Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

• Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Βόμβα από Πεπόνη: Στη Βουλή τυχόν ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου


Πω πω πω πω πω πω όνειρο ζω μη με ξυπνάτε! ...

Να διαβιβαστεί η δικογραφία για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητεί ο εισαγγελέας


Βασιλική Κόκκαλη

Τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης, ζήτησε με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ. Τέντες διαβίβασε ήδη την δικογραφία της υπόθεσης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή αρμόδιο για οικονομικά θέματα, ο οποίος και τη μελετά.

«Με έδειρε αστυνομικός της φρουράς του γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου»

Μπα; δέρνουν τον κόσμο γιατί κάνει κριτική για τη φρουρά του βουλευτή της Ν.Δ.; 
Δεν τον μαζεύετε τον βουλευτή σας, κύριοι της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας;

Τον ξυλοκόπησε αστυνομικός της συνοδείας του γραμματέα της Ν.Δ., βουλευτή Αντρέα Λυκουρέντζου. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει ένας συνταξιούχος αστυνομικός από την Κρήτη.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», ο συνταξιούχος αστυνομικός ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντρέα Λυκουρέντζου στo Ηράκλειο, ενώ βρισκόταν στο χώρο ενός ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση μιλούσε στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του σχολιάζοντας επικριτικά την πολυπληθή παρουσία αστυνομικών. Τότε όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δέχθηκε την επίθεση του συγκεκριμένου ατόμου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου  2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρώην Βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός, έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30 από ανακοπή της καρδιάς ενώ βρισκόταν στην οικία του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00 δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα εκατομμύρια, τα όπλα και στο βάθος παραίτηση

Γράφει η Romfea.gr

Σάλο σε εκκλησιαστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε στο twitter, έγκριτου και γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος μιλούσε για τη σύλληψη ιεράρχη με όπλα και 35 (!) εκατομμύρια ευρώ στις αποσκευές του.

Ο γνωστός, τηλεοπτικός, δημοσιογράφος που εργάζεται σε έγκυρο μέσο μαζικής ενημέρωσης ανέφερε (τα στοιχεία του και οι αναρτήσεις του είναι στη διάθεση της Romfea.gr) πως στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, έγινε έρευνα από άνδρες της τροχαίας εθνικής οδού που πραγματοποιούσαν δειγματοληπτικά "μπλόκα".

Στον έλεγχο του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εντόπισαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες και δύο όπλα στο κάθισμα του οχήματος!

Ιδού η απόδειξη της ξεφτίλας ορισμένων βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Μακεδονίας

Τα πράγματα είναι απλά: Υπήρχαν δύο περιφερειακά Υπουργεία, τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέτρεψε αμέσως μόλις εκλέχθηκε σε Γενικές Γραμματείες. Είχε τα -σεβαστά- επιχειρήματά του. Πριν από δέκα μέρες, καταργήθηκαν και οι Γραμματείες.

Κοιτάξτε πώς λειτουργεί το "πολιτικό σύστημα":

Αν καταργούσε τις Γ.Γ. ή τα Υπουργεία η Ν.Δ., οι πασόκοι θα ούρλιαζαν ότι "αποδυναμώνεται ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της περιφέρειας". Τώρα που τα κατήργησε το ΠΑΣΟΚ, επειδή "ανήκουν" στο κόμμα, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και αυθυποβάλλονται ότι έπρεπε να καταργηθούν. Για λόγους οικονομίας ας πούμε. Η απάντηση σε αυτό είναι "και γιατί να μη συγχωνευθεί και το Υπουργείο Ανάπτυξης με το Οικονομικών";

Ρόδος: Το 'πε και το 'κανε - Προσπάθησε να βάλει φωτιά στο τουρκικό προξενείο!

Τοιχοκόλλησε ένα απειλητικό σημείωμα και λίγες ώρες αργότερα έκανε πράξη τις απειλές του - Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το πρόσωπό του...

