Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Φραστική επίθεση στον Λυκουρέντζο στην Τρίπολη (video)


Έξω από το Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, μέλη της Αριστεράς επιτέθηκαν φραστικά στον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο που βρέθηκε στην Τρίπολη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Πως έχει το γεγονός...

Κατά την προσέλευση του Γ.Γ. της Νέας Δημοκρατίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης περίπου 15 άτομα, μέλη της Αριστεράς, άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον κ.Λυκουρέντζο ο οποιός σταμάτησε να συνομιλήσει μαζί τους αλλά δεν κατέστη δυνατό...

Παρακολουθήστε το βίντεο

Ριζοσπάστης VS Ράδιο αρβύλα για τις φθηνές πατάτες (Video)


Ο Ριζοσπάστης γράφει ένα κείμενο που κατακρίνει τους παρουσιαστές του Ράδιο Αρβύλα, αλλά και το κίνημα της φθηνής πατάτας. Έχουν μια εμμονή με τις πατάτες εκεί στον Περισσό...

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο και παραθέτουμε και το σχετικό video των Ράδιο Αρβύλα:

Η μπόχα της «αρβύλας»

Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η «σατιρική» εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας.

Το μόνιμο μοτίβο τους ότι «κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει» ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως «έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων» ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες.

Βορίδης: "Ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν"

Δήλωσε κάτι τέτοιο ο Βορίδης ;;; Μάκη το είπες ;;; :)

Όσο πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου τόσο τα πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση ανησυχεί για πιθανά επεισόδια και έκτροπα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Πολλοί υπουργοί είναι προβληματισμένοι για εκείνη την ημέρα και μάλιστα το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Το θέμα έθεσε ο κ. Βορίδης ο οποίος με δραματικό τόνο δήλωσε πως είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί κατά τη διάρκεια των παρελάσεων και δήλωσε χαρακτηριστικά: “ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν”.

Σκηνές Αγριας Δύσης με ομάδα ζωοκλεφτών και λεία 300 αμνοερίφια


Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλία όταν μια ομάδα ζωοκλεφτών εισέβαλε σε κτηνοτροφική μονάδα, ακινητοποίησε τρεις εργαζόμενους και έφυγε με λεία 300 αμνοερίφια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο χτύπημα που πραγματοποιούν οι ζωοκλέφτες στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά και το οποίο έχει θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις διωκτικές αρχές εν όψει και της γιορτής του Πάσχα.

Οπως έγινε γνωστό, στόχος των κακοποιών ήταν μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Η ληστεία εκτυλίχθηκε στις 2.00 μετά το μεσημέρι, χθες, στη μονάδα κτηνοτρόφου από τον Αλμυρό, την οποία λειτουργεί στο Αχίλλειο του δήμου Κιλελέρ.

Σούπερ αστρικό «μαιευτήριο» (Video)


Η περιοχή R136 στο Νεφέλωμα 30 Δοράδος είναι εξαιρετικά γόνιμη.

Το Hubble φωτογράφισε το Νεφέλωμα 30 Δοράδος στο οποίο γεννιούνται συνεχώς νέα γιγάντια άστρα

Θοδωρής Λαΐνας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εκπληκτική φωτογραφία που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble από το Νεφέλωμα 30 Δοράδος. Το νεφέλωμα βρίσκεται στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος, έναν γειτονικό μας γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς. Το Hubble εστίασε στην περιοχή R136 όπου γεννιούνται συνεχώς νέα άστρα, ορισμένα από τα οποία είναι γιγάντια.

Μπουτάρης: μπήκε σε λάθος πτήση και… τσακώθηκε με επιβάτη για τη θέση


Με καθυστέρηση, ξεκίνησε, το απόγευμα της Πέμπτης, η πτήση αεροπορικής εταιρείας από Αθήνα για Ηράκλειο, λόγω...αφηρημάδας του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος μπήκε στο αεροπλάνο που προοριζόταν για Ηράκλειο, εκτιμώντας ότι είναι αυτό που θα τον μεταφέρει στην συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα δεν δίστασε, σύμφωνα με το cretalive.gr, να έρθει και σε λεκτική αντιπαράθεση με επιβάτη ο οποίος , όπως ισχυριζόταν ο κ. Μπουτάρης, καθόταν στην δική του θέση.

Ο Καρατζαφέρης μιλάει στη βουλή ... και ο Ροντούλης κοιμάται !


Πολύ γέλιο σήμερα στη βουλή. Την ώρα της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ για τα δάνεια των κομμάτων ο Ροντούλης το έριξε στον ύπνο (Κλικ). Εκεί που τον είχε πάρει ο βαθύς ύπνος οι φωνές του Καρατζαφέρη τον ξύπνησαν. Ανοίγει τα μάτια του… Αντιλαμβάνεται τι γίνεται και αμέσως αρχίζει το χειροκρότημα!!!!!

Πλήρη αφοσίωση στον Πρόεδρο του ο τέως υπουργός!

Πηγή: Δημοτικό Σαφάρι

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Βενιζέλος και Τσίπρας


Σκληρή αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αλλά και υπαινιγμούς σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για το νομοθετικό κούρεμα όλων των δανείων προς τις τράπεζες.

