Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αιγύπτιος Γιώργος - Μην μου κλαίς

86-54: Τους... σκόρπισε!


Οι προκλήσεις των σκοπιανών πριν από το ματς με την Εθνική μας δεν έπιασαν τόπο και δεν κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τους διεθνείς μας. Η Ελλάδα "καθάρισε" από νωρίς το ματς της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ με την ΠΓΔΜ και ξεπέρασε το άγχος με μία άνετη και μεγάλης έκτασης νίκη, που αποτυπώνεται στο τελικό 86-54. Οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τους χαμηλής δυναμικότητας σκοπιανούς και έχοντας από το ημίχρονο... αέρα 24 πόντων, έδωσαν την ευκαιρία στον Γιόνας Καζλάουσκας να κάνει μία καλή προπόνηση, ενόψει του ματς της Τρίτης (8/9) με την Κροατία, στο οποίο θα κριθεί πιθανότατα και η πρώτη θέση του ομίλου.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι διεθνείς μας κυριάρχησαν στο παιχνίδι με τους Σπανούλη και Μπουρούση, ενώ η διαφορά στο σκορ είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις. Ο Γιόνας Καζλάουσκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και ξεκούρασε στο δεύτερο ημίχρονο τους παίκτες της πρώτης πεντάδας.

Οι σκοπιανοί οπαδοί βάλθηκαν να δώσουν πολιτική χροιά στο παιχνίδι, αλλά οι έλληνες διεθνείς είχαν δηλώσει πως το μυαλό τους θα το έχουν μέσα στο παρκέ. Αυτό και έκαναν. Οι αποδοκιμασίες ακόμη και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου της Ελλάδας δεν επηρέασαν τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας. Μάλλον το αντίθετο από αυτό που ήθελαν πέτυχαν οι σκοπιανοί. Η Ελλάδα μπήκε... φουριόζα στο παρκέ και με τον Σπανούλη οδηγό έφερε τη διαφορά στο +10 μέσα στο πρώτο τρίλεπτο (13-3).

Σπανούλης, Μπουρούσης, Ζήσης και Περπέρογλου ήταν κεφάτοι από το ξεκίνημα και οι παίκτες της ΠΓΔΜ, απλώς... παρακολουθούσαν. Η ελληνική άμυνα λειτουργούσε άψογα και δέχθηκε μόλις τρεις πόντους στο πεντάλεπτο, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό... κοντέρ είχε γράψει 18.

Η είσοδος του Τζερεμάια Μάσεϊ, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ του ο Γιόβιτσα Αρσιτς, βελτίωσε επιθετικά την ΠΓΔΜ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Αυτό αποδεικνύεται και από το σκορ της πρώτης περιόδου (28-13). Αλλωστε, οι σκοπιανοί, εκτός από τις ενέργειες του Μάσεϊ, προσπαθούσαν να διασπάσουν την ελληνική άμυνα με τα τρίποντά τους, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι.

Παρότι η διαφορά είχε... ανοίξει από νωρίς, οι διεθνείς μας συνέχισαν να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα. Ο Καζλάουσκας δοκίμασε άμυνες σε όλο το γήπεδο, ενώ έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Γιάννη Καλαμπόκη και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο "Sofo" μάλιστα σημείωσε εννέα πόντους στο διάστημα που αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από τους 20 στο 15` (40-19) και να την διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (52-28, 20`).

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων είκοσι λεπτών το ότι οι σκοπιανοί είχαν σουτάρει περισσότερα τρίποντα απ` ό,τι δίποντα, αλλά και η κυριαρχία της Ελλάδας κοντά στο καλάθι. Η Ελλάδα είχε 21 ριμπάουντ έναντι μόλις 9 των σκοπιανών και παράλληλα εντυπωσιακό είναι το 83,3% που είχαν οι παίκτες του Καζλάουσκας στα δίποντα.

Η μεγάλη διαφορά έδωσε τη δυνατότητα στον Καζλάουσκας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, με τους Κουφό και Πρίντεζη να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Με δικά τους καλάθια η διαφορά ανέβηκε στους 27 (58-31) και στη συνέχεια με πέντε συνεχόμενους πόντους του Περπέρογλου φτάσαμε στο +30 (63-33). Το σύστημα... τρίποντα των σκοπιανών συνεχίστηκε, χωρίς να ανησυχεί την Εθνική μας που έφτασε στο 30` να προηγείται με 69-37.

Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκης, που ήταν οι μόνοι χωρίς χρόνο συμμετοχής μέχρι εκείνη την ώρα, πέρασαν στο παρκέ κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η Ελλάδα βάδιζε με άνεση στην πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ και παρότι έκανε κάποια αβίαστα λάθη, έδειξε σοβαρότητα και δεν επέτρεψε στους σκοπιανούς να μειώσουν τη διαφορά. Το +30 (86-54) είναι ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων και πλέον η Ελλάδα συγκεντρώνεται για το κρίσιμο ματς της Τρίτης (8/9) με τους κροάτες.

Πηγή: sport.gr

Τους πήρε πάνω από 40 λεπτά αυτούς τους άθλιους στην Δημόσια τηλεόραση για να καλύψουν το "MKD".

Τότε κατάλαβαν ότι η Ελλάδα έπαιζε με μια χώρα που ονομαζόταν "Μακεδονία".

Μετά θέλουν και ψήφους στις εκλογές...

Ρε ξεφτιλισμένα όντα νοιώστε το καλά, κράτος "Μακεδονία" δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον.

Υποψήφιος στη Θράκη ο Καρατζαφέρης


Σε νομό της Θράκης θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, θέλοντας -όπως τόνισε- να δώσει απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται και στην Ελλάδα η ώρα της «σύνθεσης», όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το κόμμα του είναι ακραίο, απάντησε: «Ας βρεθεί κάποιος να μου οριοθετήσει τα άκρα και εγώ θα σας απαντήσω».

Σχετικά με τους μετανάστες ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε τη θέση του περί ποσόστωσης, καθότι -όπως εξήγησε- η Ελλάδα δεν αντέχει ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 20% των εμβολίων που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος θα αφορά στον εμβολιασμό των μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στην οικονομία, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διότι τα 6 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν διόρθωσε όσα κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη.

Ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της 74ης ΔΕΘ, επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν θα «στεγνώσουν» την αγορά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί η αγορά, να κινηθεί το χρήμα και πρότεινε την απαλλαγή από τις εισφορές στο ΙΚΑ για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% των προϊόντων τους.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο, με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.

Συνάντηση με τον Π.Ψωμιάδη

Αρχικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα εγκάρδια ήταν η συνάντησή του με τον νομάρχη της Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πηγή: Τα Νέα

Αν ο Καρατζαφέρης πολιτευθεί στην Ροδόπη, χαιρετίσματα στον Στυλιανίδη.

Κρίμα, όχι για τίποτα άλλο, αλλά θα χάσουμε την σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης - Μουδανιών και τι θα κάνουμε χωρίς το τρένο...

«Ναυάγησε» η υποψηφιότητα Ψινάκη με τον ΛΑ.Ο.Σ


Μετά την γενική αντίδραση και την απειλή αποχώρησης από τον εκλογικό αγώνα, από μεγάλη μερίδα βουλευτών και στελεχών ο Καρατζαφέρης αναγκάστηκε να πάρει πίσω την υποψηφιότητα του Ψινάκη με τον ΛΑ.Ο.Σ

Τώρα βέβαια ψάχνεται για το πώς θα το “σερβίρει” στον κόσμο του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά έπρεπε να ξέρει ότι τα διαφημιστικά τρυκ που χρησιμοποιεί για να είναι στην επικαιρότητα (γιατί μάλλον περί αυτού επρόκειτο) μερικές φορές γίνονται μπούμερανγκ.

Ας τρέξει τώρα να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του τα “ανεξήγητα” Ασφαλώς και δεν πρέπει να φανεί ότι αρνήθηκε ο Ψινακης αλλά ότι ο Καρατζαφέρης το μετάνιωσε η «πειθάρχησε» στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δυστυχώς όμως για αυτόν έχει μπλέξει με «διάολο» που τα λέει με το όνομα τους όλα.

Πηγή: Ixnos

Προκλητικοί οι Σκοπιανοί


Ευκαιρία για πολιτικές προκλήσεις φαίνεται ότι έψαχναν οι Σκοπιανοί λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της χώρας του με την Ελλάδα. Οι οπαδοί της γειτονικής χώρας εκδήλωσαν το θράσος και το κόμπλεξ απέναντι στη χώρα μας με ένα απαράδεκτο πανό που έγραφε «Kick Hell-Ass». Μετά την λέξη «Macedonian basketball team» που αναγράφεται στις φόρμες των Σκοπιανών αθλητών, οι οπαδοί της ΠΓΔΜ συνεχίζουν να ρίχνουν «λάδι στην φωτιά».

