Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ανοιξαν οι Δελφοί μετά από 37 χρόνια σιωπής

«Ιτε παίδες Eλλήνων, ελευθερούτε πατρίδα» είπε ο Γιάννης Βογιατζής, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από τους Πέρσες του Αισχύλου και καθώς η αντήχηση της φωνής του συγκλόνισε το θέατρο των Δελφών οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Η 21η Ιουλίου είναι μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων, αφού το αρχαίο θέατρο των Δελφών άνοιξε μετά από 37 χρόνια σιωπής, για μία και μοναδική παράσταση με αγαπημένους καλλιτέχνες, υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στα «θυρανοίξια» του θεάτρου, όπως αποκάλεσε την θεατρική και μουσική εκδήλωση ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ερμήνευσαν αποσπάσματα αρχαίου δράματος ο Γιάννης Βογιατζής από τους Πέρσες του Αισχύλου, ο Νίκος Καραθάνος, που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης, από τον Ηρακλή μαινόμενο του Ευριπίδη, η Ελένη Κοκκίδου από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, η Λυδία Κονιόρδου ερμήνευσε το Μονόλογο της Ιφιγένειας και την εισαγωγή από τη Μήδεια,

Με τα... e-όπλα παρά πόδα ο Περισσός

Οι επικριτές της ηγεσίας την κατηγορούν ότι «οδηγεί το ΚΚΕ στα βράχια»

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Σε κατάσταση «επαγρύπνησης» βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ προετοιμάζοντας τη διαδικτυακή της αντεπίθεση στην κριτική που δέχεται για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Εμφανιζόμενες ομάδες πρώην μελών και στελεχών του κόμματος βάλλουν κατά του Περισσού μέσω του Διαδικτύου, κατηγορώντας τον ότι απεμπόλησε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, οδηγώντας το «κατευθείαν πάνω στα βράχια».

Στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων διαπιστώθηκε ότι «υποτιμήθηκε ο ρόλος του Διαδικτύου στην πληροφόρηση της νεολαίας - αλλά και ως όργανο επίθεσης στο κόμμα».

Η γλυπτική της φύσης

Εκπληκτικές εικόνες των Σπηλαίων Σταλαγμιτών του Ομπιρ στην Αυστρία από τον φωτογράφο Ρόμπι Σόουν

Μοναδικές εικόνες αυστριακών σπηλαίων από τον φακό ενός τολμηρού φωτογράφου

Λαλίνα Φαφούτη

Τα Σπήλαια Σταλακτιτών του Ομπιρ (Obir Tropfsteinhöhle) στην Ανατολική Αυστρία αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα αλλά και ένα εξαιρετικό πεδίο προς επιστημονική διερεύνηση. Οι επιστήμονες διεξάγουν εκεί μελέτες για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πολύπλοκο σύστημα κυκλοφορίας του νερού στα πετρώματα που κρύβονται μέσα στα «έγκατα» των Αυστριακών Αλπεων. Παράλληλα αναζητούν σε αυτά στοιχεία που ενδεχομένως θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την κλιματική αλλαγή.

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ ο Θάνος Ζαχαρόπουλος

ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Νέα αποχώρηση μετρά η Κ.Ο. της ΔΗ.ΜΑΡ προκαλώντας πονοκέφαλο στον Φώτη Κουβέλη. Αυτή τη φορά, ένα από τα ιδρυτικά μέλη και στενός φίλος του Φώτη Κουβέλη, δημιουργός ουσιαστικά του κόμματος στα Τρίκαλα, αποχώρησε από την Δημοκρατική Αριστερά.

Πρόκεται για τον γνωστό Τρικαλινό πολιτικό Θανάση Ζαχαρόπουλο, γραμματέα Θεσσαλίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Τάσος Μπουγάς - Ο Πλανητάρχης

Ο Αντώνης Σαμαράς ως... μάνατζερ

Καθ’ οδόν προς την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Αντ. Σαμαράς, αφού προηγουμένως έχει τηλεφωνήσει και έχει ελέγξει τους υπουργούς του, όπως συνηθίζει, σε μια προσπάθεια να μην εμφανιστούν παραφωνίες

Τα θετικά σχόλια των αντιπάλων, οι επιλογές των συνεργασιών, το μοντέλο Kouze και η μέθοδος Σίγμα

Ραβανός Αρης

Η ώρα είναι λίγο μετά τις οκτώ το πρωί. Είναι η συνήθης ώρα άφιξης του κ. Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καφές, ελληνικός μέτριος, τον περιμένει στο γραφείο του. Αμέσως αρχίζει η πρωθυπουργική δραστηριότητα, που τελειώνει αργά το βράδυ. Οι ρυθμοί έντονοι, παρά το πρόβλημα στο εγχειρισμένο μάτι. Ξεκινά με τα τηλεφωνήματα στους υπουργούς, στους αναπληρωτές τους, ακόμη και σε υφυπουργούς. Πολλοί ξαφνιάζονται όταν χτυπάει το τριψήφιο, λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί, το καταμεσήμερο ή ακόμη και πολύ αργά το βράδυ, και ακούνε τον Πρωθυπουργό να ρωτάει, να επισημαίνει και να δίνει εντολές. Ηδη μερικά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πήραν την πρώτη «κίτρινη κάρτα», καθώς απουσίαζαν όταν έλαβαν κλήση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Γιατί αγχώνονται οι πιγκουίνοι;

Οι πιγκουίνοι δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την ανθρώπινη παρουσία, για την ακρίβεια στρεσάρονται αρκετά εξαιτίας αυτής. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα του πανεπιστημίου της Λωζάνης, που έγινε σε πιγκουίνους, σύμφωνα με την οποία, όταν τουρίστες και ερευνητές τους πλησιάζουν, η ένταση του χτύπου της καρδιάς τους αυξάνεται κατά 42%.

Oι ερευνητές, συνέκριναν 15 πιγκουίνους που μεγάλωναν σε περιοχές όπου η ανθρώπινη παρουσία ήταν καθημερινή, με 18 πιγκουίνους που ζούσαν σε ήσυχες περιοχές.

Στη συνέχεια μέτρησαν τους χτύπους της καρδιάς τους υπό τρεις διαφορετικές συνθήκες, όταν δηλαδή βρισκόταν σε απόσταση δέκα μέτρων ανθρώπινη παρουσία, όταν ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος και όταν ερευνητές τους κρατούσαν στα χέρια τους για να κάνουν κάποιες μετρήσεις.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Βαρικό της Φλώρινας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε δασική και χορτολιβαδική έκταση έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας.

Η φωτιά έχει κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους. Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Στο μεταξύ, κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή έξω από την κοινότητα Ζέρβης, στο νομό Πέλλας.

Πηγή: Real

Στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι ο Μπιλ Κλίντον

Τα τέτοια μας κουνιούνται, τώρα σωθήκαμε. Ήρθε ο εκπρόσωπος των πολυεθνικών να μας πετάξει ένα ξεροκόμματο. Αυτός νομίζει ότι κυβερνάει ακόμα ο Γ.Α.Π. :)

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


Συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον θα έχει την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί στην Αθήνα για μερικές ώρες, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνοαμερικανοί ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

O Κλίντον θα συμμετάσχει επίσης σε διευρυμένη συνάντηση με την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.