Οι φράσεις είστε «εκτελωνιστές συμφερόντων» και «θέλετε την καταστροφή της χώρας για να υπάρχετε πολιτικά» του κ. Βενιζέλου και οι απαντήσεις του κ.Τσίπρα «είστε σε τεταμένη προσωπική κατάσταση» και «δεν παντρευτήκαμε εμείς τη διαφθορά και τη διαπλοκή» είναι χαρακτηριστικές του κλίματος.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχική του τοποθέτηση έκανε αναφορές για μεροληπτική στρατηγική υπέρ ορισμένων τραπεζών στη διαδικασία ένταξης ομολόγων στο PSI.

Ποινική δίωξη κατά Λιβανού για ελλιπές «πόθεν έσχες», από την Εισαγγελία Εφετών


Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, μετά την αποστολή στοιχείων από την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής, για την υπόθεση χρηματικού ποσού που είχε δηλώσει τα προηγούμενα έτη, αλλά δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες»

Ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης, άσκησε σε βάρος του πρώην βουλευτή ποινική δίωξη για το αδίκημα της «υποβολής ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες» και παρέπεμψε την υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί, το προσεχές διάστημα, ο κ. Λιβανός να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Ευάγγελου Αργύρη, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών,

Σπύρος Λούης: «Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το κύπελλο»

Από την παρέλαση των ολυμπιονικών στο Παναθηναϊκό Στάδιο με επικεφαλής τον Σπύρο Λούη, το 1896

Ο εγγονός του Ολυμπιονίκη εξηγεί γιατί αποχωρίζεται το έπαθλο του παππού του

Γιώργος Πουλιόπουλος

Το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον 1ο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στις 18 Απριλίου, στο Λονδίνο.

Την απόφαση πήρε ο εγγονός του Σπύρου Λούη, κ. Σπύρος Λούης 72 ετών, συνταξιούχος και συνονόματος του ολυμπιονίκη. Δεν γνώρισε ποτέ από κοντά τον διάσημο παππού του, που πέθανε «λίγες μέρες πριν γεννηθώ. Προφανώς δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

Οι «ήρωες» της Ιμβρου

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ της Τάνιας Χατζηγεωργίου και της Χρύσας Τζελέπη, «25ος Μεσημβρινός»

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Για μένα υπήρξε ένας μεγάλος συγκλονισμός», λέει η σκηνοθέτρια Τάνια Χατζηγεωργίου για την έρευνα - ντοκουμέντο για το νησί «25ος Μεσημβρινός»

Μια έρευνα-ντοκουμέντο για την Ιμβρο, που κράτησε κοντά μία δεκαετία δουλειάς, με πολλά ταξίδια στο νησί είναι το ντοκιμαντέρ «25ος Μεσημβρινός» της Τάνιας Χατζηγεωργίου και της Χρύσας Τζελέπη που θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το οποίο ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Διαγραφές στη Νέα Δημοκρατία ...

Τραγέλαφος! Στο τέλος δεν θα μείνει κανείς Σαμαρικός στη Νέα Δημοκρατία, τους διαγράφουν έναν έναν όλους τους Σαμαρικούς ο Σαμαράς και ο τραγικός Τραγάκης...

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα του Κόμματος των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, κυρίων Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Αναγνωστάκου και Πέτρου Τζώρτζη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός Κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Υπογράφεται νέα σύμβαση μεταξύ Δήμου και υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση των Αλατζά Ιμαρέτ και Γενί Τζαμί


Στην ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης "επιστρέφουν" για άλλα δέκα χρόνια δύο ιστορικά μνημεία της πόλης, το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί, η σύμβαση για την παραχώρηση χρήσης των οποίων, με το υπουργείο Πολιτισμού, είχε λήξει από το 2006 και δεν ανανεωνόταν, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η σημερινή διοίκηση δίνει λύση στο θέμα, με την υπογραφή νέας σύμβασης, ώστε στους συγκεκριμένους χώρους να μπορούν να διοργανώνονται νόμιμα οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το ζήτημα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει την συμφωνία με το αρμόδιο υπουργείο.

Παρέμβαση Απόστολου Πάνα για τα σφαγεία στη Χαλκιδική

Αλέκα Παπαρήγα: Προσοχή στις προβοκάτσιες την 25η Μαρτίου


Όνειρο ζει ... μη την ξυπνάτε ...!

Αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο «γεγονότων» από απόστρατους

Τον κίνδυνο να γίνουν προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, «για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα» επέσεισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Η αναφορά της στο ενδεχόμενο να υπάρξουν «γεγονότα» στο κέντρο της Αθήνας, από αποστράτους οι οποίοι, όπως είπε, καλούν άνδρες των ειδικών δυνάμεων να δώσουν το «παρών» την ημέρα της εθνικής επετείου, έγινε κατά την ομιλία της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η κυρία Παπαρήγα μίλησε περί αποστράτων και έκανε λόγο στις «ετοιμασίες» τους , αντιπαραβάλλοντας τα «τυφλά ξεσπάσματα» με την οργανωμένη δράση κατά των μέτρων που προτείνει το ΚΚΕ,

Βγαίνει «στο σφυρί» το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Σε δημοπρασία το κειμήλιο από τον εγγονό του Ολυμπιονίκη

Ένα ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον εγγονό του στις 17 Απριλίου.

Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ).

Ανέφερε ακόμη ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Γαλάτιστα

κλικ για μεγέθυνση

Ο Στέλιος Καζαντζίδης μιλάει για τον Γιώργο Νταλάρα (Video)