Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Συναγερμός στη Ρηγίλλης. Φοβούνται χτύπημα χάκερς...


Κινδυνεύουν να μην έχουν αποτελέσματα! ...

Μόνο στο Nonews-News

Έχουν τρομοκρατηθεί στη Ρηγίλλης. Χάκερς έκαναν αναγνωριστικά χτυπήματα στο server της εταιρείας που έχει αναλάβει να βγάλει τα αποτελέσματα. Έπεσε πανικός, όπως ήταν φυσικό και ο Σιούφας ζήτησε βοήθεια από το Χρυσοχοϊδη. Η Ρηγίλλης ενημερώθηκε για τα πρώτα κρούσματα της επαπειλούμενης εισβολής από την ίδια την εταιρεία.

Ο Δ. Σιούφας ζήτησε από τον υπεύθυνο ακριβή ενημέρωση για τα ευρήματα και ρώτησε αν υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν αύριο αποτελέσματα. Η απάντηση τον ανησύχησε. Οι χάκερς προσπάθησαν σήμερα, χτυπώντας αναγνωριστικά να βρουν πύλη εισόδου για την εισβολή στο σύστημα.

Στη Ρηγίλλης έχει σημάνει συναγερμός και πολλοί απόψε μάλλον θα χάσουν τον ύπνο τους...

Πηγή: NoNews-News

Η ομιλία του Αντώνη στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης

Λάμπες θυέλλης στα μουσεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/01/2009

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μειώσει στο μισό το κόστος προβολής των εγκαινίων του νέου Μουσείου Ακρόπολης (6 εκατ. ευρώ). Τον ευνοεί το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί η νικήτρια εταιρεία από τις τρεις συνυποψήφιες στον διαγωνισμό

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του Αντώνη Σαμαρά έχει δοθεί προφορική εντολή στους πάντες να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ, «μέχρι νεωτέρας». Ούτε για λάμπες, που επιμένουν, οι άτιμες, να καίγονται. Ο νέος υπουργός σκοπεύει να μειώσει τα 6 εκατ. ευρώ γαι την τελετή εγκαινίων του Μουσείου Ακρόπολης για να εξοικονομήσει τα 3 εκατ. που χρωστά στις Εφορείες

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν «παγώσει» οι δράσεις 50 Εφορειών Αρχαίων, Βυζαντινών και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Το ΥΠΠΟ τούς χρωστάει ήδη περί τα 3 εκατ. ευρώ για δράσεις του 2008 και σε πολλές περιπτώσεις και του 2007.

Κάθε χρόνο τέτοιον καιρό είθισται να εγκρίνεται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το νέο Πρόγραμμα Δράσης των Εφορειών ώστε να αρχίσει η εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων. Η διαδικασία για την υποβολή προτάσεων από την πλευρά των Εφορειών ξεκινάει τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Ακολουθεί συζήτηση με τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες, που γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατότητες του υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουν στον περιορισμό των δαπανών.

Αντί του διαλόγου αυτού τον περασμένο Δεκέμβριο οι προϊστάμενοι των Εφορειών έλαβαν επιστολή από τον γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟ Θ. Δραβίλλα, που τους συνιστούσε να προβούν σε δραστικές περικοπές των δράσεων και των συνακόλουθων εξόδων τους. Οι έφοροι και διευθυντές των κρατικών μουσείων, όμως, ο ένας μετά τον άλλο αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις με το αιτιολογικό πως έχουν προγραμματίσει μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Ετσι, ήρθε η νέα χρονιά και δεν διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα δράσης για το 2009 προκειμένου να προωθηθεί προς έγκριση στο ΚΑΣ. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται να ξοδέψει κανείς ούτε ένα ευρώ.