Η φωτογραφία αυτή έχει τραβηχτεί έξω από το γήπεδο όπου η χώρα τους θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάνω στα μπλουζάκια που φορούν οι Σκοπιανοί στα χρώματα της χώρας τους αναγράφεται η λέξη «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα 200 φίλαθλοι της ΠΓΔΜ, βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Πόζναν και φωνάζουν ρυθμικά «Μακεδονία... Μακεδονία», ονομασία που αναγράφεται επίσης και στις φανέλες που φορούν, με το κλίμα να είναι ήδη... τεταμένο και να αναμένεται να μεταφερθεί και εντός του γηπέδου σε λίγες μερικές ώρες. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι όλοι-ακόμα και μικρά παιδιά- είναι βαμμένοι με τον ήλιο της Βεργίνας...

Πηγή: Gazzetta.gr

Τα τέσσερα ονόματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για την Χαλκιδική


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ψάχνουν για το πέμπτο όνομα που θα κλείσει το ψηφοδέλτιο.

Προβληματίζονται για το αν θα συμπεριληφθεί γυναίκα υποψήφια.

Οι τέσσερεις υποψήφιοι βουλευτές, με αλφαβητική σειρά, που έχουν "κλειδώσει" είναι:

Γιώργος Βαγιωνάς

Ευθύμιος Καρανάσιος

Βασίλης Πάππας

Αθηναίος Φλωρίνης

Με ενδιαφέρον περιμένουμε την τελική επιλογή του Κώστα Καραμανλή, για το πέμπτο όνομα για το Νομό μας.

Ο 80χρονος Αχιλλέας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στο Νομό Σερρών


Αυτός μάλιστα, είναι πολύ χρήσιμος και ξεκούραστος.

Στα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έκανε στην Βουλή ούτε μία ερώτηση.

Το σφρίγος της νιότης του, είναι εγγύηση για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας!

Μπορεί να σκέφτεται να πάει (αργότερα βέβαια, όχι τον Μάρτιο, έχει χρόνια μπροστά του) και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλα είναι πιθανά στην Μπανανία που ζούμε.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει αυτοδυναμία

κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση

Επεξεργαστήκαμε τις πέντε δημοσκοπήσεις και καταλήξαμε στο παραπάνω γράφημα και τα ποσοστά που με μία μικρή ίσως απόκλιση είναι τα πραγματικά νούμερα, με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις.

Τα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα σύμφωνα με τις πέντε εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έχουν δημοσιευθεί στο προηγούμενο άρθρο, είναι τα παρακάτω:

ΠΑΣΟΚ 33,58
Ν.Δ. 27,34
ΚΚΕ 7,14
ΛΑΟΣ 5,42
ΣΥΝ 3,12
ΟΙ. Π. 2,58
Α.Λ.Α.Λ. 20,82

Τα αρχικά στην πορτοκαλί στήλη Α.Λ.Α.Λ. σημαίνει Άκυρο Λευκό Αποχή και Λοιπά κόμματα.

Έχουμε υπολογίσει ότι το μισό από αυτό το ποσοστό (20,82), αν μοιραστεί αναλογικά στα 6 κόμματα του πίνακα, πάλι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει αυτοδυναμία. Το υπόλοιπο μισό (10,41) υπολογίζουμε ότι θα είναι τα Λευκά, τα Άκυρα και τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα.

Αυτά σαν μια πρώτη εκτίμηση από τις δημοσκοπήσεις.

Όταν υπάρξουν και νέες δημοσκοπήσεις, θα κάνουμε και τότε την εκτίμηση μας.

Σταθερά πρώτο το ΠΑΣΟΚ

Καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Αύξηση ποσοστών για τον ΛΑΟΣ σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα βρεθούν οι Οικολόγοι


Καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κυμαίνεται από 5,7 έως και 6,7 μονάδες διαφορά, δίνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες σε πέντε κυριακάτικες εφημερίδες.

Οσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, το ΚΚΕ κινείται σταθερά μεταξύ 6,9% και 7,5%, ο ΛΑΟΣ αυξάνει τα ποσοστά του από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (3,8%) κινούμενος από το 4,3% έως το 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζεται πάνω στην κόψη του ξυραφιού για την είσοδό του στη Βουλή με ποσοστά από 3% έως 3,3%, ενώ οι Οικολόγοι μόνο στη μία δημοσκόπηση καταγράφουν ποσοστά που μπαίνουν στη Βουλή.

