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας


Εξ αφορμής ανεύθυνων φημών, που αφορούν την κάθοδό μου στις
επικείμενες δημοτικές εκλογές, δηλώνω το αγωνιστικό μου "παρών" ως
επικεφαλής του Συνδυασμού "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" και καλώ τους
δημότες της Νέας Προποντίδας να μην παρασύρονται από κακόβουλες
διαδόσεις των αντιπάλων μας.

Ανδρέας Παπαγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Νέας Προποντίδας

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας του zougla.gr


Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που κατέγραψε η νέα διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, τις επικείμενες ευρωεκλογές, τη γνώμη των πολιτών για την υπόθεση Μπαλτάκου και τις υποψηφιότητες για τους δήμους Αθηνών και Πειραιώς.

Η παρούσα έρευνα αποτυπώνει την εκλογική κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών της Χρυσής Αυγής και του «Ποταμιού».

Το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Τζιτζικώστα η Β. Πατουλίδου

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ (ΕΥΡ.)

Με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» στην Κεντρική Μακεδονία

Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο κ. Τζτζικώστας είπε ότι την επέλεξε για την εθελοντική της δράση και την κοινωνική της προσφορά και επειδή «απέδειξε πως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος».

Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι δέχθηκε την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα, επειδή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας «επέδειξε αντιστασιακή ευγένεια»,

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης "Νέα Γενιά – Νέα Πορεία", στα Νέα Μουδανιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη δέσμευση ότι «Αυτό το μέρος θα γίνει αυτό που πραγματικά του αξίζει», ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης εγκαινίασε χθες το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Νέα Γενιά-Νέα Πορεία» στα Νέα Μουδανιά.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και δυναμικό ακροατήριο, ο κ. Τσούφης καταδίκασε τις ατελέσφορες πολιτικές του παρελθόντος που ανήγαγαν τα αυτονόητα ζητήματα σε μείζονα προβλήματα, οδηγώντας την πόλη σε στασιμότητα και κακοδιοίκηση.

Πρώτη φορά στα χρονικά: Παραπέμπεται για τοκογλυφία πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Στο εδώλιο για συμμετοχή σε υπόθεση τοκογλυφίας στέλνουν οι δικαστές τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Ανθόπουλο.

Πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτή Σερρών, Ιωάννη Ανθόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση ξεκίνησε από μία ιδιωτική οικονομική διαφορά με καταγγελίες περί τοκογλυφίας και κατέληξε στην παραπομπή του πρώην πολιτικού.

Ο πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος.

Ο πρώτος γαλαξίας είναι... γειτονάκι μας

Ισως εντοπίστηκε ο πρώτος γαλαξίας του Σύμπαντος που τυχαίνει να είναι και γειτονικός στον δικό μας

Νέες παρατηρήσεις στον Segue 1 τον τοποθετούν στην αρχή του Κόσμου

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Μια εκπληκτική ανακάλυψη έκανε ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής επιστήμονες του ΜΙΤ. Διαπίστωσαν ότι ένας μικρός γαλαξίας δορυφόρος του δικού μας γαλαξία είναι στην πραγματικότητα ένα γαλαξιακό απολίθωμα και ίσως μάλιστα να είναι ο πρώτος γαλαξίας του Σύμπαντος!

Ο νούμερο 1;

Τους έστειλε... αδιάβαστους ο Γ.Α.Π.: Μπορούσαμε να είχαμε βγει στις αγορές πριν δύο χρόνια!

Σημαντική εξέλιξη και μεγάλο βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χαρακτηρίζεται, σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πάντως, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το κόστος της προσπάθειας θα μπορούσε να ήταν μικρότερο και η έξοδος στις αγορές να είχε γίνει νωρίτερα, αν δεν είχαν χαθεί δύο χρόνια, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι αυτή την απώλεια κυρίως στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα δύο κόμματα πρωτοστάτησαν στον «αντιμνημονιακό» αγώνα.

Στα δύο κόμματα καταλογίζεται η ευθύνη για την ανυπαρξία εθνικής συνεννόησης, η οποία τίθεται ως προϋπόθεση για να μην επιστρέψει η χώρα και πάλι, στα πρόθυρα μιας νέας καταστροφής,