Από την έρευνα που κάναμε, το ΥΠΠΟ χρωστάει στα μεγάλα μουσεία -κι αυτά με τη σειρά τους σε ιδιώτες- κατά μέσον όρο 150.000-250.000 ευρώ. Κι αυτά μόνον από έργα των δύο τελευταίων χρόνων. Γιατί το Μουσείο, για παράδειγμα, του Κεραμεικού χρωστάει από το 2004 την αρχιτεκτονική μελέτη της επανέκθεσής του. Το χρέος σε μικρότερα μουσεία κυμαίνεται από 30.000 ώς 50.000 ευρώ και σε Εφορείες από 10.000 ώς 30.000 ευρώ. Ολα μαζί υπολογίζονται στα 3 εκατ. ευρώ.

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ σκοπεύει να τα βρει μειώνοντας στο μισό το κόστος προβολής των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης (6 εκατ. ευρώ). Τη βοηθάει το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί νικήτρια εταιρεία από τις τρεις συνυποψήφιες του σχετικού διαγωνισμού. (Δεν έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές τους, ενώ έχει ολοκληρωθεί το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή το άνοιγμα των φακέλων με τις προτάσεις για την προβολή της τελετής των εγκαινίων.).

Και να 'ταν μόνον αυτά που οφείλει το ΥΠΠΟ, καλά θα ήταν. Εδώ και δύο χρόνια πληρώνουν από την τσέπη τους οι υπάλληλοι τα οδοιπορικά για αυτοψίες ανά την επικράτεια. Μόνο σε αρχαιολόγους οφείλονται 1.200.000 ευρώ. Ανάλογα ποσά περιμένουν να πάρουν μηχανικοί, συντηρητές και εργατοτεχνίτες.

Τις τελευταίες μέρες, και συγκεκριμένα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αντώνη Σαμαρά, έχει δοθεί προφορική εντολή στους πάντες να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ «μέχρι νεωτέρας». «Ναι, αλλά στο δικό μας μουσείο καίγονται 50 λάμπες την εβδομάδα. Αν δεν τις αντικαταστήσουμε, θα πρέπει να κλείσουμε. Δεν μπορεί να δει κανείς τίποτα», έλεγε προϊστάμενος μεγάλου μουσείου, εκφράζοντας την εύλογη απορία του γι' αυτή την εντολή.*

Πηγή: Ελευθεροτυπία 20/1/2009

Μήπως πρέπει να κατηγορηθεί ο Αντώνης Σαμαράς γιατί δεν σπαταλούσε τα χρήματα του Ελληνικού λαού στο Υπουργείο Πολιτισμού;

Λέμε μήπως χρησιμοποιηθεί και αυτό εναντίον του.

Τόσα έχουμε διαβάσει τελευταία.

Αν κάνανε και οι υπόλοιποι Υπουργοί οικονομία στα Υπουργεία τους, ίσως να ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση η Χώρα μας σήμερα.

Αύριο ψηφίζουμε τον δικό μας Αντώνη


Αύριο Κυριακή να πάμε όλοι να ψηφίσουμε για Αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κόσμος στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, όμως δεν φτάνει η συμπάθεια.

Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή.

Όλα δείχνουν πάντως πως ο Αντώνης Σαμαράς θα εκλεγεί από αύριο κιόλας.

Να μην δίνετε βάση σε περίεργες φήμες που κυκλοφορούν, τίποτα δεν έχει αλλάξει, ο Αντώνης προηγείται σταθερά. Η πίεση από τους μηχανισμούς μπορεί να ενταθεί στις επόμενες ώρες.

Να θυμάστε ότι η ψήφος σας έχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτή των μηχανισμών και των συμφερόντων.

Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε έχει δείξει στην πράξη ότι αγαπάει την Χαλκιδική. Να θυμήσουμε την έγκριση της επέκτασης του Μουσείου Πολυγύρου, τα έργα συντήρησης στον Βυζαντινό Πύργο της Κρούνας στην Ιερισσό και διάθεση 2.800.000€ για τον περιβάλλοντα χώρο των Αρχαίων Σταγείρων και το Αριστοτέλειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εκλέξει τον Ηγέτη που της αξίζει.

Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς

Περίεργο φυλλάδιο κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη


"Φυλλάδιο της Ντόρας αλλά ανυπόγραφο κυκλοφορεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρώτη του σελίδα... όλα καλά. Κυριακή 29.11 ψηφίζουμε όλοι, γράφει και έχει τις φωτογραφίες των τριών υποψηφίων....

