Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έχασε τη μάχη ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος

Πριν λίγο, πέθανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο 77χρονος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Είχε παρασυρθεί νωρίτερα σήμερα από μηχανή που οδηγούσε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, στην περιοχή της Δραπετσώνας, όπου βρισκόταν για γύρισμα

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για τον Μ. Παπαϊωάννου


Ο Παπαϊωάννου δεν είναι υπουργός της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται ΚΑΙ από την Νέα Δημοκρατία; Σε ποιόν διαμαρτύρεται ο Μιχελάκης; Μήπως μας δουλεύουν όλοι τους;

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.

Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά  στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.

Σοκ. Σε ανήλικους απο τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν τα δύο πτώματα που βρέθηκαν στον Λαγκαδά


Σε δύο ανηλίκους ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από μπάζα σε αγροτική περιοχή της Ανάληψης Λαγκαδά.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν, σε προχωρημένη σήψη, από διερχόμενο πολίτη ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός άντρας είχε τραύματα στο κεφάλι, πιθανόν από όπλο, και κακώσεις στο θώρακα, ενώ κακώσεις έχει και η γυναίκα, το σώμα της οποίας βρέθηκε φαγωμένο από σκυλιά και γι' αυτό οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για σκελετό.

Τα δύο παιδιά, που είχαν γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη, ήταν ζευγάρι και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Χίτλερ μαθαίνει ότι η Ελλάδα θα πάρει δάνειο από τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. (Video)

Οι ιταμές αξιώσεις των Γερμανών κατακτητών, η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου και η καθαίρεση του (Απρίλιος-Ιούνιος 1941)

Η υπογραφη της ανακωχής από τον Γ.  Τσολάκογλου
Στις 20 Απριλίου 1941 ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου και οι διοικητές του Α΄ Σώματος στρατού Παναγιώτης Δεμέστιχας και Β΄Σώματος στρατού Γεώργιος Μπάκος σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνθηκολόγηση με τους επελαύνοντες Γερμανούς.

Ήδη η αναχώρηση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Βασιλιά Γεώργιου Β΄ λόγω της επερχόμενης κατάρρευσης, είχε ξεκινήσει στις 18 και ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου. Η Αθήνα ουσιαστικά είχε καταστεί ανοχύρωτος πόλη. Μια επιτροπή αποτελούμενη από τον Φρούραρχο αθηνών υποστράτηγο Χρήστο Καβράκο, τον νομάρχη Πετζόπουλο και τον Δήμαρχο Αμβρόσιο Πλυτά ανέλαβε να παραδώσει την πόλη στους Γερμανούς.

Πρόσκληση Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Αποδοκιμασία του ... Von Simitis στο Βερολίνο



Ούτε ένα σαρδαμ δεν έκανε στα Γερμανικά.

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Εάν υπήρχε ευνομούμενη πολιτεία, ο Λοβέρδος θα έπρεπε να έχει συλληφθεί!


Κόλαφος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στην εκπομπή “Η ώρα του δημάρχου” στο Κανάλι 1, 90.4 του Πειραιά. Πραγματική έκρηξη του Δημάρχου Πειραιά σε ερώτηση ακροατή που του ζήτησε να σχολιάσει την δήλωση Λοβέρδου περί “Μακελειού”.

Ποιός είδε τον Μιχαλολιάκο και δεν τον φοβήθηκε… Χαρακτήρισε την φράση Λοβέρδου ως πολιτική αλητεία λέγοντας ότι ο Παπαδήμος θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει από την κυβέρνηση και εάν υπήρχε ευνομούμενη πολιτεία, θα έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί.

“Ποιός είναι αυτός που θα απειλήσει τον Ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη για να μην διωχθεί ένας πρωθυπουργός που -ενδεχομένως- να έχει υποπέσει σε ποινικό αδίκημα; Σε λίγο θα βγει ο Λοβέρδος να απειλεί και για τον συλληφθέντα του ΣΔΟΕ στην Θεσσαλονίκη!”.