H αστυνομία του νησιού, προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη, που τα ξημερώματα πέταξε ένα δοχείο με βενζίνη στην αυλή κτιρίου, όπου στεγάζεται το προξενείο της Τουρκίας. Νωρίτερα, ο άγνωστος είχε τοιχοκολλήσει απειλητικό σημείωμα στην εξώπορτα του κτιρίου.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, καθώς το φλεγόμενο δοχείο απομακρύνθηκε από τον αστυνομικό που φρουρεί το προξενείο, ο οποίος μάλιστα στην προσπάθεια του αυτή, τραυματίστηκε ελαφρά.

Τουρκία: "Ενοικιάζεται η Ακρόπολη"!

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την προσπάθεια του υπουργείου Πολιτισμού να "προσελκύσει" διεθνείς παραγωγές

Μάκης Πολλάτος

Πρώτο θέμα είναι στην Τουρκία η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να θεσπίσει τιμολόγιο για τους κινηματογραφικούς παραγωγούς που θέλουν να γυρίσουν ταινίες στην Ακρόπολη.

Με τίτλους όπως, "δική σου η Ακρόπολη έναντι 1600 ευρώ", "ακόμα και η Ακρόπολη προς ενοικίαση", ή "η Ακρόπολη προς ενοικίαση έναντι 2000 δολ ημερησίως", οι τουρκικές εφημερίδες αναπαράγουν την είδηση ότι το υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε το τιμολόγιο για την φωτογράφηση ή και την κινηματογράφηση μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους.  

Έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή για μονή του Αγίου Όρους με εισόδημα 1,7 εκατ. ευρώ

Καθαρό φορολογητέο εισόδημα ύψους 1.794.748,07 ευρώ έχει δηλώσει για το 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί αν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της μονής Φιλοθέου και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.  

Ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων. 

Δελτίο Τύπου του Κώστα Μπογδάνου


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Διεύθυνση: Παλαιό Δικαστικό μέγαρο- ισόγειο
Πολύγυρος Τ.Κ 63100
Τηλέφωνο: 23710 21935
Fax: 23710 21936

Πολύγυρος 20 /01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής Πολυγύρου στην είσπραξη των Δημοτικών φόρων”.

Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαν οι συνδημότες μας τα αυξημένα Δημοτικά τέλη και φόρους στους νέους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ιδιαίτερα στο Δημοτικό φόρο για τους “ηλεκτροδοτούμενους χώρους” είδαν αυξήσεις που δεν περίμεναν.

Πίστα για πατινάζ η λίμνη Καστοριάς

Σπάνιο το φαινόμενο του ολικού παγετού στην επιφάνεια της λίμνης στην Καστοριά. Την ευκαιρία δεν έχασαν οι κάτοικοι της ακριτικής πόλης που βγήκαν για βόλτα και αναμνηστικές φωτογραφίες

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΣΤΑ Ο ΠΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ

Η λίμνη είχε να παγώσει περισσότερα από οκτώ χρόνια

Ενα εντυπωσιακό θέαμα έχουν δημιουργήσει οι πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ακριτική Καστοριά, όπου εδώ και μέρες ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει στους -15oC, ολόκληρη η λίμνη Ορεστιάδα πάγωσε θυμίζοντας πίστα πατινάζ. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ο πάγος που έχει σχηματιστεί στην επιφάνειά της αγγίζει σε ύψος τα... 20 εκατοστά.

Όχι άλλο χτύπημα στην Αρναία!!


O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Κύριε Παπουτσή, Σε μια περιοχή που κοσμείται από το Δάσος του Χολωμόντα και κινδυνέυει από πυρκαγιά ανα πάσα στιγμή, σε μια περιοχή που εδρευει ένα απο τα μεγαλύτερα (σε επιφάνεια ευθύνης) Δασαρχεία της Ελλάδας, σε μια περιοχή που ο κοντυνότερος πυροσβέστης θα απέχει 50 λεπτά από τη φωτιά , σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως Ιστορικός Τόπος , με αρχιτεκτονικά στολίδια , σε μια περιοχή που προσπαθεί να διατηρήσει τις ελάχιστες υπηρεσίες για τους πολίτες της, σε μια περιοχή που επλήγη από τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις και μαραζώνει οικονομικά ,

