Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εάλω η Πόλις: Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του National Geographic (Video)

Ενα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του  National Geographic το οποίο περιγράφει με επαρκή ιστορική ακρίβεια, όχι μόνο την άλωση της Πόλης, αλλά και ότι είχε προηγηθεί αυτής από την πρώτη άλωσή της από τους Φράγκους το 1204.

Nα σημειώσουμε ότι οι δυτικοί σταυροφόροι προκάλεσαν ακριβώς την ίδια κατταστροφή στην Κωνσταντινούπολη όση και οι Τούρκοι, περίου 250 χρόνια μετά.

Δείτε το:

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καπερνάρος!

Τέλος από τους ΑΝΕΛ

Την ανεξαρτητοποίηση του ανακοίνωσε νωρίτερα ο Βασίλης Καπερνάρος από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Μετά την αποχώρηση του βουλευτή οι ΑΝΕΛ μένουν με 14 βουλευτές.

Καμμένος: "Ανοιχτή η πόρτα σε όσους θέλουν να γίνουν πατερίτσα της ΝΔ"

«Όσοι δεν αντέχουν και θέλουν να πάνε να γίνουν πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας, η πόρτα είναι ανοιχτή. Να μη διανοηθούν, όμως, να φέρουν προτάσεις που είναι αντίθετες στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «είχαμε επιτυχίες σε τρεις περιφέρειες. Στηρίξαμε τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Καρυπίδη. Στηρίξαμε τον υποψήφιο στα Ιόνια νησιά».

Σχολιάζοντας τα πεσμένα ποσοστά του κόμματός του είπε: «Επικράτησε μια λογική που έστειλε ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή... Ψηφοφόροι των ΑΝ.ΕΛ. πίστεψαν ότι, ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έφευγε η κυβέρνηση.

"Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!" Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!"
Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

Για δεύτερη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου συμμετέχει στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας του δικτύου βιβλιοθηκών Ελλάδας Future Library. Με θέμα, φέτος, τους αντίθετους κόσμους και σύνθημα «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!» η βιβλιοθήκη μας θα πραγματοποιήσει 25 δράσεις, από τις 16 Ιουνίου έως τις 11 Αυγούστου 2014 για παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Οι συμμετοχές είναι με προεγγραφή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και η αίτηση στο site του Δήμου Πολυγύρου www.polygyros.gr