Και στην τελευταία σελίδα... πάλι όλα καλά, έχει όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού.
Στις δύο μεσαίες σελίδες όμως έχει ειδησούλες και σχόλια, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη Ντόρα. Ασφαλώς είναι δικαίωμά τους να διαφημίζουν την κ. Μπακογιάννη.
Ας το κάνουν όμως καθαρά και ευθέως. Όχι με παραπλανητικές ειδήσεις".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: troktiko

Τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Χαλκιδικής για εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. στις 29/11/2009


Εκλογικά τμήματα Νομού Χαλκιδικής


ΔΗΜΟΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

ΚΕΠ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΝΙΚΗΤΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΑΡΝΑΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΤΟΡΩΝΗΣ

ΣΥΚΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

ΟΡΜΥΛΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

ΚΕΠ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΠΗ


ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι σκιτσογράφοι για τις εκλογές στη ΝΔ



κλικ στις γελοιογραφίες για μεγέθυνση

Πηγή: AntiNews

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται «ανάσες»


Την πνίγουν η ατμοσφαιρική ρύπανση, το μποτιλιάρισμα, η ανυπαρξία πάρκινγκ

Πόλη μολυσμένη, βρώμικη, με μόνιμο μποτιλιάρισμα, άνευ χώρων στάθμευσης. Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν δύο νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη συμπρωτεύουσα. Σε έρευνα ειδικής ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ επιβεβαιώθηκαν όλα τα δυσμενή στοιχεία που παρουσιάζουν οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν κάθε εργάσιμη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει συνεχείς υπερβάσεις των ανώτερων επιτρεπόμενων ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι οποίες εντοπίζονται τόσο στη δυτική πλευρά της πόληςπου γειτνιάζει με τη βιομηχανική περιοχή- όσο και στο κέντρο.

Μάλιστα το ΤΕΕ επισημαίνει ότι οι διαστάσεις του προβλήματος θα γίνουν ακόμη πιο εμφανείς με τη νέα χρονιά, καθώς το όριο του «κόκκινου», όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα μειωθεί στα 20mg/m3. Επίσης η μελέτη έδειξε και «εισαγωγή» ρύπων από όμορες περιοχές και χώρες, αλλά και «εισβολή» σκόνης από τη Σαχάρα!

Στο μεταξύ, η εξαμηνιαία έρευνα «R- Ρoint» της εταιρείας δημοσκοπήσεων Τothe- point παρουσιάζει το κυκλοφοριακό και την έλλειψη χώρων στάθμευσης ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της πόλης, με ποσοστά 26,9% και 23,3% αντίστοιχα. Τρίτο κατά σειρά πρόβλημα εμφανίζεται να είναι η καθαριότητα (21,8%), ενώ έπονται η εγκληματικότητα και η πλημμελής αστυνόμευση.

Στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 10,3%, κατατάσσεται το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών. Η κυριαρχία του ΙΧ στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων αντανακλάται και στην ιεράρχηση που έκαναν για τα πλέον απαραίτητα δημόσια έργα: Εξωτερική περιφερειακή, χώροι στάθμευσης στο κέντρο, μετρό.

Πηγή: Το Βήμα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Σωτήρης Πέτρουλας


Φόρος τιμής από Τα Ανήλια στον Σωτήρη Πέτρουλα
που έπεσε νεκρός για την Δημοκρατική νομιμότητα στα Ιουλιανά του 1965.

