Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα στην Βασιλεύουσα - 29η Μαίου 1453


Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α Στην Κωνσταντινούπολη την Πόλιν των Πόλεων την Βασιλεύουσα και στον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

29η Μαϊου 1453 η Αλωση

Γράφει ο Ανδρέας Σταυρίδης, Ταξίαρχος (ε.α.)

1. Εισαγωγή Από την 29η Μαίου του 1453 , την αποφράδα εκείνη μέρα , πάνε 559 χρόνια που το… θλιβερό μήνυμα «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», διαδόθηκε από στόμα σε στόμα μεταξύ των λιγοστών εναπομεινάντων , αποκαμωμένων μαχητών και κατοίκων…

της πόλης των πόλεων, της Βασιλεύουσας. «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» Ένα γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά, μέχρι και τις μέρες μας, ολόκληρη την Ασία, την υστερομεσαιωνική και ανακύπτουσα από τον σκοταδισμό, τότε Ευρώπη, ιδιαίτερα όμως , σημάδεψε την πορεία του Ελληνικού έθνους και την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία μας. Στο αφιέρωμα , ξεδιπλώνεται το ανείπωτο δράμα της παρακμής της Βασιλεύουσας, εξαιτίας του διχασμού, θρησκευτικού και πολιτικοκοινωνικού, οι υστερόβουλες επιχειρήσεις του Πάπα, των Γενουατών, Λατίνων και των Σταυροφόρων, για συνδρομή, τάχα στην ενίσχυση της Πόλης,

Χάρις Αλεξίου - Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς

Η Λίστα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Σύνολο υποψηφίων βουλευτών: 412
Σύνολο υποψηφίων γυναικών: 139
Νέοι υποψήφιοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου: 43
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΔΗ.ΣΥ.: 14
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΛΑ.Ο.Σ: 3
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από Ανεξάρτητους Έλληνες: 5
Νέος υποψήφιος προερχόμενος από τη ΔΡΑΣΗ: 1

Οι υποψήφιοι που προστίθενται είναι πρόσωπα διακεκριμένα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους.
Δείτε την λίστα:

Επιστολή Δημαρά στη Λαγκάρντ: «Έχετε έλλειψη Παιδείας και ήθους»!

Αθήνα, 27 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣ
Κυρία Κριστίν Λαγκάρντ
Γενική Διευθύντρια IMF

Κυρία Λαγκάρντ

Με έκπληξη ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός ενημερώθηκε για τις δηλώσεις σας σχετικά με την χώρα μας.
Την ώρα πού η Κοινωνία μας αποσυντίθεται και οι Έλληνες αυτοκτονούν κυριολεκτικά, μπροστά στον τρόμο που δημιουργήσατε εσείς και οι συνεργάτες σας, τολμάτε με ανοίκειο ύφος και με εκφράσεις πού δείχνουν έλλειψη Παιδείας , αλλά και ήθους , να συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις για τις οποίες, βέβαια, την ευθύνη φέρουν Διεθνείς Οργανισμοί όπως και το ΔΝΤ που έχουν, προ πολλού, ξεφύγει της αποστολής τους και έχουν καταλήξει πιστά σκυλάκια στα παιχνίδια των αγορών.

Ντινόπουλος VS Κανέλλη

Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Ντόρα

Δακρύσαμε από τη συγκίνηση !!!

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου με 10 νεκρούς και δεκάδες εγκλωβισμένους στη βόρεια Ιταλία (βίντεο)


ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΧΟΡΟ» ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 10, ενώ σύμφωνα πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος, 09.00 τοπική) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μιλάνο και στη Μπολόνια.  Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της Μόντενα και 9 χλμ της Μιράντολα -όπου είχαν σημειωθεί ζημιές από το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας- (40 χλμ βόρεια της Μπολόνιας και 161 χλμ ανατολικά του Μιλάνου), ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης: Λήγει στις 31 Μαίου η προθεσμία για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις

Το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, από τη μια οι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Παραλήρημα Bild: ξεφορτωθείτε τα ευρώ ελληνικής κοπής!


Για να πουλήσουν κανένα φύλλο περισσότερο, γράφουν βλακείες.
Μπορείτε να βγάλετε την Ελληνική λέξη "Ευρώ" από τα χαρτονομίσματα σας; Όχι...
Για να τελειώνει το παραμύθι που χρησιμοποιούνε και οι πολιτικάντηδες, καμμία χώρα δεν βγαίνει από το Εθνικό της νόμισμα.-

Δεν παίζονται οι άνθρωποι


Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα! Με αυτά τα λόγια προσεγγίζει την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας και την υιοθέτηση νέου νομίσματος στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας Charles Blankart  η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ.

2η Ανθοκομική Έκθεση Ν.Μαρμαρά

Τη  2η  Ανθοκομική Έκθεση Ν. Μαρμαρά διοργανώνουν το  Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μαρμαρά σε συνεργασία με τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Βορείου Ελλάδας. 

Η 2η Ανθοκομική Έκθεση Ν. Μαρμαρά  θα διεξαχθεί από  1 μέχρι 3 Ιουνίου 2012, στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ καθημερινά.

H Γυναίκα της Πάτρας - Θεατρική παράσταση στον Πολύγυρο

Η «ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ» ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ , ΩΡΑ 21.00

H Γυναίκα της Πάτρας
του Γιώργου Χρονά
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου

με την Ελένη Κοκκίδου
Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν
Βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα

Η εξαιρετική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» που συγκλόνισε τους θεατές και ενθουσίασε τους κριτικούς με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου βγαίνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά.

Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος 29 Μαΐου 1453- ένα έντιμο τέλος

Μια σκόνη το μυαλό μου όταν αναλογίζομαι την μορφή σου.
Όταν σκέφτομαι τα βήματά σου, εκείνα τα σταθερά και συνάμα απελπισμένα καθώς τα φαντάζομαι μέσα στην δίνη του αναπόφευκτου του τέλους. Τα βήματά σου τα μετρημένα που καλά ήξερες πού σε οδηγούσαν...

Κλήθηκες να παραλάβεις μια χαμένη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία μόνο κατ'όνομα, ούτε βασίλειο δεν ήταν πια.
Πού να βασιλέψεις; Σ'αυτήν την πόλη με τα ρημαγμένα τείχη;
(στο τίποτε είν'το βασίλειό σου, στο πουθενά είναι ο θρόνος σου.)
Τι σκήπτρο κρατάς, τι στέμμα έχεις στην κεφαλή, τι χρώμα πορφυρό έχει ο μανδύας σου, πώς είσαι ενδεδυμένος Βασιλέα;