Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αυτή, κ. Μπουτάρη, είναι η αλήθεια της Γενοκτονίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην «Ελευθεροτυπία» και στον Άρη Χατζηγεωργίου. Πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλη επιτυχία του συναδέλφου.

Παραβλέπω την υποτιμητική και αλαζονική χρήση των ονομάτων συνανθρώπων του (Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλοι).

Παραβλέπω την μαγκιά του τύπου «παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου», όταν μιλά για τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος έχει δικαίωμα ως Έλλην πολίτης να λέει την γνώμη του.

Πρωτοσέλιδο ο Μπουτάρης στη Hurriyet


Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet φιλοξενεί τον Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου όπου μεταξ άλλων ανέφερε ότι θα κατασκευαστούν μνημεία για τους Εβραίους και τους Τούρκους.

Ο τίτλος της Hurriyet είναι «Τουρκικό μνημείο στην Θεσσαλονίκη». Κάτι που προκύπτει από την..... δεδηλωμένη πρόθεσή του να τοποθετήσει στην πλατεία Ελευθερίας «μνημείο για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες του Ολοκαυτώματος και την Επανάσταση των Νεότουρκων» τονίζοντας παράλληλα πως η πλατεία αυτή ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Μία πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη έχει σχέση με την αντίστοιχη δυνατότητα των Ελλήνων που πηγαίνουν στην Αγία Σοφία να προσκυνήσουν.

Οι σταυροί των υποψηφίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης


 Ανακοινώθηκαν από το πρωτοδικείο

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, οι σταυροί που έλαβαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι των συνδυασμών έλαβαν :

Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη

Ποιοι είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χαλκιδικής


ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μετά την επικράτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Χαλκιδική, τις τέσσερις έδρες των περιφερειακών συμβούλων που αντιστοιχούν πληθυσμιακά στο Νομό μας (από τις 71 θέσεις / έδρες που κατανέμονται στους 7 νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) θα καλύψουν οι εξής:

Από το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συμμετέχουν οι πλειοψηφούντες υποψήφιοι Δημήτρης Τζηρίτης (νυν αντινομάρχης) και Δημήτρης Μήτσιου (νυν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου).

Από το συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη θα συμμετέχει, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Πάνα και ο νυν νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης.

Σκόπια: αρχαιοκάπηλοι κατέσκαψαν την αρχαία πόλη Ιδομεναί


Νοέμβριος 19, 2010.

Γευγελή.

Η αστυνομία των Σκοπίων ερευνά για τον εντοπισμό της ‘αρχαιολογικής μαφίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, που κατέσκαψε τον αρχαιολογικό χώρο του οικισμού Isar Marvinci, στην άνω ροή του Αξιού ποταμού, όπου βρισκόταν η αρχαία μακεδονική πόλη Ιδομεναί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεόρασης των Σκοπίων, ομάδα αρχαιοκάπηλων κατέσκαψε, χθες βράδυ, τον αρχαιολογικό χώρο, άνοιξε αρχαίους τάφους και άρπαξε ότι βρήκε σε αυτούς.

Ένας Ζορμπάς για την Ελλάδα της «τρόικα»;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ηταν, θυμάμαι, μέσα της δεκαετίας του 1960 και τελειόφοιτος τότε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρέσυρα μια παρέα συμφοιτητών μου (αμερικανών και άλλων) να δούμε την πετυχημένη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ζορμπάς- ο Ελληνας».

Θυμάμαι, λές και ήταν χτές, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές, την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου, ακόμη και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...