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στους Νεοδημοκράτες

κλικ στην επιστολή για μεγέθυνση

Οι νεοδημοκράτες επιλέγουν Σαμαρά


Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι «γαλάζιες» κάλπες όλα τα μηνύματα που έρχονται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός φαίνεται να έχει κερδίσει τη βάση της «γαλάζιας» παράταξης, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Σαμαράς σαρώνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο μεστός πολιτικός λόγος του, η πρόθεσή του να αποκαταστήσει την τιμή των νεοδημοκρατών και να δημιουργήσει και πάλι ένα κόμμα που θα έχει ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση της βάσης, «μίλησαν» στην καρδιά των πικραμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας τις βάσεις για την εκλογή του στην προεδρία της παράταξης.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ακόμη ένας σοβαρός λόγος έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του πρώην υπουργού Πολιτισμού. Το γεγονός πως οι νεοδημοκράτες επιθυμούν να ηγηθεί της παράταξης ένας πολιτικός που δεν προέρχεται από τζάκια και δεν πορεύεται «προστατευόμενος» από μεγάλα συμφέροντα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα τόσο στη Νέα Δημοκρατίας όσο και στη χώρα.

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται από την πλειονότητα των νεοδημοκρατών, για έναν πολιτικό με «καθαρό» λόγο, που δεν έκρυψε σε κανένα σημείο της πολιτικής του καριέρας τις απόψεις και τις θέσεις, όποιο και αν ήταν το πολιτικό κόστος.

Επίσης, αυτό που λέγεται και που έδωσε πολλούς πόντους στον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι μιλάει για Ελλάδα και για πατρίδα.

«Μετά από πολλά χρόνια ένα νεοδημοκράτης πολιτικός δίνει έμφαση στις ιδέες που αποτέλεσαν την ιδεολογική βάση της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της παράταξης.

Εκτός, όμως, της δυναμικής που έχει αποκτήσει ο Μεσσήνιος πολιτικός στην περιφέρεια, η χθεσινή πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα, κατέδειξε ότι και οι νεοδημοκράτες των μεγάλων αστικών κέντρων είναι στο πλευρό του.

Χιλιάδες οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας κατέκλεισαν κάθε γωνιά του Ζαππείου δίνοντας το σύνθημα της νίκης και της επικράτησης στις εκλογές της Κυριακής.

Μάλιστα, κύκλοι της παράταξης, αλλά και ανεξάρτητοι πολιτικοί σχολιαστές, έκαναν λόγο για μια συγκέντρωση που είχαν πολλά χρόνια να δουν.

Επιβάλλεται μαζική προσέλευση

Ένα από τα βασικά ζητούμενα της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου είναι η μαζική προσέλευση των νεοδημοκρατών.

Όπως επισημαίνεται από το σύνολο των «γαλάζιων» στελεχών πέρα από την εκλογή προέδρου το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι ο αριθμός των νεοδημοκρατών που θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή.

Επιβάλλεται, όπως λένε, να υπάρξει μεγάλη προσέλευση, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η παράταξη να κινηθεί την επόμενη ημέρα ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

«Αν πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες η ΝΔ και ο νέος αρχηγός θα αποκτήσουν νέα ώθηση και θα μπορέσουν να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράταξη κάνει μια νέα δυναμική αρχή, μετά την συντριβή στις εθνικές εκλογές», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, αυτό που λέγεται είναι ότι αν πάει μισό εκατομμύριο και πλέον να ψηφίσει ο νέος αρχηγός της παράταξης, όποιος αυτός και αν είναι, θα μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του χωρίς κλυδωνισμούς και αμφισβητήσεις, καθώς θα έχει στο πλευρό του ισχυρή εντολή από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά η βάση θα πρέπει να δώσει δυναμικό παρόν προκειμένου να δώσει ώθηση στον νέο αρχηγό για να φέρει και πάλι στην εξουσία την Νέα Δημοκρατία.

Ψηφοφορία από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, έκανε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου, εκλέγουμε νέο πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογή όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη κατά την ημέρα των εκλογών. Κάνουμε, έτσι, ένα εξαιρετικά σημαντικό, πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα.

