Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μητροπολίτης απαγόρευσε το γύρισμα διαφημιστικού σποτ στα Μετέωρα

Ενα 5λεπτο βίντεο με φόντο το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, το οποίο είχε προγραμματίσει να γυρίσει γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από το ΚΑΣ και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν θα γυριστεί επειδή αντέδρασαν ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και οι ηγούμενοι δύο μονών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, στο βίντεο θα πρωταγωνιστούσε ο 27χρονος νορβηγός αθλητής του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, ο οποίος θα πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη. Το βίντεο θα αποτελούσε μέρος της καμπάνιας του συγκεκριμένου ποτού αλλά θα διαφήμιζε την Ελλάδα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο ουσιαστικά δωρεάν.

«Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος.

Τα μυστικά των σκελετών του Φαλήρου

Οι σωστικές ανασκαφές σε αρχαϊκό νεκροταφείο δείχνουν ότι οι άνθρωποι υποσιτίζονταν και δούλευαν σκληρά. Εχουν μελετηθεί 25 σκελετοί ενηλίκων από τους 168 που έχουν ανακαλυφθεί και 15 από τους 76 σκελετούς βρεφών.

Του Γιώργου Λιάλιου

Ανθρωποι που δούλεψαν σκληρά στη σύντομη ζωή τους. Που καταπονούνταν καθημερινά σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες και έτσι συχνά υπέφεραν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, από ασθένειες που σχετίζονται με τον εκφυλισμό του σώματος. Ανθρωποι που υποσιτίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και τελικά, όταν πέθαναν, τάφηκαν λιτά, φτωχικά, ακριβώς όπως φαίνεται ότι έζησαν.

Η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Τη θέση του ΝΑΤΟ ότι η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στη Συμμαχία αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε ο βοηθός του Γ.Γ. της Συμαχίας, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας Ντίρκ Μπρένγκελμαν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση από το Βουκουρέστι η οποία επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο σχετικά με τη φιλοδοξία της ΠΓΔΜ να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ο κ. Μπρένγκελμαν σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται και για άλλα μείζονα ζητήματα στην ΠΓΔΜ, όπως η λειτουργία κράτους δικαίου, η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τα θέματα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και η πλήρης εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας για τη διευθέτηση των διεθνοτικών σχέσεων στη χώρα.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν πελαργό στο Αγρίνιο

Oι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις με πέντε φορές, ώσπου να καταφέρουν να χτυπήσουν το άτυχο πτηνό

Ρεσιτάλ… απανθρωπιάς και ασυνειδησίας έδωσαν άγνωστοι νεαροί, πιθανότατα μάλιστα ανήλικοι στα Καλύβια Αγρινίου, βάζοντας στο σημάδι με αεροβόλο έναν πελαργό που είχε φωλιάσει στο καμπαναριό της εκκλησίας της περιοχής!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις με πέντε φορές, ώσπου να καταφέρουν να χτυπήσουν το άτυχο αποδημητικό πτηνό που ανήκει στα προστατευόμενα είδη και μάλιστα είναι τόσο εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία ώστε στήνει τις φωλιές του μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Δημοσκόπηση VPRC: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ

Οριακό προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC για το Tvxs. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει  28%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5% και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός βουλής με 2,5%.  Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει άλλο κόμμα.

Παράλληλα, το 73% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόνο το 13% τη θεωρεί σωστή.

Το 81% δεν είναι ικανοποιημένο από  τη σύνθεση της νέα κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 9% δηλώνει ότι είναι  πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο. Την ίδια ώρα, το 59% πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

«Κάηκε» η Αίγυπτος τη νύχτα - Δώδεκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ολονύκτιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην Αίγυπτο με την κατάσταση να δείχνει ότι έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Οπαδοί και αντίπαλοι του Μόρσι επιδίδονται σε έναν ανοικτό «πόλεμο» σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και στη χερσόνησο Σινά με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.

Συγκεκριμένα στη χερσόνησο Σινά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο,  όπου κατέβασαν τη σημαία της Αιγύπτου και σήκωσαν στη θέση της δική τους σημαία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγου για πέντε νεκρούς αστυνομικούς.

Η κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Παρασκευής μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.