Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το Μαργούδι κι ο Αλεξανδρής - Παραδοσιακό Θράκης


Εξερευνήστε τη Σελήνη με το… ποντίκι σας

Κάντε μια «βόλτα» στην επιφάνειά της με τη βοήθεια του κινεζικού ρομπότ που βρίσκεται εκεί

Πεκίνο

Οι εικόνες που έστειλε το κινεζικό ρομπότ Yutu που εξερευνά τη Σελήνη χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί μια πανοραμική άποψη της επιφάνειας του φυσικού μας δορυφόρου και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να περιηγηθούν εκεί από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους. Για να κάνετε την περιήγηση στη Σελήνη κάντε κλικ εδώ.

Η αποστολή Chang'e-3 της Κίνας συνεχίζεται με επιτυχία μετά την ομαλή προσεδάφιση του Yutu στα μέσα Δεκεμβρίου στον Κόλπο της Ίριδας.

Δήλωση του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην
Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας.

Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση.

Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις,
αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις.

Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Χριστογιάννη στο Action24 - Tη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε στο Action 24 και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Η επόμενη ημέρα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι “υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς” και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι “η Χούντα ήταν επανάσταση”.

«Αλήθεια», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές: Δελτίο Τύπου για την ΕΛΒΟ


Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Τσιάρα, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Ν. Πέλλας κα Τζάκρη ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για ορισμό ειδικής συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να συζητηθεί η σοβαρή για την εθνική άμυνα υπόθεση της αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθεί η επιστολή:

Η αντίληψη για τον χρόνο: Γιατί μία ώρα έχει 60 λεπτά και μία ημέρα 24 ώρες

Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10). Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους.

Οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.

Χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψαν οι επιστήμονες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ηλιακά ρολόγια. Πολλοί ιστορικοί «πιστώσουν» στους Αιγύπτιους ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που «χώρισε» την ημέρα σε μικρότερα μέρη.

Αλέξης Μητρόπουλος: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα

Την πλήρη αλλαγή στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εισηγείται με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος και νομικός Αλέξης Μητρόπουλος με μία εισήγηση που θα συζητηθεί καθώς το σκεπτικό του στηρίζει η άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα.

Στην επιστολή του, που δημοσίευσε η Real News, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής καθώς όπως ισχυρίζεται είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως «κλασικό ναζιστικό κόμμα».

«Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος, αλλά ούτε και περί ναζιστικού εκλογικού σώματος. Ιστορικά, πρόκειται περί ενός φαινομένου που εξελίσσεται στα πλαίσια

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 24,8% - «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή


Το Newpost.gr μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις περιφέρειες Αθηνών συνεχίζει σε συνεργασία με την GPO με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Αυτή τη φορά, το newpost και η GPO σας παρουσιάζει την έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όπως αποτυπώνεται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ πρηγείται με 24,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» έστειλε μήνυμα από τη γειτονιά του Δία

Ενθουσιασμός στην έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος

Στέφανος Κρίκκης

Ενα «τηλεφώνημα» που έγινε από απόσταση 800 εκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη γέμισε με ενθουσιασμό τους εκατοντάδες επιστήμονες, που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κρατούσαν την ανάσα τους στο επιχειρησιακό κέντρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Το «τηλεφώνημα» ήρθε από το διαστημόπλοιο «Rosetta», ή αλλιώς «Ωραία Κοιμωμένη», όπως το αποκαλούσαν τα τελευταία τρία χρόνια οι επιστήμονες του Οργανισμού.

Η «Rosetta», που εκτοξεύθηκε το 2004, βρισκόταν τις τελευταίες 950 ημέρες σε βαθύ λήθαργο, με όλα της τα συστήματα απενεργοποιημένα, ώστε να μην καταναλώνει ενέργεια και να παραταθεί ο χρόνος ζωής της.

Παναγία η Μελικιώτισσα: 55 σφαίρες σε μια εικόνα (Φωτο)

Το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο και την περιοχή της Ημαθίας-Δείτε τη σπάνια απεικόνιση της Παναγίας

Μισό αιώνα μετά, οι κάτοικοι της Μελίκης, στην Ημαθία ξαναζούν το θαύμα...

Το θαύμα της δικής τους Παναγίας, που έσωσε το χωριό και εκατοντάδες ψυχές από τον θάνατο την περίοδο του Εμφυλίου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.