Ένα βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που δυναμώνει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία. Ένα βήμα Δημοκρατίας, που ενισχύει την αμφίδρομη επικοινωνία του Κόμματός μας με την Κοινωνία. Ένα άλμα, που υπηρετεί κοινούς στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική. Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Με τη συμμετοχή μας κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή. Με τη συμμετοχή μας συμβάλλουμε στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Παρόλο που είναι γνωστές, θέλω να επαναλάβω και σήμερα ορισμένες βασικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές:

1ον: Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωΐ και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εάν υπάρξουν εκλογικά τμήματα στα οποία θα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, η ψηφοφορία παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

2ον: Μπορούν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου όλοι όσοι είναι μέλη επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο συμπλήρωση της σχετικής αίτησης με την επίδειξη Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και καταβολή της συνδρομής των δύο (2) ευρώ.

3ον: Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το Δήμο στον οποίο ψηφίζουν κατά τις εθνικές εκλογές, αλλά και ανεξάρτητα από την περιοχή της Τοπικής Οργάνωσης στην οποία είναι (εάν είναι) εγγεγραμμένοι.

4ον: Εάν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, θα γίνει το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τα ΚΕΠ της Χώρας, τους Φορείς αυτών, αλλά και όσοι άλλοι συνέτρεξαν και συντρέχουν για να έλθει σε πέρας αυτό το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, της εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη λαϊκή βάση.

Για μια ακόμη φορά, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θέλω να επαναλάβω τη σημασία της συμμετοχής.

Την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι παρόντες. Αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία. Και, βέβαια, δεν εκλέγουμε μόνο τον επόμενο πρόεδρο του Κόμματός μας. Επιλέγουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Χώρας. Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των μελών και όλων εκείνων που θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης και δημοκρατικής Παράταξής μας. Και από την επομένη της εκλογής του νέου Προέδρου, με όλες μας τις δυνάμεις αφοσιωνόμαστε πλήρως στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μας ανέθεσε ο Ελληνικός Λαός.»

«Η βάση διέλυσε τους μηχανισμούς»

«Έχει γίνει μια αληθινή Δημοκρατική Επανάσταση. Για πρώτη φορά σε μεγάλο κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της.

Δεν μπόρεσαν οι μηχανισμοί να επιβάλουν στη βάση να σιωπήσει. Η βάση διέλυσε τους μηχανισμούς...», τόνισε στην κεντρική του ομιλία στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ευχαριστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την στήριξη που του παρείχε, πρόσθεσε: «Πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και οι επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη.

Τότε απαντήσαμε και πάλι με μήνυμα Ενότητας, κι αυτή η αρχική αγωνία για την Ενότητα έγινε πολύ γρήγορα βεβαιότητα για Ενότητα. Γιατί εσείς είστε οι εγγυητές της Ενότητας και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την εντολή σας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εποχή που δεν μπορούσε ο νεοδημοκράτης να μιλήσει για τις ιδέες του και τα ιδανικά του τελείωσε.

«Δεν θα κρύβουμε πια τις ιδέες μας. Υψώνουμε την Ελπίδα του αύριο, με σημαία την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ντρεπόμαστε πια για όσα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και είμαστε υπερήφανοι για την ιδεολογική ταυτότητα που μας χάρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για Ελευθερία, για Πατρίδα, για Δικαιοσύνη, για Ισονομία, ια Ανταγωνιστικότητα, για Ανάπτυξη, για Διάχυση ευκαιριών σε όλους
και Ευημερία για όλους», τόνισε

Κάποιοι μας απάντησαν, συμπλήρωσε, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τις ιδέες μας, γιατί... «περιχαρακώνουμε», λένε, το κόμμα μας και διώχνουμε από κοντά μας τους γνωστούς «ταλαντευόμενους» ή και απογοητευμένους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

«Δεν έχουν καταλάβει ότι, με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα...

Γι’ αυτό και τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη την πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: TragasNet

Ο Αντώνης στο Ζάππειο





Η Αθήνα έδειξε Αντώνη

Με τις συγκεντρώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και της Ντόρας Μπακογιάννη στην Πλατεία Κοτζιά, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ. Η συγκέντρωση του Σαμαρά ήταν σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη της Ντόρας.

