Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τραγικός επίλογος: «Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς»

Τίτλους τέλους ρίχνει και επίσημα η Malaysia Airlines στο πρωτοφανές  θρίλερ με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing.  Η εταιρεία έστειλε το παρακάτω SMS στους συγγενείς των επιβατών:

 «Η Malaysia Airlines εκφράζει τη λύπη της που πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, θα πρέπει τώρα να αποδεχτούμε όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Ανάλογα ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Απόσυρση από την Κριμαία ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση

Η ουκρανική ηγεσία αποφάσισε τη μεταφορά του συνόλου των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στην ηπειρωτική Ουκρανία.

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων από το έδαφος της Κριμαίας, εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της ουκρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην Φεοντόσια,

Επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν: Εμείς καταρρίψαμε το συριακό μαχητικό

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν συριακό μαχητικό αεροπλάνο.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός στη νοτιοδυτική Τουρκία ενόψη των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου, είπε ότι «Ενα συριακό μαχητικό παραβιάσε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και κτύπησαν το αεροπλάνο.  Γιατί; Διότι εάν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μας το ‘χαστούκι’ μας μετά από αυτό θα είναι δυνατό».

Την κατάρριψη επιβεβαίωσε και η συριακή κυβέρνηση, η οποία χαρακτήρισε την τουρκική κίνηση ως «ξεδιάντροπη επίθεση».