Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα και Αλβανός ο Μ. Αλέξανδρος


Τι άλλο θα ακούσουμε...

Μετά τους Σκοπιανούς, διεκδικούν και οι Αλβανοί τον Μ. Αλέξανδρο. Τα αλβανόπουλα διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που... θεωρείται Αλβανός ήρωας.

Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας! Αναλυτικότερα, αναφέρεται:

«Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Επανακτούν την ελληνική ιθαγένεια οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης


Τη δυνατότητα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης να ανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια διερευνά ο υπουργός Εσωτερικών κ. . Καστανίδης

Περίπου 400 Ισραηλίτες, έχουν διατυπώσει το σχετικό αίτημα

Τη δυνατότητα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από εβραίους της Θεσσαλονίκης και τους εξ αίματος κατιόντες συγγενείς τους, επεξεργάζεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, και ενώ οι πρώτες διαφαινόμενες αντιδράσεις ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, κάθε άλλο παρά θετικές μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που εισάγεται προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις».

Ο 60χρονος έδωσε το δικό του μάθημα στην 25χρονη αλλοδαπή συνοδό του


ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ…


Επεισοδιακή έξοδος σε ψαροταβέρνα

Το περιστατικό μας το μεταφέρουν θαμώνες του κέντρου όπως το έζησαν σε παραλιακή ταβέρνα της περιοχής. Ένα ζευγάρι που προκαλούσε τα βλέμματα των υπολοίπων έφτασε στο κέντρο όπου είχε κλείσει τραπέζι που ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο με κολονάτα ποτήρια, λουλούδια κλπ. Εκείνος γύρω στα 60 και κάτι, εκείνη 25 Μαίων μετά βίας, αλλοδαπή μάλλον Ρωσίδα.

Το γκαρσόν έσπευσε και πήρε παραγγελία. Ο άνδρας  ζήτησε μπαρμπούνια Θρακικού πελάγους, η συνοδός του που ήταν πολύ προκλητικά ντυμένη αλλά κούκλα βγαλμένη από καλλιτεχνικό γραφείο μοντέλων, παρήγγειλε μια μεγάλη γλώσσα. Όλα συνοδευόταν από σαλάτες κι εκλεκτό κρασί.

89 Χρόνια μετά: Μικρασιατική Εκστρατεία - Από την "μεγάλη ιδέα" στη μεγάλη καταστροφή


Μια ιστορική αναδρομή στην μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού. Από την "μεγάλη Ιδέα" στην "μεγάλη Καταστροφή"

του Ευστράτιου Χαραλάμπους

Στις 2 Μαΐου 1919 και ώρα 0730 προσεγγίζει το πρώτο ελληνικό οπλιταγωγό,με τμήματα του 4ου Συντάγματος Πεζικού της 1ης Μεραρχίας, στηνπροβλήτα του λιμανιού της Σμύρνης, μπροστά από τη Λέσχη Κυνηγών, όπου περίμενε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και οι προεστοί της πόλης , επιτέλους το όνειρο γινόταν πραγματικότητα , αισθήματα χαράς και εθνικής περηφάνιας πλημμύριζαν τους έλληνες κατοίκους όχι μόνο της Σμύρνης άλλα όλης της Μικρασίας, της Mητέρας Πατρίδας και της Υφηλίου.

Στις 19 του ίδιου μήνα του ίδιου έτους αποβιβάζεται στη Σαμψούντα ο Συνταγματάρχης Μουσταφά Κεμάλ με στόχο να <<σώσει τη καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία>>

Ὁ Μητροπολίτης Κονίτσης ἀπαντᾶ στὸ θόρυβο ποὺ προκλήθηκε ἀπὸ τὴ δυναμικὴ ὁμιλία του


Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 2ᾳ Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

« Ἐξ ἀφορμῆς τοῦ θορύβου ποὺ προκλήθηκε, ὡς μὴ ὤφελε, ἀπὸ τὸ περιεχόμενο τῆς προσφωνήσεώς μου στὴν Βούρμπιανη τοῦ Γράμμου κατὰ τὸ μνημόσυνο τῶν ἡρώων τοῦ ἀντισυμμοριακοῦ ἀγῶνος, τὴν Κυριακὴ 28 Αὐγούστου, ἔχω νὰ παρατηρήσω τὰ ἑξῆς :