Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ανδριάντας του Αριστοτέλη κοσμεί το ΑΠΘ


Ο ανδριάντας του Αριστοτέλη, θα κοσμεί από φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα υποδέχεται φοιτητές, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών και του κτιρίου διοίκησης, όπου τοποθετήθηκε.

Τον μπρούντζινο ανδριάντα, ύψους 3,20 μέτρων, φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσάρας, έπειτα από ανοιχτό δημόσιο πανελλήνιο διαγωνισμό, ενώ το κόστος του, που φτάνει τις 140.000 ευρώ καλύφθηκε από εισφορές, χορηγίες και συνδρομές που συγκέντρωσε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Ανοιχτοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, καθώς οι αρχαιοφύλακες δέχθηκαν τελικά να εργασθούν, υπό την προϋπόθεση ότι το χρηματικό ποσό που θα τους δινόταν για την πληρωμή των υπερωριών τους να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Έτσι περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, η Ακρόπολη, το Σούνιο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό, προκειμένου να υποδεχθούν το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού.