Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διπλή επιχείρηση εντοπισμού στον Όλυμπο - Κανένα ίχνος από την 37χρονη Γαλλίδα και τον 85χρονο ορειβάτη


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και σήμερα οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό της 37χρονης γαλλίδας τουρίστριας και του 85χρονου ορειβάτη. Τις έρευνες πραγματοποιούν μέλη σωστικών συνεργείων.

Η Γαλλίδα τουρίστρια αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και οι έρευνες των εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στην περιοχή Μπάρες, όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο της εξαφάνισής της.

Όπως έγινε γνωστό, η 37χρονη ξεκίνησε την ανάβαση από την νότια πλευρά του Ολύμπου και σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την πορεία της. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία με τους οικείους της στην πατρίδα της, αλλά μετά την 30η Σεπτεμβρίου -μέρα που είχε προγραμματίσει την αναρρίχηση- δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Βορίδης: "Κουνάει μαντήλι" στον ΛΑΟΣ;


Δυσαρέσκεια εξέφρασε εμμέσως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης για τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του σχετικά με το πολιτικό του παρελθόν για το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, τον προστατεύει και για αυτόν το λόγο δεν τον στήριξε ως υποψήφιο περιφερειάρχη. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα.

Μιλώντας στο ρ/σ Flash, σημείωσε:

«Ειλικρινά, αισθάνομαι άσχημα διότι με την τοποθέτηση την οποία κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εμένα προσωπικά, μου δημιουργεί κι ένα αίσθημα ότι, ρε παιδί μου, μήπως αισθάνεται ότι του είμαι βάρος, μήπως τον εμποδίζω, ξέρω 'γω, σε κάτι, στην εξέλιξη την πολιτική του.

Ντροπή κατόπιν εορτής


Η προχθεσινή είδηση μού φάνηκε σαν ανέκδοτο. Από εκείνες τις ειδήσεις που βάζεις τον εαυτό σου να ψάχνει το πλησιέστερο ημερολόγιο για να δει αν έφτασε κιόλας η Πρωταπριλιά. Από εκείνες τις ειδήσεις που περιμένεις μέχρι να τις ξανακούσεις στο επόμενο δελτίο στο ραδιόφωνο για να δεις αν άκουσες καλά. Αν δεν σε δουλεύανε..

Και δυστυχώς ήταν όντως είδηση προχθεσινή.

Μία είδηση καθ'όλα σοβαρή.

Είδηση από τη σημερινή Ελλάδα, αυτήν του 2010.
Ύστερα από 88 ολόκληρα χρόνια αθωώθηκαν!

Ένεπε Μούσα: Έκθεση ποίησης του ποιητή Γιάννη Βογιατζή

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Θωμάς Καπλάνης: Ομιλίες και εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Ορμύλια, αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ 

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010   ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ,

19:00 ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ στις 20:00 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ.

Από τη χθεσινή εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, στην Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο κινηματοθέατρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» στη Θεσσαλονίκη, μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος στους Χαλκιδικιώτες ετεροδημότες, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πολύγυρος- Ισχυρή Πρωτεύουσα».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, πρώην βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού Χαλκιδικής, οι δύο τελευταίοι πρώην διοικητές του Νοσοκομείου, εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη, ο Πρόεδρος και μέλη της ΝΟΔΕ, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί  σύμβουλοι και εκατοντάδες δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Υπ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολύγυρος 25 Οκτωβρίου 2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Τρίτη 26 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 25 Οκτωβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 18.00 τη Στρατονίκη
Στις 18.30 τα Στάγειρα
Στις 19.00 το Νεοχώρι
Στις 19.30 το Παλαιοχώρι

Ομιλίες του υπ. Δημάρχου Πολυγύου, Αστέριου Ζωγράφου, για σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος  θα επισκεφθεί στις 18:30 το Πλατανοχώρι.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Κρήμνη και στη συνέχεια στις 19:30 στη Μαραθούσα.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «ΟΧΙ» του 1940 – Η άρνηση ως ιστορική κατάφαση!…


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αύριο οι Θεσσαλονικείς γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας και τον Άγιο Δημήτριο και την ερχόμενη Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου 2010 ο Ελληνισμός θα γιορτάσει στην εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της τρόικας το βροντερό ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα.

Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για την ανάληψη ιστορικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»

Σπάρτη: Ακυρώθηκε υποψηφιότητα για 13 δευτερόλεπτα!


Υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να κάνουν το πιο απλό: Να καταθέσουν μέσα στην προθεσμία τις υποψηφιότητες τους. Δύο...λαμπρά παραδείγματα: Αυτό του υποψήφιου Δήμαρχου Σπάρτης και του υποψήφιου Δήμαρχου Κέρκυρας.

Και οι δύο κύριοι μένουν εκτός της εκλογιής μάχης και μάλλον δικαίως καθώς αναπόφευκτα θα ετίθετο το ερώτημα: Αφού δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη, πώς θα μπορέσουν να διοικήσουν μεγάλους δήμους;

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, ο συνδυασμός του νυν νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα (φωτογραφία) με την επωνυμία «Σπάρτη - Νέα εποχή», που έθετε υποψηφιότητα για το δήμο Σπάρτης, ακυρώθηκε.