Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Έφθασε στον Άρη το Curiosity


Μετά από ένα ταξίδι 8,5 μηνών και 352 εκατομμυρίων μιλίων, το εξερευνητικό όχημα της NASA προσγειώθηκε στις 5.33 GMT στην επιφάνεια του Άρη.

Το υψηλής τεχνολογίας σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη με ταχύτητα 13,000 μιλίων/ώρα και στη συνέχεια επιβραδύνθηκε σιγά-σιγά με μια καινοτόμο τεχνική που ονομάζεται Sky Crane (Ουράνιος Γερανός), φτάνοντας τελικά σε έναν τεράστιο κρατήρα.

Την είδηση αποδέχτηκαν με ζητωκραυγές και φωνές στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολών της NASA στην Pasadena, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σκάφος είχε στείλει πίσω τις πρώτες φωτογραφίες της νέας του πατρίδας.

Για να το γιορτάσουν, οι επιστήμονες, εκτός από τις αγκαλιές και τα κλάματα χαράς, δίνανε ο ένας στον άλλο μπάρες Mars (ναι το δημοφιλές γλυκό σνακ με το όνομα του πλανήτη Άρη!).

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Έκθεση Θάλασσα & Σπορ

Πολύγυρος, 06 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται στις 11 και 12 Αυγούστου 2012, στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών η έκθεση  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2012

Με θέμα «Θάλασσα και Σπορ - Υγραεριοκίνηση – Ενέργεια», με την υποστήριξη του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Ο.Π.Α.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11  Αυγούστου και ώρα 20:30 από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κ. Θεόδωρο Καραογλου.

Πάνω από  75 εκθέτες και  30 χορηγοί, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, κατά μήκος της προβλήτας  στα Ν. Μουδανιά.

Πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών στις Σκουριές;


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός από την εκτεταμένη χρήση χημικών επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες. Μάλιστα δημοσιεύται στο διαδίκτυο φωτογραφία η οποία φέρεται να απεικονίζει τραύμα από πλαστική σφαίρα.