Μπρος-πίσω Βορίδη για τα φορτηγά

Για ζημιά στην εθνική οικονομία κάνουν λόγο οι αυτοκινητιστές

Τι προβλέπουν οι νέες τροπολογίες που έφερε στη Βουλή

Αχιλλέας Χεκίμογλου

Νέα τροπολογία, που εισάγει την έννοια της αμοιβαιότητας στο άνοιγμα της αγοράς των οδικών, εμπορευματικών μεταφορών έφερε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την Τρόικα, χωρίς να απωλέσει την υποστήριξη της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου.

Η νέα τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βορίδης προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των ενστάσεων της Τρόικας για τις ρυθμίσεις που «κλείνουν» την αγορά για τις τρίτες χώρες και της ΝΔ, που έθεσε ως βασική προϋπόθεση για να στηρίξει τη μεταρρύθμιση, την προστασία των Ελλήνων μεταφορέων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως λένε και οι ίδιοι, χωρών εκτός του ενιαίου οικονομικού χώρου.

Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ρωσία


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει, από τις 25 έως και τις 27 Ιανουαρίου, επίσκεψη στη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων συναντήσεων, στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, κ. Vladimir B. Putin.

Η χθεσινή ομιλία του Πάνου Καμμένου στη βουλή

Φωτογραφίες-σοκ: Ομαδικοί τάφοι για τους φτωχούς στις Η.Π.Α.


Εκεί τουλάχιστον τους θάβουν...
Εδώ μένουν στα αζήτητα!
Άλλη μια ευεργεσία του (π)ανίσχυρου ΠΑΣΟΚ...

Τριάντα νεκροί θάφτηκαν σε μαζικό τάφο προαστίου του Σικάγο την Τετάρτη, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας για εξασφάλιση προσωπικού χώρου ταφής και κάλυψη εξόδων κηδείας όσο οι εν λόγω άνθρωποι βρίσκονταν εν ζωή. Μαζικοί τάφοι, αν και ως τώρα δημιουργούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες του τρίτου κόσμου, πλέον εμφανίζονται διαρκώς περισσότεροι και στις Η.Π.Α. ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Τα άψυχα σώματα των τριάντα ανθρώπων μεταφέρθηκαν στο νεκροταφείο Homewood Memorial Gardens, 25 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγου, και, μάλιστα, στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί για όσους δεν έχουν τα χρήματα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή τελετή κηδείας. Κατά τη διάρκεια της μαζικής ταφής, δεν παρευρέθηκαν καθόλου συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα των νεκρών.

Διάβημα προς ΠΓΔΜ για την «κηδεία της Ελλάδας»

Με αφορμή τις προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσαν, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου προέβη χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω Καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

«Ποπ κορν» ηλικίας 6.700 ετών βρέθηκε στο Περού

«Η χρονολόγηση δείχνει πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έτρωγαν καλαμπόκι από το 4.700 π.Χ., σχεδόν 1.000 νωρίτερα απ' ότι πιστεύαμε αρχικά», τονίζει η κυρία Πιπέρνο

Μέχρι σήμερα, το παλιότερο ανάλογο εύρημα χρονολογούνταν στο 3.700 π.Χ. στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ

Μπορεί να μην διέθεταν αίθουσες multiplex και κινηματογραφικές ταινίες σε ανάλυση 3D, αλλά οι προϊστορικοί κάτοικοι του Περού απολάμβαναν συχνά… ποπ κορν μαζί με την οικογένειά τους πριν από 6.700 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε η Ντολόρες Πιπέρνο, επιμελήτρια του τμήματος Αρχαιολογίας του Νέου Κόσμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Σμιθσόνιαν» στην Ουάσινγκτον, οι κάτοικοι του βόρειου Περού έτρωγαν ποπ-κορν χίλια χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.