Σημεία από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, Δίνουμε μήνυμα Ελπίδας. Ελπίδας για το Κόμμα. Ελπίδας για την Παράταξη. Ελπίδας για την Ελλάδα. Ευχαριστώ το λαό της Νέας Δημοκρατίας που το αγκάλιασε. Έχει γίνει μια αληθινή Δημοκρατική Επανάσταση

Για πρώτη φορά σε μεγάλο κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της.

Δεν μπόρεσαν οι μηχανισμοί να επιβάλουν στη βάση να σιωπήσει.

Η βάση διέλυσε τους μηχανισμούς…

Κι έτσι το μήνυμα Ελπίδας και Νίκης

Έγινε μήνυμα Δημοκρατίας.

Και Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτήν την εξέλιξη.

Όμως, πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και οι επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη». Τότε απαντήσαμε και πάλι με μήνυμα Ενότητας

Κι αυτή η αρχική αγωνία για την Ενότητα έγινε πολύ γρήγορα βεβαιότητα για Ενότητα

Γιατί εσείς είστε οι εγγυητές της Ενότητας!

Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την εντολή σας

Κι ύστερα από τη Θεσσαλονίκη, μόλις προχθές στο βράδυ, σας μίλησα για Απελευθέρωση. Απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που κρατούσαν τις ιδέες μας σιωπηλές απελευθέρωση από πλέγματα του παρελθόντος που μας κρατούσαν μακριά από τα ιδανικά μας.

Η εποχή αυτή τελείωσε. Δεν θα κρύβουμε πια τις ιδέες μας. Υψώνουμε την Ελπίδα του αύριο. Με σημαία την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας

Δεν θα ντρεπόμαστε πια για όσα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι: Και είμαστε υπερήφανοι για την ιδεολογική ταυτότητα που μας χάρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Για Ελευθερία, για Πατρίδα Για Δικαιοσύνη, για Ισονομία Για Ανταγωνιστικότητα, για Ανάπτυξη, Για Διάχυση ευκαιριών σε όλους και Ευημερία για όλους

Δεν θα διστάζουμε να δείχνουμε την υπερηφάνειά μας για τις Αξίες της παράταξής μας, αλλά και για τις ασφαλείς ιστορικές επιλογές.που έδωσε στην Ελλάδα η Ιδρυτική Διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Κάποιοι μας απάντησαν ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τις ιδέες μας, γιατί… «περιχαρακώνουμε», λένε, το κόμμα μας! Και διώχνουμε από κοντά μας τους γνωστούς «ταλαντευόμενους» ή και απογοητευμένους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων Δεν έχουν καταλάβει ότι, με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα…

Γι’ αυτό και τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη την ΠΟΛΥ Μεγάλη Νέα Δημοκρατία! Τη μεγάλη, την ΠΟΛΥ Μεγάλη Κεντροδεξιά!

Αλλά τη φτιάχνουμε προβάλλοντας τις ιδέες μας, οχι κρύβοντάς τις. Τη φτιάχνουμε με το Λόγο. Όχι με τη σιωπή μας

Τη φτιάχνουμε πείθοντας, όχι κολακεύοντας όσους θέλουμε να προσελκύσουμε

Τη φτιάχνουμε αντικρούοντας τις απόψεις άλλων κομμάτων, όχι προσπαθώντας να μιμηθούμε τις θέσεις τους.

Θέλουμε να επεκτείνουμε την επιρροή μας παντού, αμφίπλευρα, Και στο χώρο της Κεντροαριστεράς! Αλλά δεν προσπαθούμε να μετακινηθούμε στο χώρο της Κεντροαριστεράς, επειδή ορισμένοι θέλουν να πιστεύουν ότι το δικό μας Κόμμα είναι, δήθεν, «φθαρμένο προϊον».

Θα φτιάξουμε τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Κάνοντας ό,τι και τα άλλα Μεγάλα Κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης: Αναδεικνύοντας τις ιδέες μας, όχι προσχωρώντας στις θέσεις άλλων.

Θα φτιάξουμε τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Δείχνοντας το πρόσωπό μας, όχι φορώντας ξένες «μάσκες».