Ερώτηση για το αρχείο Μπιλιλή από τον Θόδωρο Καράογλου

H συγκλονιστική "Υπεύθυνη Δήλωση" του κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή (http://ta-anilia.blogspot.com/2012/01/86.html), δεν άφησε ασυγκίνητο τον βουλευτή ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Η ερώτηση του κ.Καράογλου:

Το κινηματογραφικό και φωτογραφικό αρχείο του Νίκου Μπιλιλή, το σπουδαιότερο κινηματογραφικό αρχείο των Βαλκανίων, μετά το αρχείο των αδερφών Μανάκια, που βρίσκεται στη ΠΓΔΜ, κινδυνεύει να χαθεί ή να βρεθεί και αυτό εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ο Νίκος Μπιλιλής, που εργάστηκε επί σειρά ετών ως κινηματογραφιστής, παραγωγός και ανταποκριτής ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών επικαίρων, αλλά και με την ιδιότητα του συλλέκτη, κατάφερε να συγκεντρώσει και να συντηρήσει ένα εξαιρετικής ιστορικής αξίας αρχείο,

Φλώρινα: Παγωμένα σχολεία και φθορές στο οδικό δίκτυο


Παγωμένα σχολεία, έλλειψη νερού καθώς έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς του, φθορές στο οδικό δίκτυο λόγω παγετού και μηχανισμοί αποχιονισμού στα όρια της αντοχής τους συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στην ακριτική Φλώρινα, όπου φέτος το θερμόμετρο κατέγραψε θερμοκρασίες της τάξης των -30 βαθμών Κελσίου.

Την ίδια στιγμή για να ζεσταθεί μια οικογένεια χρειάζεται πάνω από χίλια ευρώ το μήνα για θέρμανση τουλάχιστον πέντε μήνες.

Την παραπάνω κατάσταση περιγράφουν σε έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, και οι δήμαρχοι Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας.

Κορυφαίο θέμα συζήτησης στο twitter ο Χρυσοχοϊδης με το αδιάβαστο μνημόνιο

«Χέρι- χέρι» Βελόπουλος και ΛΑΟΣ με τους αρχιτοκογλύφους Καραμπέρη και Λαμπάκη


Εντύπωση και εύλογες απορίες προκαλεί η «εκκωφαντική» σιωπή του ΛΑΟΣ και του Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της «καμόρα της Θεσσαλονίκης». Επί έξι μέρες, τίθενται ερωτήματα (το Newpost.gr τα έθεσε από την περασμένη Πέμπτη) σχετικά με τη σχέση Βελόπουλου- Μάρκου Καραμπέρη, χωρίς απάντηση.

Ο Βελόπουλος είχε στενή πολιτική σχέση με τον Μ. Καραμπέρη τον οποίο είχαν συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Νομό Ημαθίας. Ο Καραμπέρης, δεν ήταν άγνωστος στη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν όλοι γνώριζαν το βίο και την πολιτεία του. Εξ αυτού, τίθεται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αγνοεί τις δραστηριότητές του, ο θεσσαλονικεύς και πάντα καλά πληροφορημένος Κ. Βελόπουλος.

Δεν διάβασα το μνημόνιο. Προτιμώ τα αστυνομικά


Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με την παραδοχή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει! Μερικές αναρτήσεις στο twitter δίνουν το κλίμα που επικρατεί στην μπλογκόσφαιρα...

Ποιος άλλος δεν διάβασε το μνημόνιο να περάσει κάτω από την επιγραφή: "προς ελικόπτερο"

Όλοι πέφτουμε από τα σύννεφα με ομολογία ανικανότητος Χρυσοχοΐδη αλλά όχι με τη διατήρηση δικαιώματος ψήφου των ηλιθίων που το εξέλεξαν.