Στη μέτρηση της MARC για το «Εθνος της Κυριακής» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 34,4%, η Νέα Δημοκρατία το 27,9% (διαφορά 6,5%), το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1 και οι Οικολόγοι 2,5%.

Η ALCO για το «Πρώτο Θέμα» καταγράφει ποσοστό 34,2% για το ΠΑΣΟΚ, 27,9% για τη Νέα Δημοκρατία (διαφορά 6,3%), 7,1% για το ΚΚΕ, 5% για τον ΛΑΟΣ, 3,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 2% για τους Οικολόγους.

Σύμφωνα με την Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε ποσοστό 30,8%, η Νέα Δημοκρατία 24,1% (διαφορά 6,7%), το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3% και οι Οικολόγοι 2,4%.

Η MRB για τη «Real Νews» καταγράφει ποσοστό 33,3% για το ΠΑΣΟΚ, 27,3% για τη Νέα Δημοκρατία (διαφορά 6%), το ΚΚΕ 6,9%, ο ΛΑΟΣ 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3% και οι Οικολόγοι 2,1%.

Τέλος η Rass για το «Παρόν» καταγράφει ποσοστό 35,2% για το ΠΑΣΟΚ, 29,5% για τη Νέα Δημοκρατία (διαφορά 5,7%), το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3% και οι Οικολόγοι 3,9%.

Πηγή: Έθνος

Η Έλενα Κουντουρά διαψεύδει τις φήμες ότι προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ.


Η Έλενα Κουντουρά, πριν λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δήλωσε ότι δεν έχει προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ. και θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

Μένει να δούμε για τα υπόλοιπα ονόματα που διαρρέουν από το ΛΑ.Ο.Σ. αν ισχύουν τα περί προσχωρήσεως των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο κόμμα του Καρατζαφέρη.

Economist: Βραχύβιες κυβερνήσεις στην Ελλάδα


• «Η χώρα μπορεί να οδεύει σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας».

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να αποδειχθεί βραχύβια αναφέρεται άρθρο του Economist. Η προγραμματισμένη για τον Μάρτιο εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα και πάλι στις κάλπες εκτιμάται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να οδεύει σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας.

"Η προαναγγελία πρόωρων εκλογών τον επόμενο μήνα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους γνωρίζοντες", αναφέρει το άρθρο του Economist. Ωστόσο, εξόργισε ορισμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως σχολιάζει το περιοδικό. Το δημοσίευμα μεταφέρει δηλώσεις βουλευτή της Ν.Δ.: "Τι θα πω στους ψηφοφόρους μου; Ότι απλά παραδίδουμε την εξουσία;", ενώ αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά έξι μονάδες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με μικρή αυτοδυναμία δύο εδρών στο κοινοβούλιο, το κόμμα της Ν.Δ. "προσπαθούσε να διατηρηθεί στην εξουσία με αναξιοπρεπή τρόπο". Μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, σημειώνει το περιοδικό, ο κ. Καραμανλής φαίνεται κουρασμένος. Μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς (με ένα να αφορά τη μεταβίβαση εκκλησιαστικής περιουσίας και να εμπλέκει στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού) έχει υπονομεύσει την εξουσία του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, το δημοσίευμα αναφέρεται στις προβλέψεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ αυτό το έτος, καθώς και στις εκτιμήσεις για πτώση των τουριστικών εσόδων κατά 15 με 20%. "Η παγκόσμια ύφεση πλήττει την ελληνική ναυτιλία. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να φτάσει το 6% με 7% του ΑΕΠ αυτό το έτος".

Το άρθρο αναφέρεται και στις ταραχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα που οδήγησαν, όπως σημειώνεται, στην εμφάνιση νέων ακραίων ομάδων. "Αυτή την εβδομάδα, μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο προκάλεσε ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στη Θεσσαλονίκη, άλλη βόμβα εξερράγη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Οι τελευταίες πυρκαγιές ενίσχυσαν την αίσθηση της διάλυσης. Οι τοπικές αρχές έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για ολιγωρία".

Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, "οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να μην καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Οι νεότεροι ψηφοφόροι ενδεχομένως να προτιμήσουν τους Πράσινους (που κέρδισαν μια θέση στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου) ή τον ΣΥΡΙΖΑ".

"Η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές ενδεχομένως να αποδειχθεί βραχύβια", καταλήγει το άρθρο. "Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον επόμενο Μάρτιο, και το ΠΑΣΟΚ είναι απίθανο να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων που χρειάζεται. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα χρειαστούν και νέες εκλογές. Η Ελλάδα μπορεί να οδεύει σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας".

