Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Βουκελάριοι»...το τάγμα της τιμής


Η αυτοκρατορία της Ρωμανίας/Βυζαντινή Αυτοκρατορία ιδρύθηκε το 324 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα και μετέπειτα άγιο………Μέγα Κωνσταντίνο προκειμένου να αποτελέσει στη συνέχεια την πρώτη Χριστιανική Αυτοκρατορία.

Ο ίδιος θέσπισε σύστημα ιεραρχικής δομής αποτελούμενο από διάφορες Τάξεις και βαθμούς Ευγενείας, ως αντανάκλαση και επίγειο σκέλος της ιεραρχίας του Ουρανίου Βασιλείου, που εστέφετο από την Συγκλητική Αριστοκρατία, μεταξύ των μελών της οποίας εξελέγετο ο εκάστοτε Αυτοκράτωρ.

Τα μέλη των Συγκλητικών Οίκων του Βυζαντίου από τον 6ο αιώνα, απέκτησαν το προνόμιο να συντηρούν «Οικία»

Νταβούτογλου: Αναζητούμε έναν λειτουργικό τρόπο για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν μπορεί να ανοίξει με μια καθαρά πολιτική απόφαση, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και στον ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη Άλκη Κούρκουλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αναζητούμε θετικά έναν λειτουργικό τρόπο για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή με ικανοποιητικό τρόπο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος απάντησε και στο ερώτημα για ποιο λόγο ένας νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των Ελλήνων υπηκόων στο να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του Αχμέτ Νταβούτογλου στον Άλκη Κούρκουλα.

Στο χειρουργείο ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σε επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί περιορισμένης έκτασης αιμάτωμα στο κεφάλι, θα υποβληθεί στις 16:00, στο Αττικό Νοσοκομείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

O Αντ. Ρουπακιώτης μεταφέρθηκε το πρωί στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο
ύστερα από επίμονη ημικρανία και μετά τις πρώτες εξετάσεις κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του το μεσημέρι στο Αττικό,

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμο Πολυγύρου για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία» προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κατασκήνωσης Μεταμόρφωσης κ. Δ. Ζαγγίλα, μετά τη λήξη του επιτυχημένου προγράμματος φιλοξενίας ΑμεΑ 2012.

Παράλληλα η Ομοσπονδία προτείνει στον Δήμο Πολυγύρου το σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας σειράς νέων προγραμμάτων, προτάσεις που και το Δ.Σ. της κατασκήνωσης έχει ήδη αρχίσει να δρομολογεί με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον υψηλότερο βαθμό.

Κατά της ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο ο Νταβούτογλου!

ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ

Οι ιδέες για μονομερή ανακήρυξη Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών στο Αιγαίο δεν πρόκειται να ωφελήσουν κανέναν, υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, παραγνωρίζοντας ηθελημένα το γεγονός ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ γίνεται πάντα μονομερώς.

Ο κ. Νταβούτογλου εκφράζει την αισιοδοξία του για τη θετική πορεία που έχουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά όσον αφορά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί αλλαγή του τουρκικού Συντάγματος για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Προς την κυπριακή πλευρά, στέλνει μήνυμα ότι η Τουρκία εκτός από μεγάλη αγορά, είναι η ασφαλέστερη, η κοντινότερη και η πιο επικερδής δίοδος προς τις ευρωπαϊκές αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού έχει ήδη έτοιμη την απαιτούμενη υποδομή.

Γυναίκα εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων

Βασιλική Κόκκαλη, Χρήστος Χατζησπύρου

Πρωτοφανές περιστατικό στα δικαστήρια

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όταν μια τσιγγάνα άρχισε να πυροβολεί εναντίον άλλου τσιγγάνου.

Η 37χρονη Αντωνία Κ. πυροβολούσε στο γραφείο της ανακρίτριας στο κτίριο 9 της Ευελπίδων.
Από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ο 33χρονος Γιώργος Θ. και τραυματίστηκε στο πόδι ο 25χρονος αδελφός του Μανώλης Κ. ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο της ανακρίτριας είχε μεταφερθεί ομάδα τσιγγάνων οι οποίοι εμπλέκονταν σε υπόθεση θανάτου ενός παιδιού.

Στην εντατική ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης

Στην εντατική της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Ο κ. Τραγάκης εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα έπειτα από ενοχλήσεις στο κεφάλι και οξεία δύσπνοια.

«Ο κ. Τραγάκης μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με άτυπα ενοχλήματα στο κεφάλι και οξεία δύσπνοια», δήλωσε ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ευαγόρας Νικολαΐδης,