Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μ. Χριστοδουλόπουλος: «Ήρθα στο Αγρίνιο και νόμιζα πως είμαι σπίτι μου» (video)

Εμφάνιση, όπως αρμόζει σε έναν σταρ, έκανε πριν από λίγη ώρα ο γνωστός τραγουδιστής Μακης Χριστοδουλόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό του Β. Πολύδωρα, του Χρ. Ζώη και του Παν. Ψωμιάδη.

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, που όπως δήλωσε, ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι, από το Αγρίνιο και τα χωριά της περιοχής, έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από ρομά της περιοχής Αϊ Βασιλιώτικα και του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών του Δοκιμίου και μίλησε στην πλατεία του συγκροτήματος. Δεν ξέχασε το Αγρίνιο, λέγοντας «από εδώ ξεκίνησα…»

Πρόγραμμα ομιλιών του Υποψήφιου Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχου

  •     Ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Παλαιοχωρίου (Τετάρτη, 14 Μαΐου, 7μ.μ)
  •     Ανοιχτή συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο της Μ. Παναγίας (Τετάρτη, 14 Μαΐου, 8.30 μ.μ.)
  •     Ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αρναίας (Πέμπτη, 15 Μαΐου, 8μ.μ.)
  •     Ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Στρατονίκης  (Παρασκευή, 16 Μαΐου, 7μ.μ.)
  •     Ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο στην Ιερισσό  (Παρασκευή, 16 Μαΐου, 8 μ.μ.)
Επίσης, για όλες τις εκδηλώσεις του Κινημάτος Ανάπτυξης μπορείτε να ενημερώνεστε στο παρακάτω link:
http://www.kinima-anaptiksis.gr/events/

Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Το πλήρωσα ακριβά - Σημαδάκι κόκκινο


Γιώργος Γκιλής - "Δημοκρατική Συνεργασία" ομιλίες σε Ελαιοχώρια, Πετράλωνα, Κρήνη

Νέα Μουδανιά, 13-5-2014

Δελτίο Τύπου

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιώργος Γκιλής, συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ομιλιών του στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Προποντίδας, επισκέφθηκε τα Ελαιοχώρια, τα Πετράλωνα και την Κρήνη, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του. Στη συνέχεια συζήτησε με τους δημότες και απάντησε στα ποικίλα ερωτήματα που του έθεσαν. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Υπόσχομαι να καλύψουμε τις ανάγκες των δημοτών μας και να αναδείξουμε όλα τα χωριά του δήμου μας για μια σύγχρονη και ενιαία Προποντίδα»

Ένα μαύρο μπάλωμα στην επιφάνεια του Ήλιου - βίντεο


Η «τρύπα», ορατή στο υπεριώδες τμήμα του φάσματος, έχει σχεδόν τετράγωνο σχήμα και ξαταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του νότιου ημισφαιρίου. Δείτε και το σχετικό βίντεο. Crtedit:(NASA/SDO)


Δορυφόρος της NASA που κρατά τα μάτια μόνιμα στραμμένα στο μητρικό μας άστροκατέγραψε μια ασυνήθιστη, γιγάντια «τρύπα» στα εξώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του

Βαγγέλης Πρατικάκης

Η τρύπα

Η τετράγωνη «στεμματική τρύπα» (στέμμα ονομάζεται τo εξωτερικό στρώμα της ηλιακής ατμόσφαιρας) αντιστοιχεί σε μια μεγάλη περιοχή του Ήλιου από την οποία πηγάζει ένα ρεύμα σωματιδίων εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας.

Δημήτρης Περδίκης: Η παγίδα της Cameria φέρνει το Gjirokaster


Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Δημοσιεύθηκε στο Βήμα καθώς και αλλού η είδηση πως «Η Ελλάδα και η Αλβανία συμφώνησαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες σε μία κοινή λύση στο ζήτημα των γεωγραφικών ονομασιών (τοπωνυμίων), η οποία ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο για τη διευθέτηση και άλλων διμερών ζητημάτων που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Το θέμα των τοπωνυμίων είχε προκαλέσει πολλές τριβές στις διμερείς σχέσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών τους. Σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη που δημοσιοποιήθηκε, στις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος με τον Αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του τρόπου έκφρασης των τοπωνυμίων της μίας χώρας στα επίσημα έγγραφα της άλλης.

