Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Χριστογιάννη στο Action24 - Tη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε στο Action 24 και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Η επόμενη ημέρα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι “υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς” και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι “η Χούντα ήταν επανάσταση”.

«Αλήθεια», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».

Υπενθυμίζουμε,ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. (Πιερίας) Δημ. Χριστογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου στοAction24, παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς», ενώ, αργότερα, σε μία «έκρηξη» του είπε ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση», για να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και εκπροσώπων από άλλα κόμματα.«Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;», αναρωτήθηκε ο κ. Χριστογιάννης. » Εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία». Όταν ο βουλευτής της Ν.Δ δέχθηκε την κριτική της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Όλγας Γεροβασίλη αμύνθηκε λέγοντας «καλά, έγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».

Ο κ. Χριστογιάννης πρόκειται να κατέλθει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα

Πηγή: Action24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: