Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Διαρροή χημικών ουσιών στη Σίνδο

Άμεσα επενέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε έκτακτο συμβάν διαρροής χημικών ουσιών (υδροχλωρικού οξέος) στον αύλειο χώρο εργοστασίου παραγωγής και αποθήκευσης χημικών προϊόντων, που εδρεύει στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Μετά από σχετική ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για έκτακτο συμβάν, κλιμάκιο της Διεύθυνσης πραγματοποίησε αυτοψία στη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία ήταν αφύλακτη, με ανοιχτή την πόρτα της εισόδου, ενώ δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος ή υπεύθυνος. Τα κεντρικά κτίρια, καθώς και τα γραφεία της επιχείρησης ήταν κλειδωμένα.

Στον αύλειο χώρο και κοντά στο δεξαμενοστάσιο (το σύνολο των δεξαμενών στο οποίο γίνεται η αποθήκευση χημικών προϊόντων που διακινούνται) υπήρχαν τέσσερις πλαστικές δεξαμενές με μεταλλικό περίβλημα 1.000 λίτρων, που περιείχαν υδροχλωρικό οξύ.

Φεστιβάλ "Mystery Dance" στην Ουρανούπολη

κλικ για μεγέθυνση

Σας προσκαλούμε
την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00
στην κεντρική πλατεία της Ουρανούπολης Χαλκιδικής

στην πολιτιστική εκδήλωση
« Ο Πολιτισμός μας ενώνει»

Μαγική βράδια
με χορευτικά συγκροτήματα
από την Ουκρανία και την Ελλάδα

Η Χάρτα του Ρήγα σε ψηφιακή μορφή

Θα παρουσιαστεί σε σχετική έκθεση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Ψηφιοποιημένη πρόκειται να παρουσιαστεί εως τις 21 Ιουνίου, η Χάρτα του Ρήγα, στο πλαίσιο έκθεσης που διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων.

Η έκθεση, «Η Χάρτα του Ρήγα: από τα αρχεία στον ψηφιακό κόσμο», είναι όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές «μια ματιά στο εργαστήρι του Ρήγα και τη δημιουργία του Χάρτη, στους κώδικες, στα σύμβολα και τη χρήση τους ως μέσων επικοινωνίας. Πρόκειται για τον πρώτο χάρτη στον κόσμο που συνδέθηκε επίσημα με μία Επανάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, διαθέτουν στη συλλογή τους ένα από τα λίγα, πλήρη αντίτυπα της Χάρτας της Ελλάδος,

Η άποψη των χρηστών του Διαδικτύου για την ΕΡΤ (φωτό)

Η τάση μερίδας αναγνωστών του Διαδικτύου σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σε δύο διαδικτιακές ψηφοφορίες.

Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακή ψηφοφορία, που δημοσιεύτηκε χθες στο newpost.gr, το 53,99% των αναγνωστών ψήφισαν «όχι» στο ερώτημα εάν συμφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από την άλλη πλευρά, το 44,54% τάχθηκε υπέρ του λουκέτου στην ΕΡΤ ενώ το 1,46% ψήφισε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σημειώνεται πως στη ψηφοφορία του newpost.gr συμμετείχαν 4.097 αναγνώστες.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη (Video)


Δείτε το βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 στον Χορτιάτη, χθες στις 9:30 το πρωί.

 "Δημόσια περιουσία καταστρέφεις" φώναζαν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 στους αστυνομικούς που έσπαζαν την πόρτα, για να ρίξουν το σήμα.