Κεντρική ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Χαϊδαρίου, Ελένης Καμπόλη

κλικ για μεγέθυνση

Η οικία Ζαμπούνη στην ιδιοκτησία του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η οικία Ζαμπούνη στην ιδιοκτησία του Δήμου Πολυγύρου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, η εξαγορά ενός ιστορικού κτιρίου του Πολυγύρου, μεταξύ Δήμου Πολυγύρου και του γνωστού Πολυγυρινού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Χρήστου Ζαμπούνη.

Το κτίριο που αγοράστηκε βρίσκεται στο κέντρο του Πολυγύρου, απέναντι από το Δημαρχείο και στόχος του Δήμου είναι η άμεση ανακαίνισή του και η πλήρης ενεργοποίηση της λειτουργίας του προς όφελος των πολιτών της περιοχής.

Διοικητική παράδοση στο Δήμο Πολυγύρου των νηπιαγωγείων Πολυγύρου και Καλυβών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοικητική παράδοση στο Δήμο Πολυγύρου
των νηπιαγωγείων Πολυγύρου και Καλυβών

Πραγματοποιήθηκε χθες η διοικητική παράδοση των νηπιαγωγείων Πολυγύρου και Καλυβών στο Δήμο Πολυγύρου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είμαστε σήμερα στη θέση να απολαμβάνουμε την υλοποίηση του νηπιαγωγείου Πολυγύρου και του νηπιαγωγείου Καλυβών, συνολικού προϋπολογισμού 2.021.021 € και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση των σχολικών υποδομών, που ήταν στόχος μας από την αρχή της θητείας μας, οι μαθητές θα μπορούν να φοιτούν σε ένα άνετο και σωστό περιβάλλον».

Πολύγυρος: Ομιλία του βουλευτή Χαλκιδικής, Ευθύμη Καρανάσιου, για τις Ευρωεκλογές

Πολύγυρος  13 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεγάλη εκδήλωση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014 μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, τη Δευτέρα 12 Μαΐου στον Πολύγυρο.

Ο Χαλκιδικιώτης βουλευτής απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ευχαρίστησε για τη συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση και ιδιαιτέρως τους παρευρισκόμενους τοπικούς παράγοντες: πρώην βουλευτές Β. Γιοβανούδα και Α. Φλωρίνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργο, το Δήμαρχο Πολυγύρου Α. Ζωγράφο, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γρηγόρη Τάσιο, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Στ. Βαλιάνο, τον πολιτευτή Ν. Καραμανλή, τον αντιδήμαρχο Χ. Βορδό, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, το Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, τους εκπροσώπους της ΝΟΔΕ και των τοπικών κομματικών οργανώσεων, τους υποψηφίους Περιφερειακούς - Δημοτικούς Συμβούλους  και τέλος τους εκπροσώπους οργανώσεων και συλλόγων του νομού.

Στον Δία οφείλεται η ζωή στην Γη

Δείτε τι έδειξε η επιστημονική έρευνα

Μια νέα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι το φιλικό περιβάλλον για την παρουσία ζωής της Γης οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον πλανήτη Δία.

Η Γη έγινε φιλόξενη για τη ζωή μετά από μια πολυσύνθετη διεργασία που σχετίζεται με μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν τόσο στον πλανήτη μας όσο και μακριά από αυτόν.

Οι επιστήμονες πριν από λίγα χρόνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Δίας, από ένα σημείο και μετά, λειτούργησε ως ασπίδα της Γης («αιγίδα του Διός» έλεγαν αυτή την ασπίδα οι πρόγονοί μας) όσον αφορά τους επικίνδυνους αστεροειδείς.

Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγορίου Τάσιου

Σας ενημερώνουμε για την περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγορίου Τάσιου.

Τρίτη 13.05.2014 Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη 14.05.2014 Ν. Πέλλας

Πέμπτη 15.05.2014 Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη

Κατά την περιοδεία του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γρηγόριος Τάσιος, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου καθώς και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών (υποψηφίους βουλευτές, δημάρχους κ.τ.λ.).

