Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ούτε στην κηδεία μας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ούτε στην κηδεία μας! Αυτό είναι το νέο μήνυμα – κόλαφος που έλαβε χθες το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών έγιναν χωρίς επίσημη πολιτική εκπροσώπηση, ενώ όσοι πολιτικοί – λιγοστοί – προσπάθησαν να… πενθήσουν, προπηλακίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η χθεσινή ήταν άλλη μια μέρα λαϊκής οργής. Στις κηδείες και έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με τον κόσμο να πλημμυρίζει την οδό Αναγνωστοπούλου και τις εικόνες να διαψεύδουν την προπαγάνδα περί «διαλυμένης διαδήλωσης».

Το ζήτημα είναι αν αυτά τα μηνύματα διαπερνούν αυτό το χοντρόπετσο πολιτικό μας σύστημα. Όλα δείχνουν πως όχι. 

Η Αλβανική Κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις Θρησκευτικές Κοινότητες


Τα ποσοστά των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία

Η Αλβανική Κυβέρνηση, στην τελευταία σύσκεψή της αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 100 εκατομμύρια λεκ  (720.000 ευρώ), τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για συντήρηση χώρων  λατρείας και για τους μισθούς των υπαλλήλων και εκπαιδευτικών θρησκευτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, η Μουσουλμανική Κοινότητα επωφελείται 31 632 000 λεκ , η Ορθόδοξη Εκκλησία επωφελείται 26 220 000 λεκ, η Καθολική κοινότητα 25 878 000 λεκ, και η Κοινότητα των Μπεκτασήδων (μουσουλμανικό δόγμα) 16 262 000 λεκ.