Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πάγκαλος: «Όποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής είναι γελοίος»

Τακτικό συνέδριο στο οποίο θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την τακτική Βενιζέλου.

Με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη σχολίασε την ψήφο ανοχής που ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Όποιος το είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής είναι γελοίος».

Σαμαράς: Ιδού ο αλαζόνας και επικίνδυνος Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Σενάρια τρόμου στο επιτελείο Σαμαρά από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων Τσίπρα. «Στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία από το ΚΚΕ στο χώρο της αριστεράς παίζει κορώνα-γράμματα τη χώρα» λένε στη ΝΔ.

Σοκ και δέος προκάλεσαν στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πριν συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά περιέγραψε ένα μαξιμαλιστικό πλαίσιο όρων προκειμένου να υπάρξει η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για την προοπτική συγκρότησης μίας κυβέρνησης με αριστερό προσανατολισμό έστω και με την ψήφο ανοχής του πρώτου κόμματος.

«Στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία από το ΚΚΕ στο χώρο της αριστεράς παίζει κορώνα-γράμματα τη χώρα» ακούστηκε στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού μόλις ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να διερωτώνται «ποιος είναι ο λόγος που ο Τσίπρας σπεύδει να συναντήσει κόμματα εκτός κοινοβουλίου βάζοντας όρους εκ των προτέρων στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή»

Απόσπασμα από την ομιλία του Πάνου Καμμένου στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μάιος 2012 - Επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική - Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 20.00
Θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Είσοδος ελεύθερη.

Η "κατάρα" του αρχηγού που κυνηγάει την Εύα

Για δεύτερη φορά χάνει την έδρα της

Πέτρος Κατσάκος

Την επόμενη φορά θα πρέπει να βρει εκλογική περιφέρεια μακριά από τον αρχηγό του κόμματος μιας και η «κατάρα» της χαμένης έδρας δείχνει να κυνηγά κατά πόδας την Εύα Καϊλή.

Η νεαρή Θεσσαλονικιά υποψήφια του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι όχι μόνο εξελέγη στην Α Θεσσαλονίκης αλλά πήρε και την πρωτιά σε σταυρούς θα μείνει κατά πάσα βεβαιότητα εκτός Βουλής μιας και την έδρα θα την πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και επί σειράν ετών πρώτος βουλευτής Θεσσαλονίκης θα κρατήσει την έδρα του εκεί και όχι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου τελικά εκλέγεται επίσης ένας βουλευτής, ο πρώην υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

O Μαμουθ-άκης

Το μικρότερο μαμούθ του κόσμου έζησε στην Κρήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη

Στην Κρήτη αποκαλύπτεται ότι έζησε το μικρότερο μαμούθ του κόσμου

Βαγγέλης Πρατικάκης

Εκτός από τους διάσημους ελέφαντες-νάνους της Τήλου και τα μαστόδοντα των Γρεβενών, τα οποία έφεραν τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες που έχουν βρεθεί ποτέ, η Ελλάδα φαίνεται ότι φιλοξενούσε ένα ακόμα ιδιαίτερο παχύδερμο: είναι το «μαμούθ το κρητικό», το μικρότερο μαμούθ που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.

Το μικρόσωμο ζώο, που είχε ύψος 1,13 μέτρα και βάρος γύρω στα 300 κιλά, ήταν γνωστό από απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν το 1907 στη βόρεια Κρήτη και χρονολογήθηκαν στα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν.

«Εκλογή τριών Τούρκων στη Βουλή», αναμετέδωσε το κρατικό κανάλι της Τουρκίας


Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνεργείο του TRT παρακολούθησε κατά πόδας τους μουσουλμάνους υποψήφιους τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στις εκλογές στη Ροδόπη

Με πηχαίους τίτλους «Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εισέρχονται στη βουλή» και «Η Τουρκική μειονότητα θα εκπροσωπηθεί με τρεις Τούρκους βουλευτές στη βουλή», αναμετέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών από την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νομό Ροδόπης το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT.

Η γειτονική χώρα ήταν παρούσα και στις φετινές ελληνικές εθνικές εκλογές και μάλιστα παρακολούθησε εκ τους σύνεγγυς τις εξελίξεις μέσω απεσταλμένων δημοσιογράφων ανταποκριτών.

Παράδεισος αργυροπελεκάνων οι Πρέσπες

«Παράδεισο» των αργυροπελεκάνων αποτελεί η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, καθώς τα πουλιά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Μικρή Πρέσπα, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων στον κόσμο με 1.200 ζευγάρια!

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση εργασίας για την έρευνα και προστασία των πελεκάνων στη ΝΑ Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, στο Λαιμό.

Από το 1987 έως σήμερα, η οικολογία του αργυροπελεκάνου καθώς και του ροδοπελεκάνου μελετάται στην Πρέσπα στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος για τη μελέτη και προστασία των αργυροπελεκάνων. Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών προώθησε μία σειρά διαχειριστικών μέτρων, με στόχο την προστασία των πελεκάνων και σταδιακά η αποικία των αργυροπελεκάνων της Πρέσπας

Oι σοσιαλιστές στα Σκόπια λένε ότι θα ξηλώσουν τα σύμβολα αλυτρωτισμού αν εκλεγούν

Eφόσον οι σοσιαλιστές κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, θα «αποκαθηλώσουν» τα αγάλματα και τα μνημεία για τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ θα προχωρήσουν και σε νέου μετονομασίες του αεροδρομίου και του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, που φέρουν το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη δήλωσε στα Σκόπια, ο Γενικός Γραμματέας του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM Αντρέι Πετρόφ.

Οι δηλώσεις Πετρόφ, κατά τη συνενωτική του στην εφημερίδα Vest, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το κυβερνητικό κόμμα VMRO, όσο και από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας, που τον κατηγόρησαν ευθέως για … «προδοσία».

Για «φλερτ με γειτονικές χώρες», υπονοώντας την Ελλάδα,