Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μακρυνίτσα - Ο χαλασμός της Νάουσας


Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Παρ' όλη την ευημερία της, το Φεβρουάριο του 1822, η Νάουσα και η περιοχή της βρίσκονται στο επίκεντρο μιας μεγάλης εξέγερσης στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης, που ήδη είχε ξεσπάσει σ' άλλες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μετά από μια ολόκληρη σειρά πολεμικών επιχειρήσεων των Ναουσαίων, με αρχηγούς τους Ζαφειράκη Θεοδοσίου και Τάσο Καρατάσιο, που είχαν στόχο τη δημιουργία ελεύθερου επαναστατικού καθεστώτος στην περιοχή, η πόλη η ίδια πολιορκείται από τα στρατεύματα του Διοικητή της Θεσσαλονίκης Εμπού Λουμπούτ και πέφτει τελικά μπροστά στις πολυπληθέστερες δυνάμεις του εχθρού στις 22 Απριλίου, την Κυριακή του Θωμά, του ίδιου έτους.

H πρώτη βροχή διαττόντων της άνοιξης

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων εμφανίζουν την αποκορύφωσή τους στο διήμερο 21 και 22 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός - εφόσον ο κατά τόπους καιρός επιτρέπει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται έως 20 «πεφταστέρια» ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων/ώρα.

Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν πολύ φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής

Λάμπρος Φουντούλης
«Να νικήσουν οι Ιδέες για μία Ελλάδα Ελεύθερη και Ανεξάρτητη, με διάλογο και επιχειρήματα, όπως θα επιθυμούσε και ο Γιώργος μας»

Ο κ. Λάμπρος Φουντούλης είναι πατέρας του Ήρωα Γεωργίου Φουντούλη, που έδωσε την ζωή στον Αγώνα για μία Ελεύθερη Ελλάδα. Ο κ. Λάμπρος θεώρησε ιερή του υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα αυτόν εις μνήμη του Γιώργου μέχρι την τελική δικαίωση. Από την πρώτη στιγμή της θυσίας είχε δηλώσει:

Απάντηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων σε δηλώσεις της Φ. Πιπιλή


 Αγαπητή Κυρία Πιπιλή,
___________Σας παρακαλώ,

1. Να κοιτάξτε τα οίκου σας  πρώτα και να μη σπεύδετε σε υποδείξεις σε ζητήματα μη αρμοδιότητός σας, όπως συνηθίζετε μερικοί πολιτικοί να υποδεικνύετε σε άλλους, πολλώ μάλλον δε σε εκκλησιαστικά ζητήματα, γιατί εκτίθεσθε καταδεικνύοντας σοβαρότατη έλλειψη βασικών γνώσεων. Η καθαίρεση Αρχιερέως ομοτίμου και "ίσου προς ίσους" (primus inter pares) με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεπισκόπους του Αρχιερείς,  δεν επιτάσσει  τόσο "δημοκρατικές" διαδικασίες όπως αυτές που επικαλείσθε,  όπως ειναι φερ ειπείν οι καθαιρέσεις ή διαγραφές  από τον πολιτικό αρχηγό της παράταξης που ανήκουν, των  εκλεγμένων από τους πολίτες  βουλευτών ,  επειδή είτε διαφωνούν με την πολιτική των μνημονίων ή της παρατάξεως,  ή τις πολιτικές αποφάσεις του κάθε αρχηγού.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Μας σέρβιραν «Ποτάμι», θα χτίσουν «Γέφυρες»!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Κάποιοι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση ως «κεραυνό εν αιθρία» ενώ άλλοι υπαινίχθηκαν «παρασκηνιακά μαγειρέματα» σε γνωστά «χαλκεία» όπου, όπως ψιθυρίζεται, ζούνε και λειτουργούν αυτοί που προγραμματίζουν και ορίζουν την Τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Φαντάζεται κανείς σκοτεινά δωμάτια όπου γνωστοί και άγνωστοι «ολιγάρχες» καπνίζουν πούρα Αβάνας (κοστίζουν τα άτιμα και ας τα παράγουν «χαμηλόμισθοι» Κουβανοί Κομμουνιστές εργάτες ή καπνεργάτες «καπιταλιστικών» χωρών http://www.mademan.com/mm/10-most-expensive-cigars.html) και απολαμβάνουν βρέχοντας τα χείλη τους ένα ποτήρι από άγνωστες στους περισσότερους από εμάς γαλλικές σαμπάνιες που κοστίζει από ένα μηνιάτικο επιδόματος ΟΑΕΔ ή σύνταξης του ΙΚΑ μέχρι το ετήσιο εισόδημα ενός στρατηγού, ενός ανώτατου Δικαστικού λειτουργού, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου (εάν ενδιαφέρεστε να τον δείτε σαν δίνω παρακάτω τον σχετικό τιμοκατάλογος): http://listdose.com/top-10-most-expensive-champagnes/).