Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Νεκρός πιλότος από τη σύγκρουση των δύο F-16


Τα αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, ανήκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης.

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο είχε συγκρουστεί, νωρίτερα σήμερα, με άλλο διθέσιο F-16 νοτίως της Κρήτης και συνετρίβησαν λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Επέστρεψαν οι κουκουβάγιες στην Ακρόπολη


Περίπου δέκα χρόνια πέρασαν από την πρώτη προσπάθεια ενοποίησης του ιστορικού και αρχαιολογικού κέντρου της Αθήνας, που υποσχόταν και την ενότητα του φυσικού τοπίου της περιοχής. Οι παρεμβάσεις της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ) ανέδειξαν τα μνημεία, μεταμόρφωσαν το κέντρο σε ένα ανοικτό μουσείο, προσιτό στο ευρύ κοινό, που μια δεκαετία πριν, όχι περισότερο, σπανίως επισκεπτόταν τους μείζονες αυτούς αρχαιολογικούς χώρους.

Κομβικό σημείο του έργου ήταν η κατάργηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους πρόποδες της Ακρόπολης, με την πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Αποστόλου Παύλου. Τώρα πια και με την βοήθεια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, οι Αθηναίοι στον Μεγάλο Περίπατό τους μπορούν να «ξαναδιαβάσουν» τα μνημεία της πόλης τους, να τα απολαύσουν με την πανσέληνο, αλλά και να ανακαλύψουν ότι στην Πνύκα, στον λόφο των Νυμφών, στο λόφο του Αστεροσκοπείου, στον λόφο του Φιλοπάππου, στα ελάχιστα δηλαδή σημεία πράσινου που δείχνει ο χάρτης αυτής της πόλης, επέστρεψαν πολλά είδη πουλιών.