Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πήγε για μαλλί και έφυγε… κουρεμένος από τον Αβραμόπουλο ο Σκοπιανός δημοσιογράφος

Ρεσιτάλ επιχείρησε να δώσει ένας Σκοπιανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ρωτήσει τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο Δ. Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του,  προβοκατόρικα θέματα.

Μόλις ολοκλήρωσε τη δήλωση του ο Δ. Αβραμόπουλος στη «Φωνή της Αμερικής» μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τσακ Χέιγκελ, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει προσπαθώντας να πιέσει τον Έλληνα υπουργό να του απαντήσει.

Νωρίτερα ο  Σκοπιανός είχε πάρει την ελληνική πρεσβεία και είχε ρωτήσει που θα γίνει “η συνέντευξη του υπουργού γιατί θέλω να έρθω να τον ρωτήσω για το θέμα της ονομασίας”. Βέβαια η πρεσβεία του είχε απαντήσει ότι δεν θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Βιβλίο για τον Ιησού προκαλεί σάλο στην Αμερική

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αμερική ένα βιβλίο για τον Ιησού Χριστό, γραμμένο από τον Μουσουλμάνο ακαδημαϊκό Reza Aslan.

Το βιβλίο, με τίτλο «Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth», έχει γίνει ήδη best seller, ενώ μια συνέντευξη του συγγραφέα στο Fox News έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο στο Internet. Και αυτό,  εξαιτίας της κόντρας με τη δημοσιογράφο, η οποία επέμενε να τον ρωτά γιατί ένας μουσουλμάνος να γράψει ένα βιβλίο για τον Χριστό.

Όπως επισημαίνει ο Aslan, δεν είναι ένας απλός μουσουλμάνος που γράφει για τον Χριστό, αλλά ένας ακαδημαϊκός με PhD στην ιστορία της θρησκείας.

Ιδού οι πιο αμφιλεγόμενοι ισχυρισμοί του βιβλίου:

Μυκηναϊκές τοιχογραφίες στην Θήβα

Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ανακτόρου

Θερμού Μαρία

Ενα μικρό τμήμα τοιχογραφίας όπου απεικονίζεται κυνήγι ελαφιών μέσα σε τοπίο αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η ανασκαφική ομάδα του καθηγητή κ. Βασίλη Αραβαντινού εντόπισε κατά την φετεινή αρχαιολογική έρευνα κατάλοιπα του κεντρικού ανακτορικού συγκροτήματος (Καδμεία) της αρχαίας Θήβας.

Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε σε απαλλοτριωμένο οικόπεδο της οδού Αντιγόνης και το εύρημα ήρθε στο φως σε βάθος 5,5 μέτρων όπου η αρχαιολογική σκαπάνη συνάντησε στρώμα καταστροφής των μυκηναϊκών χρόνων.

Ο χορός των πλανητών του Γαλαξία

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια πλανήτες κάθε είδους φιλοξενούνται στον γαλαξία μας

Πόσους πλανήτες φιλοξενεί ο γαλαξίας; Πόσοι μοιάζουν με τη Γη και είναι φιλικοί στη ζωή; Οι επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι εντυπωσιακά

Λαΐνας Θοδωρής

Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ προσπάθησε να υπολογίσει τον αριθμό των πλανητών που υπάρχουν στον γαλαξία μας. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα πλανητικό σύστημα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το οποίο θεωρούν αντιπροσωπευτικό των πλανητικών συστημάτων που σχηματίζονται στον Γαλαξία. Δεν μπορούν φυσικά να δώσουν με ακρίβεια έναν αριθμό, αλλά δίνουν μια τάξη μεγέθους αναφέροντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισ. πλανήτες στον γαλαξία μας.

Αστρονόμοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) μελέτησαν το πλανητικό σύστημα Kepler 32 που βρίσκεται σε απόσταση 915 ετών φωτός από τη Γη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ στο δάσος του Σέιχ Σου

 Την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο δάσος του Σέιχ Σου, για σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, από τις 21:00 και μέχρι τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης, 1 Αυγούστου 2013, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

«Έπειτα από τη χθεσινή μικρής έκτασής πυρκαγιά που σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εάν οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν ή εντοπιστούν απόπειρες εμπρησμών, θα αναγκαστούμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο ίδιος.

Τέρενς Κουίκ: «Τι μου απάντησε ο κ. Βενιζέλος για Θράκη, Νταβούτογλου, Σχέδιο Ανάν, όνομα Σκοπίων, Συρία, Ιράν, Κόσσοβο και λαθρομετανάστευση»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

«Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της οποίας είμαι μέλος, ήρθε για την ενημέρωσή
μας επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σώζεται το σπίτι του οπλαρχηγού Πανουργιά στην Αμφισσα

Θα μετατραπεί σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης

Θερμού Μαρία

Αποκαθίσταται αλλά και μετατρέπεται σε Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης το σπίτι του οπλαρχηγού Πανουργιά στην Αμφισσα, ύστερα από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα κτίσμα που χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα ακολουθώντας την λαϊκή αρχιτεκτονική της περιοχής αλλά η σημερινή του κατάσταση κρίνεται προβληματική. Αποτελείται από μία κύρια διώροφη οικοδομή και από μία προσθήκη κατ΄επέκταση στον όροφο με συνολικό εμβαδό 286,84 τ. μ. ενώ το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, είναι 1.034,27 τ. μ.

 Οι παρεμβάσεις για την επανάχρηση της οικίας θα γίνουν με το σκεπτικό της νέας της χρήσης ενώ βασική μέριμνα θα ληφθεί για την εναρμόνησή της στο φυσικό περιβάλλον διατηρώντας, στο βαθμό που είναι εφικτό, τα πρωταρχικά στοιχεία της κατασκευής της.