Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Νέο «ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν από κοινού οι ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνείται να υπογράψει ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκαλώντας έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στην Ιπποκράτους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηοσμάν δεν είχε υποστηρίξει το νομοσχέδιο ούτε τον Δεκέμβριο του 2011 όταν είχε επιχειρήσει να το φέρει στη Βουλή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Καθιστική διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

Με πανό και συνθήματα και κρατώντας πυρσούς και κεριά, κάτοικοι της Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσουν, για άλλη μια φορά, την αντίθεση τους στην εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή τους, αλλά και να ζητήσουν την αποφυλάκιση των προφυλακισθέντων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των "Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία του Χρυσού", ενώ πολλοί από αυτούς, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν "SOS Χαλκιδική" και "Όχι στην εξόρυξη του χρυσού". Όταν βράδιασε, άναψαν κεριά και σχημάτισαν το SOS με τα σώματα τους, κρατώντας πυρσούς.

Πηγή: NewPost

Ναόμι Κλάιν: Διέξοδος για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Η καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους τη διάσωσή της, προσθέτοντας ότι ειπώθηκαν ψέματα στους Έλληνες.

 «Υπάρχει οικονομική κρίση στην Ελλάδα σίγουρα, αλλά υπάρχει και δημοκρατική κρίση και αυτό είναι μεγάλο μέρος όσων συμβαίνουν» λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια τονίζει ότι στη χώρα μας «οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στην δημοκρατία» και ότι στους Έλληνες περνά το μήνυμα ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Για τις χαμένες ευκαιρίες τις κρίσης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσπάθεια της Ελλάδας για αναζήτηση υδρογονανθράκων αλλά και για τον ρόλο της Αριστεράς στην έξοδο από την κρίση, μίλησε η Ναόμι Κλάιν στους «Νέους Φακέλους» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Μύθος ο χορός του Ζαλόγγου, δημιούργημα για εθνικούς λόγους»

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

 Νέο «χτύπημα» από τη Μαρία Ρεπούση, που φαίνεται, πλέον, ότι δεν παραλείπει -για να μην πούμε ότι είναι προγραμματισμένο- να εκτοξεύει και μια προκλητική δήλωση.

Τι είπε αυτή τη φορά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μετά την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων; Αυτή τη φορά, λοιπόν, χαρακτηρίζει «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου.

«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε η κ. Ρεπούση απαντώντας σε ερώτηση για το χορό του Ζαλόγγου, σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha.

Πηγή: NewPost

Κομποστοποίηση στις τουριστικές μονάδες του Δήμου Πολυγύρου - Συνεχίζονται οι αιτήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ


Άλλοι 150 κάδοι κομματοποίησης διανεμήθηκαν σήμερα από το Δήμο Πολυγύρου σε τουριστικές μονάδες και ιδιώτες στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νομού, δεκάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ξενοδοχείων, κάμπινγκ και τουριστικών καταλυμάτων ενημερώθηκαν για τα οφέλη της κομποστοποίησης, τη διαδικασία και το σωστό τρόπο χρήσης των κάδων. Παράλληλα υπέβαλαν τα ερωτήματά τους  για τον τρόπο παραγωγής του κομπόστ. Η ομάδα επιστημονικών συνεργατών του ΑΠΘ εξήγησε στους συμμετέχοντες ποια είναι τα κατάλληλα για κομποστοποίηση υλικά και ποια όχι ενώ έλυσε τις απορίες του κοινού γύρω από πρακτικά ζητήματα για την παραγωγή κομπόστ (λιπάσματος).

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών

Με επιτυχία και με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και αυτή την Τετάρτη 29 Μαΐου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών, που εντάσσονται στο πλαίσιο του Summer Shopping Festival. Στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το εφηβικό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» και την μουσική συναυλία των Χρήστου Δαλαμπίρα, Δημήτρη Οικονομίδη, Νικολέτας Παπόγλου.

Παράλληλα, σε ειδικό σταντ συνεχίζουν να πωλούνται τοπικά προϊντα της περιοχής (κρασί, ελιές, λάδι) σε πρακτικές συσκευασίες.