Επίσκεψη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" στην αγορά των Νέων Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αγορά των Νέων Μουδανιών επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία».

Οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν όλα τα καταστήματα, προκειμένου να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους. Συζήτησαν μαζί τους, αναπτύσσοντας με σοβαρό πολιτικό λόγο και επιχειρήματα τους λόγους που τους οδήγησαν να θέσουν υποψηφιότητα στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Κατά την περιοδεία τους διένειμαν, επίσης, ενημερωτικό υλικό και παρουσίασαν τις θέσεις του συνδυασμού για τα ζητήματα της αγοράς και της εμπορικής ανάπτυξης του Δήμου.

Ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά

Δελτίο Τύπου
Ομιλίες Μανώλη Καρρά

Χθες Δευτέρα 12/5/14 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς επισκέφθηκε τον Άγιο Παύλο και πραγματοποίησε ομιλία στην Ηράκλεια.

Συζήτησε με τους κατοίκους, άκουσε τους προβληματισμούς του και τους παρουσίασε τα σχέδια του συνδυασμού του, για τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε, ότι εκτός από έργα υποδομής, οπωσδήποτε είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός και η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο κορυφαίος Έλληνας Καρδιοχειρουργός, Δρ. Βασίλειος Χαλβατζούλης στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής

Ακολουθεί το πλούσιο βιογραφικό του:

Δρ. ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΧΑΛΒΑΤΖΟΥΛΗΣ  MD MSC PHD,  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: ΘΩΡΑΚΟΣ-ΚΑΡΔΙΑΣ-ΑΓΓΕΙΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ Α.Π.Θ. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: INSTITUTE KAROLINSKA STOCKHOLM SWEDEN

1971: Πτυχίο Ιατρικής Α.Π.Θ.
1972-1974: Στρατιωτική θητεία
1974-1984: Πανεπιστημιακός βοηθός σε θέση βοηθού έδρας της Π.Ρ.Χ. κλινικής του Α.Π.Θ.

Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του καριέρας έλαβε υποτροφία από το Α.Π.Θ. και μετεκπαιδεύτηκε στην Καρδιο-Θωρακο-Αγγειο-Χειρουργική στo Institute Karοlinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Πολιτικές ομιλίες του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανού Βαλιάνου στον Πολύγυρο και στην Αρναία

κλικ για μεγέθυνση

Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Πολύγυρος 13 Μαΐου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Προεκλογικό πρόγραμμα
του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμιο Καρανάσιο και αφορούσε τις ευρωεκλογές.

Σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου θα επισκεφθεί το μεσημέρι μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες του τη Μαραθούσα, τα Σανά και τα Δουμπιά.

Δημήτρης Τσούφης - "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" - Πρόγραμμα Δευτέρας 12/5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ομιλιών και επισκέψεών του, χθες Δευτέρα 12 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης, επισκέφθηκε τους εργαζομένους του Δήμου στο αμαξοστάσιο Ν. Τρίγλιας, καθώς και τους εργαζομένους στο Δημαρχείο Ν. Τρίγλιας, συζητώντας μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις προοπτικές επίλυσης που υπάρχουν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Ν. Τρίγλιας, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά πολίτες και παραγωγοί. Ακολούθως βρέθηκε στις περιοχές «Δελφίνια», «Βεριά», «Ροδόκηπος» και Σωζόπολη.

Δεν μπαίνουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα

Το NATO  δεν φαίνεται  να δίνει προτεραιότητα στη διαδικασία της διεύρυνσης και στην αποδοχή νέων μελών στη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία.Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη δημοσίευση της ημερήσιας διάταξης,  πριν από τη σύνοδο κορυφής, όπου το θέμα της διεύρυνσης είναι το τέταρτο σημείο της Συνόδου, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κρίση στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής.

Όσον αφορά τα Σκόπια, η πρόσκληση για ένταξη θα δοθεί , μόνον όταν επιλυθεί η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Marie Harf  έχει δηλώσει ότι η διεύρυνση του NATO  θα αποτελέσει μέρος της συζήτησης, αλλά  δεν θα είναι από τα κύρια θέματα στη Σύνοδο, και ότι η Συμμαχία θα παραμείνει ανοιχτή για χώρες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτήν.