Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κράξιμο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης

video

Μαθητές αποστρέφουν το κεφάλι τους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης

video

Έντονες αποδοκιμασίες προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης (Video)

Έκραξαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης


Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης (υπήρχαν σε μικρή απόσταση από την εξέδρα μέχρι και ΜΑΤ) για την προστασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κατερίνη η απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου ( Ο Αμοιρίδης δεν εμφανίστηκε) για πρώτη φορά στην ιστορία της επετείου πήγαν στην εξέδρα με αυτοκίνητα, αποφεύγοντας να περάσουν από την κεντρική λεωφόρο μέσα από το πλήθος προφανών για να αποφύγουν τα γιουχαϊσματα και τις αποδοκιμασίες, αλλά τελικά δεν τα απέφυγαν, αφού πολίτες που βρίσκονταν κοντά στην εξέδρα τους αποδοκίμαζαν συνεχώς, αλλά και μετά το πέρας της παρέλασης.

Όλοι οι Βαλκάνιοι ασχολούνται με την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία εκτός από τους Έλληνες!


Ο Γκρουέφσκι επισκέφτηκε τη Golloborda Αλβανίας, για να τους ζητήσει να δηλώσουν στην απογραφή «Μακεδόνες»!

Τη Golloborda της Αλβανίας επισκέφτηκε χθες (15/10/2011) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, προκειμένου να τους ενθαρρύνει να δηλώσουν «Μακεδόνες», στην απογραφή που διενεργείται αυτή τη στιγμή στην Αλβανία (1-20 Οκτωβρίου). 

Η Golloborda είναι μια ορεινή περιοχή στην ανατολική Αλβανία, βόρεια της λίμνης Οχρίδα, που κατοικείται από σλαβόφωνο πληθυσμό, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι  και τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Κτίρια της ΔΕΗ καταλαμβάνουν οι Αγανακτισμένοι!


Σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου θα προχωρήσουν αύριο Δευτέρα, στις 7:30 πμ οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου. Επίσης, στις 9:00 μμ θα γίνει συγκέντρωση...

έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Καλαμαριά (Πόντου), ενώ την Τρίτη 18/10 στις 9:00 οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της εταιρίας στη Χαριλάου (Παπαναστασίου).

Οι διοργανωτές τονίζουν :

Πατριωτικό καθήκον των Ελλήνων είναι να διώξουν την κυβέρνηση της συμφοράς του Γ. Παπανδρέου.


Ο μεγάλος ελληνολάτρης και πατριώτης Περικλής Γιαννόπουλος έγραφε:  "Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μαντρί; Αν τολμάς έμπα και διώξτους!". Με αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας από τον κοινοβουλευτισμό διαπιστώνουμε πόσο επίκαιρος είναι και πάλι ο Περικλής Γιαννόπουλος.

Ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του είναι πολύ θυμωμένος με το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα με την κυβέρνηση της πράσινης συμφοράς η οποία του προέκυψε. Μία κυβέρνηση στην οποία επικρατεί κατάστασης αλαλούμ. Μία κυβέρνησης η οποία άλλα μέτρα ανακοινώνει την μια ημέρα τα αναιρεί την επομένη και την τρίτη τα επαναφέρει με άλλη διατύπωση. Μία κυβέρνηση η οποία υφ' άρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού με εκείνες της αλήστου μνήμης εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου, "λεφτά υπάρχουν", " θα εγγυηθώ τα εισοδήματα των Ελλήνων".

Ανατολάκης: «Παραβάτες» οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ...


«Κατά παράβαση της Νομοθεσίας, οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. κυκλοφορούν με πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που έχει αθηναϊκές πινακίδες», αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Ανατολάκης. Στην ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Μεταφορών και Περιβάλλοντος, αναφέρει:

«Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό που ταλαιπωρείται από τα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας, η καταστρατήγηση του νόμου  περί πετρελαιοκίνησης όσον αφορά  τους εκπρόσωπους του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα . Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Δ.Ν.Τ.  αγόρασαν τον Ιούλιο ένα θωρακισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ – Land Cruiser.

H πρώτη ελληνίδα βουλευτής, που έφερε αμηχανία στους … συναδέλφους της, για την… προσφώνησή της!

Ελένη Σκούρα!

Γράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
akontogiannidis@yahoo.gr

Η Ελένη Σκούρα, που έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια, ήταν μια δυναμική Ελληνίδα, με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Συνέδεσε το όνομά της με την ιστορική εκλογή της πρώτης γυναίκας στο βουλευτικό αξίωμα το 1953, όταν κατοχυρώθηκε νομικά από τον Παπάγο, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των γυναικών.

Η Ελένη Παπαχρήστου - Σκούρα γεννήθηκε στο Βόλο το 1896 και όταν τέλειωσε το Γυμνάσιο η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου παντρεύτηκε τον δικηγόρο Δημήτριο Σκούρα. Ανέπτυξε πλούσια εθνική δράση σε συλλόγους,

Ελλάδα: Η χώρα όπου «ανθίζουν» οι αξονικοί τομογράφοι


Την σπατάλη στο υγειονομικό σύστημα της Ελλάδας έβαλε στο στόχαστρο η γερμανική Die Welt που τονίζει χαρακτηριστικά ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν υπάρχουν ανά 1.000 κατοίκους τόσοι αξονικοί τομογράφοι και δε γίνονται τόσες μαγνητικές τομογραφίες.

Το ρεπορτάζ του Τόμας Φρίντριχ με τίτλο «Πάρα πολλή "ιατρική" στην Ελλάδα» σημειώνει ότι στον τομέα της υγείας η Ελλάδα σημειώνει πολλά αρνητικά ρεκόρ.

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν το έτος 2010, 98 μαγνητικές τομογραφίες ανά 1.000 άτομα. Σε καμία άλλη χώρα- μέλος του ΟΟΣΑ το ποσοστό δεν είναι μεγαλύτερο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Ισλανδία με 91 και 75 μαγνητικές τομογραφίες αντίστοιχα.