Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ξάνθη: Συλλήψεις για οπλοκατοχή


Ένα μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από ένα πολεμικό όπλο, δεκάδες σφαίρες, μαχαίρια και πολλά εργαλεία διάρρηξης, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, στο αυτοκίνητο ενός 46χρονου τουρκικής καταγωγής και του 17χρονου γιου του.

Τα ξημερώματα οι δυο άντρες, καθώς οδηγούσαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν αρχικά στο οδόστρωμα ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα υφασμάτινο γιλέκο κυνηγετικού τύπου και τέσσερις γεμιστήρες με εκατόν δεκαπέντε σφαίρες.

Οι δυο άντρες συνελήφθησαν και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντός του αυτοκινήτου, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων διάρρηξης.

Δρομολόγια Αστικού Λεωφορείου στον Δήμο Πολυγύρου


ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23713 50703
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 τα δρομολόγια του αστικού λεωφορείου θα ξεκινούν στις 9.00 το πρωί για την πόλη του Πολυγύρου σύμφωνα με το πρόγραμμα χειμερινών δρομολογίων που έχει ανακοινωθεί.

Από τις 8 το πρωί θα πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια προς Δουμπιά, Σανά, Αγ. Πρόδρομο, Παλαιόκαστρο, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και προς Πλανά, Κελλί, Βραστά κάθε Τρίτη και Πέμπτη, όπως επίσης κανονικά θα εκτελούνται και τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των μαθητών του Πολυγύρου από τις 7.30 το πρωί.


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Κυριάκος Βελόπουλος: Γιατί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δηλώνει σε ιταλική εφημερίδα ότι "η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί περιορισμό της κυριαρχίας της";

Κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Το ιστορικό, εξαιρετικής καλαισθησίας καμπαναριό της Τερπνής, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε


Ένα εκπληκτικό έγγραφο συντάχθηκε από τους μαστόρους και συγκεκριμένα από τον κ. Νικόλαο Λυρτζή από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ναοδόμο, εργοδηγό δομικών έργων, που επιμελήθηκαν τη αποκατάσταση του ιστορικού καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Τερπνής, ασύλληπτης αισθητικής και τεχνικής, κρυμμένο κάτω από επιστρώσεις επιχρισμάτων και ελαιοχρωματισμών.

Ο ναός είναι τρίκλητος βασιλικού ρυθμού με σαμαρωτή στέγη και κόγχη στην ανατολική πλευρά.

Εγκαινιάστηκε το 1640 ( σύμφωνα με πλάκα που είχε βρεθεί κάτω από την Αγία Τράπεζα), καταστράφηκε από πυρκαγιά το1750 και ξαναχτίστηκε το 1754. Το δε καμπαναριό πιστεύαμε ότι έχει κτιστεί το 1821.

Παρ΄ολίγο να λυντσάρουν τον Κακλαμάνη στην παλαιά βουλή


Απόψε έγινε μια εκδήλωση στην παλιά βουλή για την Θράκη, με συντονιστή τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο, και ομιλητές τους , Κ. Καραϊσκο έκδοτη του Αντιφωνητή, Παναγιώτη Σγουρίδη βουλευτή, ,Γ.Καραμπελιά εκδότη του ΑΡΔΗΝ, και την ηρωική δασκάλα ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε στην αίθουσα όπου έσφυζε από κόσμο, και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ του οποίο έσπευσε ο συντονιστής Κος Αλευρομάγειρος να αναγγείλει την παρουσία.

Πριν το τέλος της εκδήλωσις σηκώθηκε η ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ζήτησε από τον συντονιστή της όλης εκδήλωσις μέσω αυτού, να απευθύνει μια ερώτηση στον παριστάμενο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Χαρά Νικοπούλου: Τον νεοθωμανισμό ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους


Από τις 6:45, Δευτέρα απόγευμα, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό “Άρδην” και η εφημερίδα “Ρήξη” του γνωστού “αιρετικού” της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά.

Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η “δασκάλα της Θράκης” Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.

WikiLeaks: ΗΠΑ - "Ναι, η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα και μπορεί να το επαναλάβει"!


Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους.

Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα». Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού.
Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.