Πηγή: InBusinessNews

Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ. Θα συναντηθεί με το νομάρχη Θεσσαλονίκης και θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Μέγαρο. Στις 13.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στα περίπτερα της έκθεσης.

Την Κυριακή, ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» εκτίμησε ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί τότε, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουν σε κύκλο διερευνητικών συζητήσεων, γιατί οι δύο μεγάλοι θα βρουν γέφυρες συνεννόησης. Εξάλλου, δεν τους φοβίζει πολιτικώς απολύτως τίποτα. Και στα εθνικά θέματα ομονοούν υπέρ των θέσεων της Αμερικής και στα οικονομικά ομονοούν υπέρ των Βρυξελλών και στις λοβιτούρες είναι μαζί. Επομένως δεν έχουν καμία διαφορά».

Εξάλλου, στο ερώτημα αν ο ίδιος θα θελήσει να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ στην περίπτωση που ανοίξει τέτοιο θέμα, απάντησε δηλώνοντας ότι «δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω οικογενειακό τάφο».

Πηγή: Ant1 Online

Εκλάπη κιονόκρανο από την Αρχαία Ολυμπία

Το συγκεκριμένο κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τειχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.


Ενορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση απώλειας κιονόκρανου που ήταν τοποθετημένο στον υπαίθριο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας απασχολεί τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αργά προχθές το βράδυ η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας, Γεωργία Χατζή, ότι σύμφωνα με αναφορά φύλακα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, "απουσίαζε από τη θέση του κιονόκρανο διαστάσεων 30 εκ. επί 30 εκ. επί 20 εκ. που ανήκε σε Παλιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ".

Το συγκεκριμένο κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τειχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.

Η κ. Βλαζάκη ενημέρωσε αμέσως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού για το συμβάν και λίγο αργότερα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε στην κ. Βλαζάκη την οδηγία να διεξαχθεί με το πρώτο φως της ημέρας ενδελεχής έρευνα σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο και ειδικά στην περίμετρό του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κιονόκρανο είχε μετακινηθεί από τρίτους σε διαφορετική θέση από την αρχική του.

Το πρωί της Κυριακής η κ. Χατζή ανέφερε ότι είχε ολοκληρωθεί η διαταχθείσα έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να ανευρεθεί το κιονόκρανο.

"Αμέσως μετά, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για τα συμβάντα και ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή της.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ανακοίνωσε στην κα. Μ. Βλαζάκη ότι λόγω των γεγονότων αυτών, η Προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τίθεται σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, μέχρι να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της και της ζήτησε να αναλάβει το χειρισμό της όλης υπόθεσης, μεταβαίνοντας αμέσως η ίδια στην Αρχαία Ολυμπία. Διετάχθη επίσης η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης".

Πηγή: Έθνος

Διάλυση παντού...

Είναι δυνατόν ο Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία για την κλοπή του κιονόκρανου, τους έδωσε εντολή να ψάξουν αφού ξημερώσει, όλον τον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για να το βρούνε;

Αν είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία αμέσως, θα μπορούσε ίσως να έχει βρεθεί το κιονόκρανο.

Τι θα πει τέθηκε σε διαθεσιμότητα η προϊσταμένη της Ζ' εφορείας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων; Γιατί; Αυτή το έκλεψε; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Καλά, αφού την θέσατε σε διαθεσιμότητα, για ποιόν λόγο την στείλατε αμέσως την ίδια να πάει να ψάξει να βρει το κιονόκρανο επί τόπου;

Τα έχετε φτύσει τελείως;

Τελικά είστε πολύ κουρασμένοι και δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα, στερέψατε.

Τιμωρήσατε την προϊσταμένη εκεί λες και πήρε αυτή το κιονόκρανο, το φόρτωσε στον ώμο και τράβηξε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ε δεν πάτε καθόλου καλά. Δεν σας φταίνε οι φύλακες και σας φταίει η αρχαιολόγος;

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο


Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στις περιοχές Αετοχωρίου και Πελίας του Δήμου Τραϊανούπολης, στη βορειοανατολική περιοχή του Έβρου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με προσωπικό, αλλά και μέσα των περιφερειακών διοικήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Έβρο, αλλά και τη Μακεδονία, ενώ οι συνθήκες βροχής που επικρατούν, βοηθούν το έργο της τελικής κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