Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοΐου: Πως θα διασωθούν; (Φωτογραφίες)


Ότι δεν έκανε το κράτος ως όφειλε το πράττουν ιδιώτες. Σε ένα πρόγραμμα fund raising με τον τίτλο «Ξεκινάμε» προχωρά το σωματείο «Φίλοι του Τατοΐου», προκειμένου να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους για τη διάσωση και την ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος.

Μέσω του προγράμματος, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νομική υπόσταση του Σωματείου και να πραγματοποιήσουν δωρεές -όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε οικοδομικά υλικά, αρχιτεκτονικές μελέτες κ.α. Σκοπός είναι η συγκέντρωση πόρων για τη σύνταξη των μελετών αποκατάστασης, αλλά και για την πραγματοποίηση άμεσων σωστικών εργασιών στα ιστορικά κτίρια του Τατοΐου.

Σέρρες: Πανελλαδική συγκέντρωση αγροτών στα Κερδύλλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η συνεδρίαση των αγροτών από 20  μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών», που πραγματοποιείται  στον κόμβο Κερδυλλίων, της Εγνατίας οδού.

Οι αγρότες, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, πεζοί, ενώ νωρίτερα μοίρασαν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.

Θεσσαλονίκη : Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των αγροτών από τα "Πράσινα φανάρια"

Συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ), πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ αγροτών από το μπλόκο στα «Πράσινα φανάρια» (αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης) και του γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Η δημοσκόπηση της Public RC την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «6 ημέρες» καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 1,5%. Το κόμμα της Αριστεράς καταγράφει ποσοστό 21,5% και η ΝΔ 20%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 12%, το ΠΑΣΟΚ 7%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 4%.

Ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων (χωρίς αποχή-λευκό-άκυρο), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24%, η ΝΔ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 13,5%, το ΠΑΣΟΚ, 8%, το ΚΚΕ 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5% και η ΔΗΜΑΡ 4,5%.