Δεν διάβασα το μνημόνιο. Προτιμώ τα αστυνομικά

Ο Γ.Α.Π. συνεχίζει να εμφανίζεται σαν Έλληνας Πρωθυπουργός στο twitter


Τελικά ποιός είναι πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;

Εμείς νομίζαμε ότι πράγματι έχουμε μεταβατική κυβέρνηση με εντολοδόχο πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, αλλά πάλι κάναμε λάθος.

Απλά νομίζαμε.

Μακελειό; Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δηλαδή, για να καταλάβουμε: Τι εννοεί ο κ. Λοβέρδος όταν λέει ότι θα γίνει «μακελειό» αν πειραχθεί ο Γ. Παπανδρέου που «πείραξε» τα στατιστικά στοιχεία του 2009;

Μήπως ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος επειδή θα ζητηθούν ευθύνες από όσους έλαβαν μέρος στην εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία εντάσσεται και η δράση της ΕΛΣΤΑΤ και η οποία οδήγησε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο;

Θέλει δηλαδή να μας πει ότι οι Έλληνες θα σκοτωθούν μεταξύ τους και θα προκληθούν κοινωνικές αναταραχές επειδή οι μισοί θα θέλουν να υπερασπιστούν τον κ. Παπανδρέου και οι άλλοι μισοί να τιμωρηθεί για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις του;

Μια συγκλονιστική παραίτηση δασκάλας στον Πειραιά


Μία παραίτησις ποὺ ὅμοιά της δὲν ἔχουμε ξανασυναντήσει! Ποὺ ἐμένα προσωπικῶς μὲ κάνει νὰ αἰσθάνομαι ἰδιαιτέρως ὑπερήφανη, διότι αὐτὸ τὸ κορίτσι τυγχάνει καὶ φίλη μου. Διότι ἀκόμη ὑπάρχουν ὑπερήφανοι ἄνθρωποι! Διότι ἀκόμη ὑπάρχουν Ἥρωες καὶ Ἡρωΐδες! Μία παραίτησις πλήρης ἀξιοπρεπείας, ἀπὸ ἕναν ἄνθρωπο ποὺ ἀλυχτᾶ ἡ καρδιά του γιὰ ἐλευθερία!!

Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:

- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής.

Αποκαλύψεις-βόμβα για τον βασιλιά της Ισπανίας


Την... άλλη πλευρά του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος αποκαλύπτει βιβλίο που συνέγραψε Ισπανίδα συγγραφέας, με τον τίτλο «Η μοναξιά της βασίλισσας». Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Pilar Eyre, ο Χουάν Κάρλος είναι «επαγγελματίας γητευτής γυναικών» που είχε αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις, ενώ δεν έχει συνευρεθεί με τη σύζυγό του από το 1976! Μάλιστα, η συγγραφέας επισημαίνει ότι η ηλικία του 74χρονου βασιλιά δεν τον έχει... ανακόψει από το να λαμβάνει συχνά ενέσεις βιταμινών και αντιγηραντικές θεραπείες.

Το βιβλίο, που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις στην καθολική χώρα, ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς έκανε την «κίνηση τακτικής» του και στην πριγκίπισσα Diana όταν εκείνη βρισκόταν στη Μαγιόρκα για διακοπές με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μάλιστα, το 2004 η λαίδη Colin Campbell είχε ισχυριστεί ότι η πριγκίπισσα είχε ερωτευτεί τον Χουάν Κάρλος ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα τον Αύγουστο του 1986 και στη συνέχεια τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Ιερώνυμος: «Όποιος δεν συμφωνεί ή αυτός θα πρέπει να φύγει ή εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω»

Σαφές μήνυμα προς όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να συνεισφέρουν όλοι με κάθε τρόπο. «Αυτή είναι η γραμμή μας. Όποιος δεν συμφωνεί ή αυτός θα πρέπει να φύγει ή εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Πνευματικό Κέντρο της, όπου τιμήθηκαν οι περίπου εκατό ιερείς των κοιμητηρίων οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά, με το ποσό των 208.000 ευρώ , για την ανακαίνιση μέρος των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος «Μ.Κόκκορη».