Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η οικία Ζαμπούνη στην ιδιοκτησία του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η οικία Ζαμπούνη στην ιδιοκτησία του Δήμου Πολυγύρου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, η εξαγορά ενός ιστορικού κτιρίου του Πολυγύρου, μεταξύ Δήμου Πολυγύρου και του γνωστού Πολυγυρινού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Χρήστου Ζαμπούνη.

Το κτίριο που αγοράστηκε βρίσκεται στο κέντρο του Πολυγύρου, απέναντι από το Δημαρχείο και στόχος του Δήμου είναι η άμεση ανακαίνισή του και η πλήρης ενεργοποίηση της λειτουργίας του προς όφελος των πολιτών της περιοχής.


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: «Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με την ομόφωνη απόφασή τους στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε. Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την αγορά για λογαριασμό του Δήμου Πολυγύρου παρόμοιων κτιρίων, που σηματοδοτούν τη διατήρηση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, τόσο στον Πολύγυρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή (Γαλάτιστα κ.α.) ενώ παράλληλα συνεχίζουμε και την προσπάθεια εξεύρεσης και αγοράς, εντός των οικισμών του Δήμου, οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: