Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Έξαλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Πάγκαλου - Τι είπε και τους εκνεύρισε..


Επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κ. Πάγκαλος μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και ...
γυρίσουμε στη δραχμή θα βγουν τα τανκς στους δρόμους, σήμερα έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι στην Αργεντινή όταν κηρύχθηκε πτώχευση υπήρξαν 42 νεκροί!

Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και του Μίμη Ανδρουλάκη που φώναζε στο καφενείο της Βουλής: «Ως εδώ με τον Πάγκαλο, αν δεν τον διώξει σήμερα, δεν ψηφίζει κανείς!».

Δημοσίευμα των Financial Times για την Ελλάδα


Λονδίνο

Σκληρή κριτική στη στρατηγική της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ασκεί ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μύνχαου, σε άρθρο με τίτλο Ίσως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν όχι στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Μύνχαου, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ενώ η λιτότητα ήταν απαραίτητη στην αρχή του Μνημονίου, τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στη στροφή προς την ανάπτυξη. Μάλιστα, ο αρθρογράφος των FT αναφέρεται και στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς τη θέση του κ. Σαμαρά με οικονομικά επιχειρήματα.

Αναλυτικά το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Δευτέρας έχει ως εξής:

Απολιθωμένη κοσμογονία


ΣΤΟ ΣΙΓΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» Η ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Πάνε 20 εκατομμύρια χρόνια από τότε που η «κοσμογονία» της εποχής είχε αποτέλεσμα η μεγάλη λίμνη στη θέση της σημερινής βορειοδυτικής Λέσβου και το τριγύρω περιβάλλον της με το υποτροπικό κλίμα να καταχωθούν κάτω από στρώματα λάβας και στη συνέχεια να απολιθωθούν...

Οι σημερινοί επισκέπτες στο ήρεμο περιβάλλον της περιοχής του Σιγρίου αλλά και της Αντισσας και της Ερεσού απολαμβάνουν τη φύση και το μοναδικό γεωπάρκο της δυτικής Λέσβου με τα μοναδικά απολιθωμένα δέντρα. Τη φυσική ιστορία του τόπου, που είναι και η φυσική ιστορία του πλανήτη. Και κάποια στιγμή δικαιολογημένα αναρωτιούνται: Καλά, εκτός από δέντρα σε αυτό το μαγικό τοπίο, εδώ, στο ίδιο σημείο του πλανήτη, πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια δεν ζούσαν ζώα;

Πρόκληση Ρ.Τ. Ερντογάν: Επισκέπτεται την Αμμόχωστο στην επέτειο του Αττίλα


Σε μείζονα πρόκληση ανήμερα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο προχωρά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα επισκεφθεί την "πόλη-φάντασμα" της Αμμοχώστου την οποία ο τουρκικός Στρατός κρατά κλειστή από το 1974.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου άρχισαν πυρετώδεις εργασίες καθαριότητας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αμόχωστο σε μία προσπάθεια να θυμίσει στους Τουρκοκύπριους που αντιδρούν στην συνέχιση παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων, ότι "Οι Τούρκοι έδωσαν το αίμα τους για την Κύπρο το 1974 και κανείς δεν θα τους διώξει από εκεί".

Πηγή: DefenceNet

Αρχαίο γεύμα αθάνατο


Η σειρά ασχολείται και με τα σημεία πώλησης ψαριών στην αρχαία Αθήνα. Κρέας, ψάρι και άλλες λιχουδιές αποτελούσαν προσιτή πολυτέλεια για τους Αθηναίους, ενώ ο πλουσιότερος Σπαρτιάτης αρκούνταν στον μέλανα ζωμό Στο θέμα αυτό είναι αφιερωμένη μια σειρά τηλεοπτικών επεισοδίων του BBC, η προβολή των οποίων ξεκινάει απόψε με τον Βρετανό κλασικιστή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δρ Μάικλ Σκοτ.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η πολυτέλεια ταιριάζει στη Δημοκρατία; Είναι έννοια συμβατή με την ισονομία και την ισοπολιτεία; Πόσο πολυτελής ήταν ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των Αθηναίων στην κλασική εποχή σε σχέση με των Σπαρτιατών;

"Υποβρύχια" ολική ατιμωρησία! - Έκλεισε η υπόθεση - "Αθώοι" όλοι!


Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από της HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει  όλους τους εμπλεκόμενους - όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το defencenet.gr - τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"!

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί μαθηματικά σε ατιμωρησία όλους τους Έλληνες και Γερμανούς απατεώνες, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκλεισε και η υπόθεση της Siemens. Κανείς δεν θα πάει φυλακή για τα κλεμμένα.

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποίος Έφη Μεταγγιτσινού


Πένθος στο ελληνικό θέατρο! Η 42χρονη ηθοποιός Έφη Μεταγγιτσινού σκοτώθηκε σε τροχαίο την Παρασκευή στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Γεννημένη  στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε απόφοιτη του "Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν". Συνεργάστηκε με τα ΚΘΒΕ ("Αναγγελία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης"), "Θέατρο Τέχνης"("Ιφιγένεια εν Αυλίδι", "Νεφέλες", "Γάμος"), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ("Φιόρο του Λεβάντε", "Σπασμένη στάμνα"), ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης("Αλλα ντ' άλλων"), ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Λάουρα στον "Γυάλινο κόσμο"), ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, "Θιάσο '81" κ.α. και τους σκηνοθέτες Γιώργο Λαζάνη, Αντρέα Βουτσινά, Νίκο Μαστοράκη, Κωστή Καπελώνη, Κοραή Δαμάτη, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Νίκο Αρμάο, Νανά Νικολάου κ.ά.

Βέροια: Μάτωσε ο Τριπόταμος από απόβλητα σφαγείων


Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τον περιβαλλοντικό... κατήφορο φαίνεται πως έχει πάρει η ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, σύμφωνα με την τοπική Οικολογική Ομάδα. Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ για την παράνομη λειτουργία χωματερής και συνελήφθη, το περασμένο Σάββατο, ο υπεύθυνος των σφαγείων, για ρύπανση του Τριποτάμου με ακατέργαστα αίματα από τα ζώα!

Την αστυνομία ειδοποίησε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, όταν μέλη της διαπίστωσαν ότι στις 6 το πρωί από τα σφαγεία έτρεχαν απόβλητα αίματα, απολύτως ακατέργαστα, ρυπαίνοντας τα νερά του Τριποτάμου. Αστυνομικοί κατέφτασαν στο σημείο και είδαν την ίδια αποτρόπαιη εικόνα. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών και μετά την καταγραφή του γεγονότος, με εντολή του εισαγγελέα, συνελήφθη ο υπεύθυνος των σφαγείων.

Η Θεσσαλονίκη βρήκε και τον... Σουηδό της


Όλο και περισσότεροι ξένοι κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη αποδεικνύοντας την κρυμμένη τουριστική της δυναμική
Της Μαρίας Μαθιοπούλου
mathiopouloum@makthes.gr
Παρασκευή βράδυ, σε κεντρικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, ο Σουηδός Ούφε Λάρσον, με τη ρωσίδα σύζυγό του, Τατιάνα, γεύονται ψαρομεζέδες, ανακαλύπτοντας την πόλη μέσα από τις γεύσεις της. Μας ζητούν, από το διπλανό τραπέζι, να δοκιμάσουν λίγο από το κρασί μας, τεστάροντας την ελληνική φιλοξενία. Δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από τον προορισμό, τον οποίο τυχαία ανακάλυψαν, ψάχνοντας τις χαμηλού κόστους αεροπορικές συνδέσεις της πόλης τους με την Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη: Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων το καλοκαίρι


Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 αρχίζει η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 478 λεωφορεία έναντι των 542 που κυκλοφορούσαν κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ήτοι μειωμένα μόνο κατά 12% παρά την κατά 30% περίπου μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών.

Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη 31η Αυγούστου 2011, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:
Απ’ το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους αριθμούς 185 και 2310 981 100.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr μέσω κινητού τηλεφώνου.

Υγεία με... 40 πυρετό σε Χαλκιδική και Πιερία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Και στις δυο περιοχές, που «βουλιάζουν» από τουρίστες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, συνοδοί ασθενών αναγκάζονται να ψάχνουν με το... κιάλι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων από το ένα θέρετρο στο άλλο. Χειρότερη είναι η κατάσταση, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές τρέμουν στην ιδέα να αρρωστήσουν, αφού η ζωή των βαριά ασθενών κρέμεται από μια κλωστή, αφού σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και την Πιερία δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Η σωτηρία των ασθενών εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα θα βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο για να διακομιστούν όπου βρεθεί κρεβάτι, είτε αυτό είναι στη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρισα, τα Γιάννενα, την Αλεξανδρούπολη κ.ο.κ...