Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αθώοι ο ηγ. Εφραίμ και ο πατ. Αρσένιος από τον Άρειο Πάγο


Δικαίωση για τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Πατέρα Αρσένιο αναφορικά με την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας.

Ο Άρειος Πάγος τους κήρυξε αθώους για την υπόθεση, που αφορούσε στη διαρροή της δικαστικής απόφασης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας.

Κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα αδικήματα παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος, κατηγορίες, που βάρυναν και τη δικαστίνα Μαρία Ψάλτη.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου είχε κάνει δεκτή την αναίρεση των ποινών, που είχαν επιβληθεί στον ηγούμενο Εφραίμ και τον πατέρα Αρσένιο, και είχε διατάξει να γίνει εκ νέου η δίκη με άλλη σύνθεση.

Έγγραφες δεσμεύσεις και από τον Τσίπρα «θα ζητήσει» η ΕΕ

Θέμα υποβολής ενυπόγραφων δεσμεύσεων των αρχηγών των βασικών πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας για απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών της Κυριακής - θέτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Εθνος από τις Βρυξέλλες, η διαμόρφωση του νέου αυτού αιτήματος, στα πρότυπα των όσων είχαν ήδη ζητηθεί και εφαρμοστεί από την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε ζητηθεί από τον κ. Σαμαρά να υπογράψει, συζητείται εντόνως τις τελευταίες ημέρες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μάλιστα, ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες έχουν ήδη δώσει τη συγκατάθεσή τους, ώστε τις σχετικές ανακοινώσεις να κάνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την Χρυσή Αυγή


Ακούστε τι λέει ο πρώην περιφερειάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τα "αδελφικά κόμματα" με την Νέα Δημοκρατία. Στο ηχητικό ντοκουμέντο μιλάει ξεκάθαρα για την Χρυσή Αυγή που είναι αδελφικό κόμμα, ψυφοφόροι της οποίας θα ενισχύσουν την Νέα Δημοκρατία, όπως υποστηρίζει.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε διαψεύσει ότι έχει κάνει τέτοια δήλωση.

Επίσκεψη κ. Μάριου Σαλμά στην Χαλκιδική

Ν Ο Δ Ε
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη κ. Μάριου Σαλμά στην Χαλκιδική
Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα επίσκεψης του κ. Μάριου Σαλμά, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και τ. Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., στο Νομό Χαλκιδικής την Παρασκευή 15/06/2012.

Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
  • 09:00πμ Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας.
  • 09:45πμ ΚΑΠΗ της Ν. Καλλικράτειας.
  • 10:30πμ Δημαρχείο Ν. Καλλικράτειας.

Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής: Η Χαλκιδική πρωταγωνίστρια της Ευρωπαϊκής τηλεόρασης...

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Χαλκιδική πρωταγωνίστρια της Ευρωπαϊκής τηλεόρασης...

Το τελευταίο διάστημα η Χαλκιδική στολίζεται για να βγει στο γυαλί. Τα τηλεοπτικά συνεργεία διαδέχονται το ένα το άλλο ώστε να γίνει η περιοχή αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών γυρισμάτων.

Το κασέ της Χαλκιδικής ανέβηκε από πέρυσι όταν το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού EXTRA από το δίκτυο NBC Αμερικής, ανακάλυπτε το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας», τη Βόρεια Ελλάδα. Η εκπομπή “Mansions & Millionaires” που προβλήθηκε ανήμερα της ημέρας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων στην Αμερική, άνοιξε το τηλεοπτικό τοπίο και για την Ευρώπη.

Δημοσιογράφοι του Ουκρανικού τύπου και της Κρατικής Ουκρανικής τηλεόρασης, βρίσκονται μέχρι τις 14 Ιουνίου στην Ελλάδα, εξερευνώντας περιοχές της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Σύλλογος Γυναικών Γαλάτιστας: 1η βραδιά χορωδιακού τραγουδιού

Η χορωδία Γαλάτιστας , του συλλόγου γυναικών Γαλάτιστας, διοργανώνει την 1η βραδιά χορωδιακού τραγουδιού στον ανακαινισμένο χώρο των παλιών σφαγείων της Γαλάτιστας το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 8,οο μ.μ.

Θα λάβουν μέρος οι χορωδίες:

1.       Χορωδία Γαλάτιστας

2.       Χορωδία Ν. Σημάντρων

3.       Χορωδία Πολιτιστικού συλλόγου  Μεταγγιτσίου

4.       Μικτή Χορωδία Πολυγύρου

5.       Μικτή Πολυφωνική χορωδία Σταγείρων-Ακάνθου Δήμου Αριστοτέλη
Κάθε χορωδία θα πει  5 τραγούδια
Είσοδος  ελεύθερη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Χαλκιδική - Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη πρώην Δημάρχου Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη

ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ, πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου: Όχι στη λαϊκίστικη η πολιτική.

κ. Καπλάνη, την προηγούμενη τετραετία που ήσασταν δήμαρχος Πολυγύρου ποια ήταν η συνεργασία σας με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ ;

Επί 2 ½ χρόνια περίπου συνέπεσε η δημαρχιακή μου θητεία με την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα η κεντρική εξουσία πήρε σημαντικές αποφάσεις και έδωσε λύσεις σε θέματα που μας απασχολούσαν επί χρόνια. Έγιναν στο δήμο μας έργα από τα οποία ωφελείται όλος ο νομός. Η επέκταση του Νοσοκομείου αποτελεί το σοβαρότερο έργο που έγινε στη Χαλκιδική από το 1980 μέχρι σήμερα. Η ανακατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου και η ανατολική παράκαμψη της πρωτεύουσας - έργα που εκτελούνται σήμερα - ξεκίνησαν από εκείνη την περίοδο.

ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ: Η απόδειξη μέσω Χανιά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με κάπως μπλαζέ, θα έλεγα, ύφος αντιμετωπίζουν οι «παλιοί» τους νεοφώτιστους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η κατάσταση – όσον αφορά στο ναπολεόντειο σύνδρομο – έχει προχωρήσει τόσο πολύ που το λένε κατάμουτρα σε όσους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να προσχωρήσουν σ’ αυτούς που μπορούν να τους προσφέρουν τώρα ευχάριστους ήχους για τ’ αυτιά τους.

Έτσι, ενώ είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει την θεαματική αύξηση των ποσοστών του στη δραματική πτώση εκείνων του ΠΑΣΟΚ, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του απαρνούνται τους νεοεισερχόμενους πριν λαλήσουν τα κοκόρια.

Δελτίο Τύπου Απόστολου Πάνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Πάνας Απόστολος ανακοινώνει το εξής πρόγραμμα :

Τετάρτη 13 Ιουνίου : Θα περιοδεύσει το απόγευμα σε χωριά του πρώην Δήμου Καλλικράτειας.

Πέμπτη 14 Ιουνίου : Το πρωί θα βρεθεί στον Πολύγυρο όπου θα συναντηθεί με πολίτες και φορείς, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει σε χωριά του πρώην Δήμου Τρίγλιας.
 Στις 21.00 θα παρευρεθεί στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων στη TV Χαλκιδικής.

Παρασκευή 14 Ιουνίου : Το πρωί θα επισκεφθεί χωριά στην Κασσάνδρα και στην Παλλήνη, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με πολίτες σε χωριά του πρώην Δήμου Μουδανιών.

Ιωάννης Τσουκαλάς: Ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με τρίτες χώρες για διασφάλιση του εφοδιασμού της ΕΕ ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 13 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με τρίτες χώρες για διασφάλιση του εφοδιασμού της ΕΕ ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Την ανάγκη της διασφάλισης και κατά προτεραιότητα αξιοποίησης των εσωτερικών ενεργειακών πόρων της ΕΕ, όπως είναι οι υδρογονάνθρακες της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ζητά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Α. Τσουκαλάς από το Στρασβούργο

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση που αφορά στη διεύρυνση της συνεργασίας με τρίτες χώρες στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής.