Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αμετακίνητος στις θέσεις του επιστρέφει ο Ερντογάν

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Για «κατάχρηση των αιτημάτων των πολιτών που έχουν οικολογικές ευαισθησίες» έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Τυνησία, σχετικά με τις διαδηλώσεις και είπε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές «προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης». Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα υλοποιηθεί το σχέδιο περί ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε έμμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών, τα οποία γνωστοποιήθηκαν χτες στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, λέγοντας «δεν μπορεί να διοικηθεί το κράτος με μια λογική παίρνω κάτι και δίνω κάτι». Ερωτηθείς σχετικά με τη συγνώμη που ζήτησε χθες ο Αρίντς για την αστυνομική βία της πρώτης μέρας των διαδηλώσεων ο Ερντογάν είπε «εάν το θέμα αφορά την υπερβολική χρήση δακρυγόνων, έχουμε ήδη εκφράσει τη λύπη μας. Αλλά δεν υπάρχει στον κόσμο καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων χωρών που να μην γίνεται χρήση δακρυγόνων».

Παραπέμφθηκε και για το κακούργημα της απιστίας ο Παπακωνσταντίνου

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΤΗ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για το κακούργημα της απιστίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε σε ψηφοφορία της η Βουλή με 234 «ναι». Επίθεση κατά της Προανακριτικής Επιτροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ιωάννη Διώτη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτησή του ενώπιον της Ολομέλειας κάνοντας λόγο για πολθτικό παιχνίδι εις βάρος του.

Συνολικά ψήφισαν 266 βουλευτές, με τα 265 ψηφοδέλτια να είναι έγκυρα. «Υπέρ» ψήφισαν 234, «κατά» 21 βουλευτές, «παρών» 7 βουλευτές, ενώ 3 ψηφοδέλτια ήταν λευκά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της Προανακριτικής Επιτροπής λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει πλήρη γνώση της δικογραφίας.

Στο δίκτυο Future Library η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ FUTURE LIBRARY
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!
15 ΙΟΥΝΙΟΥ – 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου στο Δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Future Library, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα ξεναγήσει τους μικρούς αναγνώστες της στον πολύχρωμο κόσμο της. Θα χρωματίσει με όλα τα χρώματα τις αναγνώσεις, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της.

Δήμος Πολυγύρου: Ξεκινά τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η διανομή των σάκων ανακύκλωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-6-2013 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΤΩΝ ΣΑΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Με κεντρικό σύνθημα «Κάνε την ανακύκλωση τρόπο ζωής» ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ξεκινά την υλοποίηση ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης στα διοικητικά του όρια.

Το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και ο ειδικός σάκος, όπου θα τοποθετούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 θα φτάσει, πόρτα-πόρτα, σε κάθε νοικοκυριό του Δήμου Πολυγύρου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουνίου ξεκινά και η τοποθέτηση 400 μπλε κάδων ανακύκλωσης στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προσυνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 επίσκεψη κλιμακίου στελεχών από την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με επικεφαλής τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Ιωάννη Μιχελάκη.

Πρόγραμμα επίσκεψης και συναντήσεων:

10.00 Με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας.
10.30 Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.
11.00 Με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Π.Ε.Χ.
11.30 Με τη Δημοτική Αρχή στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Δήμος Πολυγύρου - Αντιλυσσικός εμβολιασμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


Στον αντιλυσσικό εμβολιασμό και την καταγραφή των ποιμενικών σκύλων, προκειμένου να δημιουργηθεί βιολογικός φραγμός κατά της λύσσας, θα πρέπει να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι κτηνοτρόφοι σύμφωνα με την  υπ’ αριθμό 331/10301/25-1-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα» (άρθρο 4 παράγραφος 2).

Η καταγραφή και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ποιμενικών σκύλων γίνεται από τους ιδιώτες κτηνιάτρους και τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Χαλκιδικής, το οποίο είναι αρμόδιο για την επιβεβαίωση του αντιλυσσικού εμβολιασμού κατά την διενέργεια των επίσημων ελέγχων στο πλαίσιο εφαρμογής άλλων εθνικών προγραμμάτων (βρουκέλλωσης αιγοπροβάτων και βοοειδών, φυματίωσης βοοειδών, σαλμονέλωσης ορνίθων,  τήρησης ευζωίας κατά την εκτροφή κ.λ.π).

Εκδήλωση του Συλλόγου Πηγή Ζωής

κλικ για μεγέθυνση


Δήμος Σιθωνίας: Καθαρισμός της ακτής Κρωτήρι (Σαλονικιού)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΚΡΩΤΗΡΙ

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει και φέτος στην Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» θα καθαρίσουν την ακτή Κρωτήρι (Σαλονικιού), την Παρασκευή 7 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι. Ο Δήμος Σιθωνίας καλεί παράλληλα όλους τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση αυτή.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:

“Οι Φίλοι του Χαβρία” - Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ... ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΟΥ...


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος του Δήμου Πολυγύρου – Δ.Ε. Ορμύλιας “Οι Φίλοι του Χαβρία” στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 με κεντρικό σύνθημα “Συμμετέχω με το ποδήλατό μου... Συμμετέχω με το άλογό μου...”. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 10.00 π.μ. Δενδροφύτευση στην Κρυόβρυση Βατοπεδίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5.00 μ.μ. θα γίνουν ποδηλατοδρομίες και πορείες ιππέων με κατάληξη στο πάρκο Ψακουδίων, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων. Η Κυριακή 9 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην ελεύθερη ιππασία.

"Πάμε Βιβλιοθήκη" 5 μήνες δημιουργικών δράσεων για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»
5 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Δεκάδες παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου ξεναγήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μαγικό κόσμο του βιβλίου συμμετέχοντας στις δημιουργικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου - οικία Τραγανού, πλημμύριζε κάθε απόγευμα Παρασκευής από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα, που μέσα από το παιχνίδι ήρθαν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου, ζωγράφισαν, διάβασαν, διασκέδασαν με μουσική και παραστάσεις κουκλοθέατρου.