Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε «ορφανός» πλανήτης

Ευρωπαίοι και καναδοί αστρονόμοι εντόπισαν έναν ασυνήθιστο εξωπλανήτη που δεν βρίσκεται σε τροχιά γύρω από κάποιο μητρικό άστρο, αλλά περιπλανιέται μόνος του στο διάστημα.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο «άστεγος» πλανήτης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 ετών φωτός από τη Γη και εκτιμάται ότι έχει μεγάλη μάζα σχεδόν πενταπλάσια του Δία, είναι ο πρώτος του είδους του που ανακαλύπτεται.

Οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή και του Τηλεσκοπίου Καναδά-Γαλλίας-Χαβάης στη Χαβάη, με επικεφαλής τον Φιλίπ Ντελόρμ του Ινστιτούτου Πλανητολογίας του γαλλικού πανεπιστημίου «Ζοζέφ Φουριέ» της Γκρενόμπλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής "Astronomy & Astrophysics" και τόνισαν, ότι περαιτέρω μελέτες θα επιβεβαιώσουν πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι όντως πρόκειται για πλανήτη χωρίς άστρο.

Γιαννακάκη: Προστατεύστε τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ρουπακιώτη, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακάκη:

Η πυραμίδα του... Ελληνικού!

Tο Kεφαλάρι Αργολίδας, κοντά στην πόλη του Άργους, είναι μια όμορφη περιοχή με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά (για ορισμένους τουλάχιστον μήνες του χρόνου) που πηγάζουν κάτω από τα θεμέλια της Παναγιάς της Kεφαλαριώτισσας (εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής). Πίσω από την εκκλησία βρίσκονται τα «Iστορικά Σπήλια» (καταφύγια των ηρώων του 1821).

Στην ευρύτερη περιοχή του Κεφαλαρίου, κοντά στο χωριό Ελληνικό και στο δρόμο που συνέδεε στην αρχαιότητα το Άργος με την Τεγέα Αρκαδίας, είναι χτισμένο ένα σπάνιο μνημείο, η πυραμίδα του Ελληνικού.

Για τη χρονολογία κατασκευής και τον προορισμό του πυραμιδοειδούςαυτού κτίσματος έχουν διατυπωθεί πολλές και αντιφατικές απόψεις.

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε χθες η Διεύθυνση του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημα την πληρωμή των 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ισάξιες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας. Αμοιβές δίκαιες βάση του Συντάγματος της Χώρας μας, που αναφέρει ρητά την ισονομία των εργαζομένων. Αμοιβές δίκαιες ηθικά, μιας και κανείς εργαζόμενος στο Μετρό δεν μπορεί να δεχτεί, ένας μικρός αριθμός εργαζομένων να αμείβεται με τις μισές αποδοχές και να παράγει την ίδια εργασία. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να δεχτεί να γίνει μάρτυρας και συνένοχος της κοινωνικής και εργασιακής εξαθλίωσης των συναδέλφων του.

Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας (Βίντεο)

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΜΑΤ ΣΤΗ ΔΕΘ

 Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 3η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων. Εργαζόμενοι στους δήμους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα τον γερμανό πρόξενο και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χ.Γ. Φούχτελ που συμμετέχει στην συνέλευση.

Οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και αυγά, γιούχαραν και προπηλάκισαν μέλη της γερμανική αντιπροσωπείας καθώς μήλον της έριδος είναι η παρουσία του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. 

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης κατά του ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ/ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».

Με αυτή τη δήλωση, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχολίασε το θέμα που έθεσε με γραπτή ερώτηση, που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Κρίτων Αρσένης, ο οποίος υποστήριξε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων,

Στην αντεπίθεση περνούν Βουδούρης - Μουτσινάς και ζητούν έκακτο συνέδριο!

ΑΣΚΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Στην αντεπίθεση πέρασαν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Οδ.Βουδούρης και Π.Μουτσινάς, και ασκούν σφοδρή κριτική στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που αφορούσε τη διαφοροποίηση τους στις ψηφοφορίες για το πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό.

Οι δύο βουλευτές, σε επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η στάση τους υπαγορεύτηκε από «την αγωνία τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει των οποίων οι πολίτες τους εξουσιοδότησαν, ως κόμμα και ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους».

«Stop» στις έρευνες για πετρέλαιο, λέει ο Κρ.Αρσένης!

Υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δελφίνια και τις φάλαινες

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα της καθημερινότητας (ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, ελλείμματα που δεν κλείνουν με τίποτα, σκληρά μέτρα που ωθούν τους Έλληνες σε βίαιη φτωχοποίηση), ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι -όπως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης- οι οποίοι προτάσσουν κάποια άλλα «μεγάλα» ζητήματα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Αρσένης υποστηρίζει ότι «οι σεισμικές έρευνες με σόναρ οι οποίες θα διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για ένα τρίμηνο, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές. Αλλωστε τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας που έχουν ληφθεί αποκλίνουν από οριζόμενα στην οδηγία 92/43 και στο πρωτόκολλο ACCOBAMS».