Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γαία: Η ηλεκτρονική πύλη-οδηγός για αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Παρουσιάστηκε το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο-Στον αέρα έως το τέλος 2015

Πόσο πιθανό είναι το σπίτι σας ή το οικόπεδό σας να γειτνιάζει με ένα μνημείο και να μην το γνωρίζετε; Ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να επισκεφθείτε έναν αρχαιολογικό χώρο; Πώς προχωρά η διαδικασία μίας απαλλοτρίωσης που σας αφορά;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, κι όχι μόνο, θα δίνει η «Γαία», η ηλεκτρονική πύλη του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, που ώς το τέλος του 2015 θα βγει στον διαδικτυακό αέρα και το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα παρέχει στους χρήστες -ιδιώτες και δημόσιους φορείς- πρόσβαση σε στοιχεία, φωτογραφίες, αποφάσεις, για 25.000 μνημεία,

Η έκλειψη Ηλίου στην Ελλάδα: Σκοτείνιασε η πλατεία Συντάγματος

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η σημερινή ηλιακή έκλειψη ήταν ένα από τα τρία σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα των ημερών και τράβηξε την προσοχή στους κατοίκους όλου του κόσμου.

Οι ελληνες, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους, καθώς επίσης πολλούς Αφρικανούς και Ασιάτες, έχουν την ευκαιρία σήμερα το πρωί να παρακολουθήσουν με ειδικά γυαλιά και φακούς την μερική έκλειψη ηλίου.

Μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό θέαμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Αποφυλακίστηκαν οι Μιχαλολιάκος και Λαγός λόγω παρέλευσης του 18μηνου

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, λόγω λήξης της 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Ιωάννα Μάνδρου

Αποφυλακίστηκαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, λόγω λήξης της 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Στα μνημόσυνα δε βγάζεις δεκάρικους, ούτε καυχιέσαι…

Παναγιώτης Μαυροειδής

Αυτή η αντιπαράθεση στη Βουλή για το ποιος «δίνει» περισσότερα στους φτωχούς είναι θλιβερή.

Ο πληθωρισμός των λέξεων, κινδυνεύει να κρύψει τα ουσιώδη νοήματά τους.

Αν ο φτωχός δίνει στο φτωχό, κόβοντας τη μπουκιά στα τέσσερα και δίνοντας το παλιό ρούχο,  αυτό το λένε αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Αν ο άρχοντας  το πρωί τραμπουκίζει και κλέβει  το βαστάζο και το απόγευμα δίνει ένα κομμάτι ψωμί στη γυναίκα του δεύτερου, αυτό το λένε πρόκληση.