Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πρώτη φορά στα χρονικά: Παραπέμπεται για τοκογλυφία πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Στο εδώλιο για συμμετοχή σε υπόθεση τοκογλυφίας στέλνουν οι δικαστές τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Ανθόπουλο.

Πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτή Σερρών, Ιωάννη Ανθόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση ξεκίνησε από μία ιδιωτική οικονομική διαφορά με καταγγελίες περί τοκογλυφίας και κατέληξε στην παραπομπή του πρώην πολιτικού.

Ο πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος.

Η ιδιοκτήτρια της καπνεμπορικής εταιρίας ζήτησε βοήθεια από κ. Ανθόπουλο, για να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας και εκείνος εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Να σημειωθεί ότι εμπλεκόμενη επιχειρηματίας και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: