Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήστε:

αύριο Τετάρτη 11/05/2011 στις 9:00π.μ.
το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο
στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο εκκλησιαστικός σταθμός 4Ε μεταδίδει αύριο Τετάρτη 11/05/2011 το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου στις 9 Μαΐου 2011.

 Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Πλήρης δικαίωση για τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ


Στην πλήρη αποκατάσταση προέβη η αδελφότητα και η γεροντεία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η γεροντεία και η Αδελφότητα επανέφερε τον Ηγούμενο στην οικονομική διαχείριση των θεμάτων της Μονής, ώστε να έχει όλες τις απορρέουσες από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους αρμοδιότητες.

Στην απόφαση της γεροντείας αναφέρετε ότι, η αδελφότητα πάντοτε παρακολουθούσε τις οικονομικές δραστηριότητες του Ηγουμένου Γέροντα Εφραίμ, διότι ο ίδιος σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Αθωνικής Πολιτείας, δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την ομόφωνη έγκριση της γεροντείας.

Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου: Τα εργαζόμενα κορίτσια


Παραστάσεις: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαίου 2011 
στις 9:00μμ 
στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Ανασκάπτοντας την αρχαία Θάσο

Σκαπανείς της αρχαιολογικής έρευνας στη Θάσο: η έναρξη των ανασκαφών στην Ακρόπολη του νησιού από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

Μαρία Θερμού

Εκατό χρόνια ερευνών από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή σε μία έκθεση

Αθήνα

Με ένα τουρκικό φιρμάνι άρχισαν τον Απρίλιο του 1911 οι πρώτες ανασκαφές στη Θάσο από γάλλους αρχαιολόγους, που θα έφερναν στο φως, στα χρόνια που ακολούθησαν, όλη την ιστορία της αρχαίας πόλης, η οποία ιδρύθηκε το 670 π. Χ. ως αποικία της Πάρου για να γίνει γρήγορα μία από τις σημαντικότερες της βόρειας Ελλάδας. Τόσο ισχυρή μάλιστα ώστε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα τις αρχαίας Αθήνας στην περιοχή αυτή.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείου της χρονιάς διεκδικεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης


Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείου της χρονιάς 2011 (European Museum Award 2011) διεκδικεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής Κοζάνης, καθώς κρίθηκε ως ένα από τα είκοσι μουσεία της Ευρώπης που διεκδικούν τον τίτλο.

Το Ευρωπαϊκό βραβείο Μουσείου της Χρονιάς χορηγείται ανά έτος από τον οργανισμό European Museum Forum και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με το πρώτο Βραβείο του ΕΜΥΑ έχει τιμηθεί το Μουσείο Λαϊκής τέχνης του Ναυπλίου το 1981 και με το Βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης το 2005.

Το Μουσείο στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα συνολικής έκτασης 4.500 τ.μ. ενώ ο εκθεσιακός του χώρος έκταση 1.000 τ.μ. περίπου.

Συνέντευξη του Μιχάλη Καρχιμάκη στο in.gr


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
κ.  ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
ΣΤΟ PORTAL “www.in.gr” (ingr)
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΚΑΚΗ

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και μονίμως υπουργός από το 1981 ως το 2004, τις περιόδους που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην κυβέρνηση. Τώρα αντιμετωπίζεται όπως ο Μένιος Κουτσόγιωργας το 1988. Τον διαγράψατε από το ΠΑΣΟΚ και ψηφίσατε στη Βουλή υπέρ σύστασης προανακριτικής επιτροπής για υπόθεση που χειρίστηκε ως υπουργός Άμυνας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηριζόταν από το μισό ΠΑΣΟΚ και παραλίγο να γίνει αρχηγός και πρωθυπουργός το 1996. Δεν χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του; Τι σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ όταν τα πανίσχυρα στελέχη μιας εποχής γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της επόμενης;

Φίλτρο στο Ιντερνέτ από τον Χότζα!


Ειδικού Συνεργάτη

Δεν φθάνουν οι καταγγελίες που δέχεται η Τουρκία για την ανελευθερία του Τύπου, τις φυλακίσεις των δημοσιογράφων  και γενικά για την ελευθερία έκφρασης, τώρα θέτει περιορισμούς και στη χρήση του Διαδικτύου.

Οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα φίλτρα που θεσμοθετήθηκαν, μετά τις 22 Αυγούστου.

Τα φίλτρα αυτά  είναι:

Οικογενειακό: Θα παρεμποδίζεται η πρόσβαση σε Ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα.
Παιδικό: Θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις Ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά.
Εσωτερικό: Η πρόσβαση θα αφορά μόνο τουρκικές Ιστοσελίδες.
Κανονικό: Θα παρεμποδίζεται η πρόσβαση σε απαγορευμένες Ιστοσελίδες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει τέλος στην γκεμπελική προπαγάνδα εναντίον της "Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου"


Σχετικά με τα αναληθή τα οποία γράφονται σήμερα στην Εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και αναμεταδίδονται από τα ραδιόφωνα, ο Β.Παπαγεωργόπουλος δήλωσε:

«Είναι τελείως ανακριβή τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν καταλογισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης του Δ.Θ. των υπεξαιρεθέντων από Ασφαλιστικά Ταμεία κατά τα έτη 1993 έως και 2007, υπόθεση που ανεκάλυψε και απεκάλυψε ακριβώς η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου».

Το εντελώς αντίθετο έχει πράξει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των ετών 1999, 2000 που μας κοινοποιήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα υπεξαιρεθέντα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα καταλόγισαν αποκλειστικά και μόνο στον τ.Υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης Π.Σαξώνη!