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί έχουμε προσφέρει πολλά σε αυτόν τον Τόπο Σεβόμαστε όλους και απαιτούμε το σεβασμό όλων

Οι ιδέες μας προσελκύουν τον κόσμο, δεν τον διώχνουν. Οι ιδέες μας κέρδισαν το «στοίχημα της Ιστορίας». Δεν κείτονται σε ερείπια…

«Περιχαράκωση», λοιπόν, δεν είναι να λέμε τις ιδέες μας. Περιχαράκωση είναι να τις κρύβουμε!

Νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες,

Θέλω να μου δώσετε από μεθαύριο το δικαίωμα να μιλάω εξ ονόματός σας και για λογαριασμό σας για τα ίδια πράγματα που μιλάνε καθημερινά όλοι οι ηγέτες της Κεντροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη Για να φτιάξουμε, μαζί, το μεγάλο Το ΠΟΛΥ Μεγάλο Κόμμα της Κεντροδεξιάς Ένα κόμμα ελευθέρων πολιτών, όχι φοβισμένων μελών. Ένα κόμμα υπεύθυνων πολιτών όχι προσωπικών μηχανισμών

Ένα κόμμα που, όπως και να σε λένε, ακόμα κι αν έχεις την πιο ταπεινή καταγωγή να μπορείς να σταδιοδρομήσεις μόνο με την αξία σου! Και να φτάσεις ως την κορυφή

Δέστε τους τρεις υποψηφίους για αρχηγούς

Αναμφίβολα όλοι έχουν τις αρετές τους.

Αλλά δεν μπορείτε να τους διαλέξετε όλους

– Ποιός λοιπόν, μπορεί να συνεχίσει τη δημοκρατική επανάσταση που άρχισε

– Ποιός μπορεί να αναμορφώσει και να δυναμώσει το κόμμα

– Ποιός μπορεί να ενώσει καλύτερα την παράταξη

– Ποιός μπορεί να σταματήσει επώδυνους συμβιβασμούς στα ανοικτά εθνικά ζητήματα

– Ποιός προσφέρει αληθινή «εναλλακτική λύση» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

– Ποιός μπορεί να δώσει Ελπίδα στην Ελλάδα

– Ποιός μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, όχι απλώς να διαχειριστεί ένα πολιτικό σύστημα που παραπαίει;


Σκεφτείτε, αποφασίστε, ψηφίστε.

Ψηφίστε ό,τι θέλετε…

Αλλά ψηφίστε!

Και πάρτε και φίλους και γνωστούς σας

Ξεπεράστε τη χαλαρότητα…

Ξεπεράστε τους δισταγμούς…

Πολύ σπάνια έχετε την ευκαιρία

Διαθέτοντας τόσο λίγα

Διαθέτοντας λίγη ώρα από την Κυριακή σας

Να αλλάξετε τόσα πολλά

Πολύ σπάνια θα σας δοθεί η ευκαιρία

Να στείλετε τόσο ισχυρό μήνυμα

σε τόσους πολλούς


Πολύ σπάνια θα σας δοθεί η ευκαιρία ως πολίτες να κάνετε τόσα πολλά


Σκεφτείτε, αποφασίστε, ψηφίστε.

Την Κυριακή ψηφίστε Ελπίδα.

Σαρώστε τους μηχανισμούς

Δώστε στη Νέα Δημοκρατία

Το δικαίωμα της Απελευθέρωσής της.

Και δώστε το από τον πρώτο γύρο.


Και από τη Δευτέρα το μήνυμά μας

Θα αφορά όλους τους Νεοδημοκράτες

Και θα το πάρουν όλοι οι Έλληνες


Δώστε δύναμη στο γαλάζιο ταξίδι της ελπίδας.

Η πορεία προς το λαό τελειώνει.

Αυτό το ατέλειωτο ποτάμι ας πλημμυρίσει τις κάλπες.

Για να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία Ελπίδα της Ελλάδας

Για να χτίσουμε, όλοι μαζί την Ελλάδα της Ελπίδας.

Πηγή: AntiNews

Γιάννης Κατέβας: Καλαματιανά